SPAGHETTI MET SPINAZIE EN SPEKJES / SPAGHETTI WITH SPINACH AND BACON

Hier nog het recept van mijn spaghetti met spinazie en spekjes.

Weer eens geen standaard rode saus bij de spaghetti.

Het is een eenvoudig gerecht waarbij je een goede luchtafzuiging nodig hebt anders ruik je de spekjes nog lang na het koken. Maar het is best lekker zo’n krokantje in de saus te hebben.

🍽

Here's the recipe for my spaghetti with spinach and bacon dish.

Again no standard red sauce with the spaghetti.

It is a simple dish that requires good air extraction, otherwise you will smell the bacon long after cooking. But it's nice to have such a crisp in the sauce.

🇳🇱

SPAGHETTI MET SPINAZIE EN SPEKJES

 

2 personen / 560 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 130 gram spaghetti
  • 125 gram gerookte spekreepjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 middelgrote ui
  • 400 gram verse spinazie
  • 60 gram crème fraîche
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui en knoflook. Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 7 minuten op middelhoog vuur. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui en knoflook voor 1 minuut in het achtergebleven bakvet. Voeg de spinazie toe en laat dit slinken. Meng de spaghetti door de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Voeg de spekjes en crème fraîche toe en meng dit.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 560 kcal

Eiwit: 25,7 gram

Koolhydraten: 51,8 gram

-   waarvan suikers: 5,1 gram

Vet: 26,1 gram

Vezels: 7,2 gram

Zout: 1,3 gram

SPAGHETTI MET SPINAZIE EN SPEKJES
PDF – 3,8 MB 68 downloads

🇬🇧

SPAGHETTI WITH SPINACH AND BACON

 

2 persons / 560 kcal per person

 

Ingredients:

  • 130 grams of spaghetti
  • 125 grams of smoked bacon strips
  • 1 clove of garlic
  • 1 medium onion
  • 400 grams of fresh spinach
  • 60 grams of sour cream
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cook the spaghetti according to the directions on the package. Chop the onion and garlic. Heat a large skillet without oil or butter and fry the bacon strips over medium heat for 7 minutes. Remove the bacon from the pan and drain on kitchen paper. Fry the onion and garlic for 1 minute in the remaining shortening. Add the spinach and let it shrink. Mix the spaghetti with the spinach and season with salt and pepper. Add the bacon and sour cream and mix.

 

Nutritional value per person:

Energy: 560 kcal

Protein: 25.7 grams

Carbohydrates: 51.8 grams

-   including sugars: 5.1 grams

Fat: 26.1 grams

Fiber: 7.2 grams

Salt: 1.3 grams

SPAGHETTI WITH SPINACH AND BACON
PDF – 3,8 MB 66 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #kanker #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @granditalianl #granditalia @photoroom #photoroom

 

Gebaseerd op een gerecht uit de AH Allerhande 2012 nr. 04

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.