SATAY WITH FRIES / SATÉ MET FRIETJES

I saw the satay with fries when looking for new dishes. I thought that really doesn't reach 600 kcal. But after calculations it was possible.

The satay was so delicious, the lean ham slices almost melted in your tongue.

🍽

Ik zag de saté met frietjes voorbijkomen bij het zoeken naar nieuwe gerechten. Ik dacht dat haalt de 600 kcal echt niet. Maar na berekenen ging dat dus wel lukken.
Wat was de saté heerlijk, de magere hamlappen smolten bijna op je tong.

Lees meer »

PASTA WITH SPICY TOMATO SAUCE / PASTA MET PITTIGE TOMATENSAUS

I still had some tasty Tom vine tomatoes left and I started looking for a new dish. I found this in the AH Allerhande, but I have adjusted it on many fronts. A simple dish but super tasty. You can determine the spiciness by adjusting the amount of red pepper.

Good friends from Rotterdam (Aucke and Peter) gave us new herbs from 'sterkindekeuken' together with a nice cookbook. Started using their spices for this dish. They are also active here on Instagram, be sure to check out new dishes.

🍽

Ik had nog wat tasty tom trostomaten over en ben opzoek gegaan naar een nieuw gerecht. Ik vond deze in de AH Allerhande, alleen heb ik hem wel aangepast op vele fronten. Een eenvoudig gerecht maar super lekker van smaak. De pittigheid kan je bepalen door hoeveelheid rode peper aan te passen.

Van goede vrienden uit Rotterdam (Aucke en Peter) kregen we voor ons nieuwe kruiden van ‘sterkindekeuken’ met daarbij een leuk kookboek. Voor dit gerecht hun kruiden begonnen te gebruiken. Ze zijn ook actief hier op Instagram, ga zekers kijken naar nieuwe gerechten.

Lees meer »

LETTUCE ‘STAMPPOT’ (PUREE) WITH ZEELAND BACON / SLASTAMPPOTJE MET ZEEUWS SPEK

This week I made this delicious ‘stamppot’ (‘stamppot’ is Stamppot is a traditional Dutch dish made from a combination of potatoes mashed with one or several vegetables). I love ‘stamppot’ these can be made all year round.

With this ‘stamppot’ I found the addition of lettuce so special when reading the recipe. Normally the lettuce is a side dish here in the Netherlands.

When processing the dish as a document, I saw that I also made this dish in the spring, but with bacon instead of Zeeland bacon in the form of cold cuts.

🍽

Deze week heb ik deze heerlijke stamppot gemaakt. Ik ben dol op stamppotten deze kunnen het gehele jaar gemaakt worden.

Bij deze stamppot vond ik de toevoeging van de sla zo apart bij het lezen van het recept. Normaal eten we dit als bijgerecht.

Bij het verwerken van het gerecht als document zag ik dat ik in het voorjaar ook al dit gerecht heb gemaakt maar dan met speklapjes in plaats van Zeeuws spek in vleeswaren vorm.

 

Lees meer »

TAGLIATELLE PESTO WITH PORK TENDERLOIN / TAGLIATELLE PESTO MET VARKENSHAAS

On Instagram I see many delicious dishes passing by. I also saved many of them to see if I can cook this too, but then keep to my max600kcal rule. Today a recipe from @etemmetdanielle, I adjusted her dish a bit otherwise I would go far over 600 kcal. She indicates on her page and website that this is a “A delicious pasta filled with mushrooms, peppers and pieces of pork. An easy dish and on the table within 25 minutes! “ But also in my version it was certainly a delicious dish. I forgot to buy pine nuts, but they would certainly be a delicious addition to this dish. It did give me some leeway in ingredients amounts.

🍽

Op Instagram zie ik vele heerlijke gerechten voorbijkomen. Ik heb daarvan ook vele opgeslagen om te kijken of ik dit ook kan koken maar dan houdend aan mijn max600kcal regel. Vandaag een recept van @etemmetdanielle, haar gerecht heb ik wat aangepast anders ging ik ver over de 600 kcal heen. Ze geeft op haar pagina en website aan dat dit een “Een heerlijke pasta gevuld met champignons, paprika en stukjes varkensvlees. Een makkelijk gerecht en binnen 25 minuten op tafel! ” Maar ook op mijn wijze was het ook zekers een heerlijk gerecht. Ik was vergeten pijnboompitten te kopen, maar het zou ook zekers een heerlijke toevoeging zijn aan dit gerecht. Het gaf mij wel wat ruimte in hoeveelheden van ingrediënten. To get a little more colour to the dish you can add arugula, also a good combination with pasta.

Lees meer »

LETTUCE ‘STAMPPOT’ WITH BACON / SLASTAMPPOTJE MET SPEKLAPJES

The time has come for the first time this year I use vegetables from my own vegetable garden / greenhouse. A full, tasty lettuce is used in this stew. It's a different way to use the lettuce.

🍽

Het is zover voor het eerst dit jaar gebruik ik groente uit eigen moestuin/kas. Een volle smaakvolle kropsla is gebruikt in dit stamppotje. Het is eens een andere manier om de kropsla te gebruiken.

Lees meer »

BAKED BACON WITH CUCUMBER SALAD / GEBAKKEN SPEKLAPJES MET KOMKOMMERSALADE

When you cook for 2 people, it often happens that you have leftover ingredients. In the past, and sometimes still, I didn't look at the weight of e.g., the meat and I fried everything up. Now with targeted cooking with max600kcal I also weigh everything. For example, on April 26, 2023 I made 'ENDIVE STAMPPOT WITH RADISH AND MUSTARD SPEKLAPS' and on April 28 this dish, so I was able to use the entire package of bacon.

This dish is also delicious in the summer to prepare on the BBQ.

🍽🍽🍽

Als je voor 2 personen kookt komt het vaak voor dat je ingrediënten overhoudt. In het verleden, en soms nog, dan keek ik niet naar het gewicht van b.v. het vlees en bakte ik alles op. Nu met gericht koken met max600kcal weeg ik ook alles af. Zo heb ik op 26 april 2023 ‘ANDIJVIESTAMPPOT MET RADIJS EN MOSTERD-SPEKLAPJES’ gemaakt en op 28 april dit gerecht, zo heb ik de gehele verpakking speklapjes kunnen gebruiken.  

Dit gerecht is ook lekker in de zomer om op de BBQ te bereiden.

Lees meer »

ENDIVE ‘STAMPPOT’ WITH RADISH AND MUSTARD BACON / ANDIJVIESTAMPPOT MET RADIJS EN MOSTERD-SPEKLAPJES

Last week I made this delicious spring ‘stamppot’ (‘stamppot’ is Stamppot is a traditional Dutch dish made from a combination of potatoes mashed with one or several vegetables). I love ‘stamppot’ these can be made all year round.

With this ‘stamppot’ I found the addition of the radish so special when reading the recipe. But it's a great addition. It gives the ‘stamppot’ even more spice. Also, nice to bake the bacon in this way with mustard in the oven. Conclusion very successful dish.

🍽

Afgelopen week heb ik deze heerlijke lente stamppot gemaakt. Ik ben dol op stamppotten deze kunnen het gehele jaar gemaakt worden.

Bij deze stamppot vond ik de toevoeging van de radijs zo apart bij het lezen van het recept. Maar het is een super toevoeging. Het geeft de stamppot nog meer pit. Ook lekker om de speklapjes op deze manier met mosterd te bakken in de oven. Conclusie zeer geslaagd gerecht.

Lees meer »

TAGLIATELLE WITH FIELD PEAS SAUCE AND COBURGER HAM / TAGLIATELLE MET VELDERTJESSAUS EN COBURGERHAM

Hierbij het recept van de tagliatelle. Wat een leuke saus zit bij dit gerecht. Tot saus gepureerde veldertjes, het ruikt een beetje naar erwtensoep. Echt een winters gevoel. En dat kon ook zekers wel bij de temperatuur van vorige week.

🍽

Here is the tagliatelle recipe. What a nice sauce with this dish. Field peas mashed into a sauce; it smells a bit like pea soup. A real winter feeling. And that was certainly possible at the temperature of last week.

Lees meer »

STOOFPOT VARKENSVLEES, PAPRIKA, KRIELTJES EN RUCOLA / PORK STEW, BELL PEPPERS, SMALL POTATOES AND ARUGULA

Neem de tijd voor dit gerecht, het moet ongeveer een ½ uur stoven. Wij gingen wat later aan tafel dan gepland, was deze tijd vergeten. Er kan veel vocht achterblijven, dit kan je met een beetje maizena laten binden.

🍽

Take your time for this dish, it should stew for about 30 minutes. We sat down to dinner a little later than planned, this time had been forgotten. A lot of moisture may remain, which you can bind with a little cornstarch.

Lees meer »

SPAGHETTI MET SPINAZIE EN SPEKJES / SPAGHETTI WITH SPINACH AND BACON

Hier nog het recept van mijn spaghetti met spinazie en spekjes.

Weer eens geen standaard rode saus bij de spaghetti.

Het is een eenvoudig gerecht waarbij je een goede luchtafzuiging nodig hebt anders ruik je de spekjes nog lang na het koken. Maar het is best lekker zo’n krokantje in de saus te hebben.

🍽

Here's the recipe for my spaghetti with spinach and bacon dish.

Again no standard red sauce with the spaghetti.

It is a simple dish that requires good air extraction, otherwise you will smell the bacon long after cooking. But it's nice to have such a crisp in the sauce.

Lees meer »

SPITSKOOLSTAMPPOT MET PREI, SPEK EN GEBAKKEN EI / POINTED CABBAGE STEW WITH LEEK, BACON AND FRIED EGG

Dit is het 1e gerecht van 2022 wat voldoet aan mijn eis voor de hoofdmaaltijd van maximaal 600kcal. Een heerlijk gerecht en met zulke heerlijke combinaties.

Als je goed kijkt dan zie je dat ik afbak aardappels gebruikt heb i.p.v. kookaardappelen, dit was even niet goed gegaan bij inkoop. In de winkel lagen de verpakkingen niet op de juiste plek. Maar een aardappel is een aardappel en de afbak aardappels konden ook goed gekookt worden.

🍽

This is the 1st dish of 2022 which meets my requirement for the main meal of a maximum of 600 kcal. A delicious dish and with such delicious combinations.

If you look closely, you will see that I used bake-off potatoes instead of cooking potatoes, this had not gone well when purchasing. The packaging was not in the right place in the store. But a potato is a potato and the bake-off potatoes could also be cooked well.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb