STOOFPOT VARKENSVLEES, PAPRIKA, KRIELTJES EN RUCOLA / PORK STEW, BELL PEPPERS, SMALL POTATOES AND ARUGULA

Neem de tijd voor dit gerecht, het moet ongeveer een ½ uur stoven. Wij gingen wat later aan tafel dan gepland, was deze tijd vergeten. Er kan veel vocht achterblijven, dit kan je met een beetje maizena laten binden.

🍽

Take your time for this dish, it should stew for about 30 minutes. We sat down to dinner a little later than planned, this time had been forgotten. A lot of moisture may remain, which you can bind with a little cornstarch.

🇳🇱

STOOFPOT VARKENSVLEES, PAPRIKA, KRIELTJES EN RUCOLA

 

2 personen / 470 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 340 gram hamlappen
  • 2½ eetlepels olie
  • 2 paprika’s (geel/rood)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 250 gram koelverse kleine krieltjes
  • 75 ml heet water
  • 40 gram rucola

 

Bereiding:

Snijd het vlees in stukjes van ca. 2 cm en bestrooi met peper. Verhit de olie in de hapjespan en bak het vlees in 5 minuten op middelhoog vuur bruin. Schep regelmatig om. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 2 cm. Voeg de paprika en paprikapoeder toe en bak 5 minuten mee. Voeg de krieltjes, het hete water, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat ca. 30 minuten op matig vuur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Snijd de rucola grof en schep erdoor.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 470 kcal

Eiwit: 41,9 gram

Koolhydraten: 28,6 gram

-   waarvan suikers: 5,9 gram

Vet: 19,2 gram

Vezels: 6,3 gram

Zout: 1,2 gram

STOOFPOT VARKENSVLEES J PAPRIKA J KRIELTJES EN RUCOLA
PDF – 3,7 MB 72 downloads

🇬🇧
PORK STEW, BELL PEPPERS, SMALL POTATOES AND ARUGULA

 

2 persons / 470 kcal per person

 

Ingredients:

  • 340 grams of ham steaks
  • 2½ tablespoons of oil
  • 2 bell peppers (yellow/red)
  • 2 teaspoons paprika powder
  • 250 grams of small potatoes
  • 75 ml hot water
  • 40 grams of arugula

 

Preparation:

Cut the meat into pieces of about 2 cm and sprinkle with pepper. Heat the oil in the frying pan and brown the meat for 5 minutes over medium heat. Turn regularly. Halve the bell peppers, remove the stem and seeds and cut the flesh into pieces of about 2 cm. Add the bell peppers and paprika powder and fry for 5 minutes. Add the potatoes, the hot water, pepper and salt if necessary and bring to the boil. Let it simmer on medium heat for about 30 minutes with the lid on the pan. Stir occasionally. Roughly chop the arugula and toss through.

 

Nutritional value per person:

Energy: 470 kcal

Protein: 41.9 grams

Carbohydrates: 28.6 grams

-   including sugars: 5.9 grams

Fat: 19.2 grams

Fiber: 6.3 grams

Salt: 1.2 grams

PORK STEW J BELL PEPPERS J SMALL POTATOES AND ARUGULA
PDF – 3,7 MB 63 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #kanker #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @photoroom #photoroom #kcal #stoofpot

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande september 2021

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.