TAGLIATELLE WITH FIELD PEAS SAUCE AND COBURGER HAM / TAGLIATELLE MET VELDERTJESSAUS EN COBURGERHAM

Hierbij het recept van de tagliatelle. Wat een leuke saus zit bij dit gerecht. Tot saus gepureerde veldertjes, het ruikt een beetje naar erwtensoep. Echt een winters gevoel. En dat kon ook zekers wel bij de temperatuur van vorige week.

🍽

Here is the tagliatelle recipe. What a nice sauce with this dish. Field peas mashed into a sauce; it smells a bit like pea soup. A real winter feeling. And that was certainly possible at the temperature of last week.

 

πŸ‡³πŸ‡±

TAGLIATELLE MET VELDERTJESSAUS EN COBURGERHAM

2 personen / 585 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 125 gram tagliatelle
  • ½ middelgrote ui
  • 200 gram kastanjechampignons
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 220 gram veldertjes
  • ½ groentebouillontablet
  • 75 ml heet water
  • 70 gram coburgerham
  • 62.5 ml kookroom
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg vervolgens de veldertjes toe en bak nog 2 minuten mee. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg het hete water toe. Breng aan de kook en 2 minuten. Neem van het vuur en roer de room erdoor. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Verwarm de saus 3 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de champignons 5 minuten op hoog vuur. Snijd ondertussen de ham in reepjes. Schep de tagliatelle door de saus. Verdeel over de borden en serveer met de ham en champignons erop.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 585 kcal

Eiwit: 55,3 gram

Koolhydraten: 84,9 gram

-   waarvan suikers: 22,5 gram

Vet: 12,5 gram

Vezels: 9,8 gram

Zout: 2,5 gram

TAGLIATELLE MET VELDERTJESSAUS EN COBURGERHAM
PDF – 1,8 MB 42 downloads

πŸ‡¬πŸ‡§

TAGLIATELLE WITH FIELD PEAS SAUCE AND COBURGER HAM

2 persons / 585 kcal per person

 

Ingredients:

  • 125 grams tagliatelle
  • ½ medium onion
  • 200 grams of chestnut mushrooms
  • ½ tablespoon of olive oil
  • 220 grams of field peas
  • ½ vegetable stock tablet
  • 75 ml hot tap water
  • 70 grams of coburger ham
  • 2.5 ml cooking cream
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cook the tagliatelle according to the instructions on the package. Meanwhile, chop the onion and slice the mushrooms. Heat half the oil in a frying pan and fry the onion for 2 minutes. Then add the field peas and fry for another 2 minutes. Crumble the bouillon tablet on top and add the hot water. Bring to boil and boil for 2 minutes. Remove from the heat and stir in the cream. Puree with a stick blender until smooth. Heat the sauce for 3 minutes on low heat. Season with pepper and possibly salt. Meanwhile, heat the rest of the oil in another frying pan and fry the mushrooms over a high heat for 5 minutes. Meanwhile, cut the ham into strips. Spoon the tagliatelle through the sauce. Divide among plates and serve topped with ham and mushrooms.

 

Nutritional value per person:

Energy: 585 kcal

Protein: 55,3 grams

Carbohydrates: 84,9 grams

-   including sugars: 22,5 grams

Fat: 12,5 grams

Fiber: 9,8 grams

Salt: 2.5 grams

TAGLIATELLE WITH FIELD PEAS SAUCE AND COBURGER HAM
PDF – 1,8 MB 40 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @knorrnederland #knorr @hakgroenten #hakgroenten

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2018 nr. 08 en 2006 nr. 10

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.