VARKENSFILETLAPJES MET DRUIVEN, SPERZIEBONEN EN GEBAKKEN AARDAPPELTJES / PORK FILLET STEAKS WITH GRAPES, GREEN BEANS AND BAKED POTATOES

Uit dit gerecht blijkt dat je met weinig ingrediënten toch zekers ook een heerlijk gerecht kan koken. Heerlijk het zoete van de honing en druiven bij het vlees en de groenten.

🍽

This dish shows that you can certainly cook a delicious dish with few ingredients. Delicious the sweetness of the honey and grapes with the meat and vegetables.

🇳🇱

VARKENSFILETLAPJES MET DRUIVEN, SPERZIEBONEN EN GEBAKKEN AARDAPPELTJES

 

2 personen / 504 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 2½ varkensfiletlapjes à la minute
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 125 gram pitloze druiven
  • 450 gram opbakaardappeltjes
  • 200 gram sperziebonen
  • peper en zout

 

Bereiding:

Meng de opbakaardappels met 1 eetlepel olie en bak ze voor 18 minuten op 175 °C in de airfryer en bestrooi ze met wat zout. Halveer de druiven. Bestrooi de varkensfiletlapjes met peper en zout. Verhit de olijfolie en bak het vlees in ca. 3 minuten. Voeg de rozemarijn, honing en druiven toe. Roerbak nog ca. 5 minuten. Kook ondertussen de sperziebonen voor 5-6 minuten.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 504 kcal

Eiwit: 26,8 gram

Koolhydraten: 63,4 gram

-   waarvan suikers: 16,6 gram

Vet: 15,5 gram

Vezels: 7,8 gram

Zout: 1,1 gram

🇬🇧
PORK FILLET STEAKS WITH GRAPES, GREEN BEANS AND BAKED POTATOES

 

2 persons / 504 kcal per person

 

Ingredients:

  • 2½ pork fillet steaks à la minute
  • 2 tablespoons olive oil
  • ½ tablespoon dried rosemary
  • 1 tablespoon of liquid honey
  • 125 grams of seedless white grapes
  • 450 grams of baked potatoes
  • 200 grams of green beans
  • pepper and salt

 

Preparation:

Mix the potatoes with 1 tablespoon of oil and bake them for 18 minutes at 175°C in the airfryer and sprinkle with some salt. Halve the grapes. Sprinkle the pork fillets with salt and pepper. Heat the olive oil and fry the meat for about 3 minutes. Add the rosemary, honey and grapes. Stir-fry for about 5 more minutes. Meanwhile, cook the green beans for 5-6 minutes.

 

Nutritional value per person:

Energy: 504 kcal

Protein: 26.8 grams

Carbohydrates: 63.4 grams

-   including sugars: 16.6 grams

Fat: 15.5 grams

Fiber: 7.8 grams

Salt: 1.1 grams

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #kanker #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande #kcal @celavita.nl #celavita @verstegennl #verstegenfriends

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhand 2011 nr. 09

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.