

Hier nog het recept van mijn spaghetti met spinazie en spekjes.
Weer eens geen standaard rode saus bij de spaghetti.
Het is een eenvoudig gerecht waarbij je een goede luchtafzuiging nodig hebt anders ruik je de spekjes nog lang na het koken. Maar het is best lekker zo’n krokantje in de saus te hebben.
🍽
Here's the recipe for my spaghetti with spinach and bacon dish.
Again no standard red sauce with the spaghetti.
It is a simple dish that requires good air extraction, otherwise you will smell the bacon long after cooking. But it's nice to have such a crisp in the sauce.
🇳🇱
SPAGHETTI MET SPINAZIE EN SPEKJES
2 personen / 560 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 130 gram spaghetti
- 125 gram gerookte spekreepjes
- 1 teentje knoflook
- 1 middelgrote ui
- 400 gram verse spinazie
- 60 gram crème fraîche
- peper en zout
Bereiding:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de ui en knoflook. Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 7 minuten op middelhoog vuur. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Fruit de ui en knoflook voor 1 minuut in het achtergebleven bakvet. Voeg de spinazie toe en laat dit slinken. Meng de spaghetti door de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Voeg de spekjes en crème fraîche toe en meng dit.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 560 kcal
Eiwit: 25,7 gram
Koolhydraten: 51,8 gram
- waarvan suikers: 5,1 gram
Vet: 26,1 gram
Vezels: 7,2 gram
Zout: 1,3 gram
🇬🇧
SPAGHETTI WITH SPINACH AND BACON
2 persons / 560 kcal per person
Ingredients:
- 130 grams of spaghetti
- 125 grams of smoked bacon strips
- 1 clove of garlic
- 1 medium onion
- 400 grams of fresh spinach
- 60 grams of sour cream
- pepper and salt
Preparation:
Cook the spaghetti according to the directions on the package. Chop the onion and garlic. Heat a large skillet without oil or butter and fry the bacon strips over medium heat for 7 minutes. Remove the bacon from the pan and drain on kitchen paper. Fry the onion and garlic for 1 minute in the remaining shortening. Add the spinach and let it shrink. Mix the spaghetti with the spinach and season with salt and pepper. Add the bacon and sour cream and mix.
Nutritional value per person:
Energy: 560 kcal
Protein: 25.7 grams
Carbohydrates: 51.8 grams
- including sugars: 5.1 grams
Fat: 26.1 grams
Fiber: 7.2 grams
Salt: 1.3 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #foodporn #eetsmakelijk #kanker #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @granditalianl #granditalia @photoroom #photoroom
Gebaseerd op een gerecht uit de AH Allerhande 2012 nr. 04
Reactie plaatsen
Reacties