ENDIVE ‘STAMPPOT’ WITH RADISH AND MUSTARD BACON / ANDIJVIESTAMPPOT MET RADIJS EN MOSTERD-SPEKLAPJES

Last week I made this delicious spring ‘stamppot’ (‘stamppot’ is Stamppot is a traditional Dutch dish made from a combination of potatoes mashed with one or several vegetables). I love ‘stamppot’ these can be made all year round.

With this ‘stamppot’ I found the addition of the radish so special when reading the recipe. But it's a great addition. It gives the ‘stamppot’ even more spice. Also, nice to bake the bacon in this way with mustard in the oven. Conclusion very successful dish.

🍽

Afgelopen week heb ik deze heerlijke lente stamppot gemaakt. Ik ben dol op stamppotten deze kunnen het gehele jaar gemaakt worden.

Bij deze stamppot vond ik de toevoeging van de radijs zo apart bij het lezen van het recept. Maar het is een super toevoeging. Het geeft de stamppot nog meer pit. Ook lekker om de speklapjes op deze manier met mosterd te bakken in de oven. Conclusie zeer geslaagd gerecht.

🇬🇧

ENDIVE ‘STAMPPOT’ WITH RADISH AND MUSTARD BACON

 

2 persons / 561 kcal per person

 

Ingredients

  • 175 grams bacon rashers à la minute
  • 1½ tablespoon coarse ground mustard
  • 400 grams floury potatoes
  • 100 grams of radishes
  • 10 grams of fresh celery
  • 75 ml semi-skimmed milk
  • 12 grams (un)salted butter
  • 200 grams sliced endive
  • pepper and salt

 

Preparation:

Preheat the oven to 180°C. Brush the bacon slices with ⅔ of the mustard and sprinkle with salt and pepper. Divide over a baking tray covered with baking paper and bake for about 25 minutes in the middle of the oven. Turn halfway. Meanwhile, cook the potatoes for about 10 minutes. Cut the radish into half slices and finely chop the celery. Heat the milk and butter together in a saucepan. Mash the potatoes with the potato masher and stir in the warm milk and butter. Put the pan on low heat and mix the endive in parts. Keep stirring until the endive has wilted slightly. Stir in the celery, radish and remaining mustard and season with salt and pepper. Divide the stew and serve with the bacon.

 

Nutritional value per person:

Energy: 561 kcal

Protein: 23.3 grams

Carbohydrates: 41.4 grams

-   including sugars: 5.4 grams

Fat: 32.2 grams

Fiber: 5.9 grams

Salt: 1.9 grams

ENDIVE STAMPPOT WITH RADISH AND MUSTARD BACON
PDF – 8,4 MB 37 downloads

🇳🇱

ANDIJVIESTAMPPOT MET RADIJS EN MOSTERD-SPEKLAPJES

 

2 personen / 561 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 175 gram speklapjes à la minute
  • 1½ eetlepel grove Zaanse mosterd
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 100 gram radijsjes
  • 10 gram verse selderij
  • 75 ml halfvolle melk
  • 12 gram (on)gezouten roomboter
  • 200 gram gesneden andijvie
  • peper en zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de speklapjes met ⅔ van de mosterd en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in het midden van de oven. Keer halverwege. Kook ondertussen de aardappelen in ca. 10 minuten gaar. Snijd de radijs in halve plakjes en snijd de selderij fijn. Verhit de melk en boter samen in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en roer de warme melk en boter erdoor. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Roer de selderij, radijs en de rest van de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot en serveer met de speklapjes.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 561 kcal

Eiwit: 23,3 gram

Koolhydraten: 41,4 gram

-   waarvan suikers: 5,4 gram

Vet: 32,2 gram

Vezels: 5,9 gram

Zout: 1,9 gram

ANDIJVIESTAMPPOT MET RADIJS EN MOSTERD SPEKLAPJES
PDF – 8,4 MB 35 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #eattheworld #recepten #recipes #homecooking #healthy #easyrecipe #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @celavita.nl #celavita @lurpak_nl #lurpak #goodfood

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2021 nr 05

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.