

Neem de tijd voor dit gerecht, het moet ongeveer een ½ uur stoven. Wij gingen wat later aan tafel dan gepland, was deze tijd vergeten. Er kan veel vocht achterblijven, dit kan je met een beetje maizena laten binden.
🍽
Take your time for this dish, it should stew for about 30 minutes. We sat down to dinner a little later than planned, this time had been forgotten. A lot of moisture may remain, which you can bind with a little cornstarch.
🇳🇱
STOOFPOT VARKENSVLEES, PAPRIKA, KRIELTJES EN RUCOLA
2 personen / 470 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 340 gram hamlappen
- 2½ eetlepels olie
- 2 paprika’s (geel/rood)
- 2 theelepels paprikapoeder
- 250 gram koelverse kleine krieltjes
- 75 ml heet water
- 40 gram rucola
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van ca. 2 cm en bestrooi met peper. Verhit de olie in de hapjespan en bak het vlees in 5 minuten op middelhoog vuur bruin. Schep regelmatig om. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca. 2 cm. Voeg de paprika en paprikapoeder toe en bak 5 minuten mee. Voeg de krieltjes, het hete water, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat ca. 30 minuten op matig vuur stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Snijd de rucola grof en schep erdoor.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 470 kcal
Eiwit: 41,9 gram
Koolhydraten: 28,6 gram
- waarvan suikers: 5,9 gram
Vet: 19,2 gram
Vezels: 6,3 gram
Zout: 1,2 gram
🇬🇧
PORK STEW, BELL PEPPERS, SMALL POTATOES AND ARUGULA
2 persons / 470 kcal per person
Ingredients:
- 340 grams of ham steaks
- 2½ tablespoons of oil
- 2 bell peppers (yellow/red)
- 2 teaspoons paprika powder
- 250 grams of small potatoes
- 75 ml hot water
- 40 grams of arugula
Preparation:
Cut the meat into pieces of about 2 cm and sprinkle with pepper. Heat the oil in the frying pan and brown the meat for 5 minutes over medium heat. Turn regularly. Halve the bell peppers, remove the stem and seeds and cut the flesh into pieces of about 2 cm. Add the bell peppers and paprika powder and fry for 5 minutes. Add the potatoes, the hot water, pepper and salt if necessary and bring to the boil. Let it simmer on medium heat for about 30 minutes with the lid on the pan. Stir occasionally. Roughly chop the arugula and toss through.
Nutritional value per person:
Energy: 470 kcal
Protein: 41.9 grams
Carbohydrates: 28.6 grams
- including sugars: 5.9 grams
Fat: 19.2 grams
Fiber: 6.3 grams
Salt: 1.2 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #kanker #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @photoroom #photoroom #kcal #stoofpot
Gebaseerd op recept uit AH Allerhande september 2021
Reactie plaatsen
Reacties