BAKED BACON WITH CUCUMBER SALAD / GEBAKKEN SPEKLAPJES MET KOMKOMMERSALADE

When you cook for 2 people, it often happens that you have leftover ingredients. In the past, and sometimes still, I didn't look at the weight of e.g., the meat and I fried everything up. Now with targeted cooking with max600kcal I also weigh everything. For example, on April 26, 2023 I made 'ENDIVE STAMPPOT WITH RADISH AND MUSTARD SPEKLAPS' and on April 28 this dish, so I was able to use the entire package of bacon.

This dish is also delicious in the summer to prepare on the BBQ.

🍽🍽🍽

Als je voor 2 personen kookt komt het vaak voor dat je ingrediënten overhoudt. In het verleden, en soms nog, dan keek ik niet naar het gewicht van b.v. het vlees en bakte ik alles op. Nu met gericht koken met max600kcal weeg ik ook alles af. Zo heb ik op 26 april 2023 ‘ANDIJVIESTAMPPOT MET RADIJS EN MOSTERD-SPEKLAPJES’ gemaakt en op 28 april dit gerecht, zo heb ik de gehele verpakking speklapjes kunnen gebruiken.  

Dit gerecht is ook lekker in de zomer om op de BBQ te bereiden.

🇬🇧

BAKED BACON WITH CUCUMBER SALAD

 

2 persons / 577 kcal per person

 

Ingredients:

  • 400 grams waxy potatoes
  • ½ cucumber
  • ½ clove of garlic
  • 120 ml Greek yogurt
  • 125 grams of cherry tomatoes
  • 175 grams bacon rashers a la minute
  • 1 onion
  • pepper and salt

 

Preparation:

Boil the potatoes in a little water with some salt for 12 minutes (depending on type of potato) until just done. Halve the cucumber. Grate one half on the coarse grater and scoop it into the yogurt with the garlic. Season with salt and pepper. Peel the rest of the cucumber and slice diagonally. Mix the cucumber slices with the cherry tomatoes and the yogurt sauce. Cut the onion into wedges. Cut the pork belly across the meat structure into 1 cm wide strips. Bake them in a roasting or frying pan together with the onion for 6-8 minutes, stirring until done, then add the cooked potatoes and stir-fry for a few minutes. Add the cucumber salad.

 

Nutritional value per person:

Energy: 577 kcal

Protein: 23.5 grams

Carbohydrates: 45.7 grams

-   including sugars: 9.5 grams

Fat: 32.1 grams

Fiber: 5.9 grams

Salt: 1.3 grams

BAKED BACON WITH CUCUMBER SALAD
PDF – 8,8 MB 34 downloads

🇳🇱

GEBAKKEN SPEKLAPJES MET KOMKOMMERSALADE

 

2 personen / 577 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • ½ komkommer
  • ½ teen knoflook
  • 120 ml Griekse yoghurt
  • 125 gram cherrytomaten
  • ½ schaal speklapjes a la minute
  • 1 ui
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de aardappelen in weinig water met wat zout net gaar in 12 minuten (afhankelijk van type aardappel). Halveer de komkommer. Rasp een helft op de grove rasp en schep het met de knoflook door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Schil de rest van de komkommer en snijd hem in schuine plakjes. Meng de komkommerplakjes met de cherrytomaten en de yoghurtsaus. Snijd de ui in partjes. Snijd de speklappen dwars op de vleesstructuur in 1 cm brede repen. Bak ze in een braad- of koekenpan samen met de ui al omscheppend gaar in 6-8 minuten, schep op het laatst de gare aardappelen erbij en roerbak een paar minuten. Geef de komkommersalade erbij.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 577 kcal

Eiwit: 23,3 gram

Koolhydraten: 45,7 gram

-   waarvan suikers: 9,5 gram

Vet: 32,1 gram

Vezels: 5,9 gram

Zout: 1,3 gram

GEBAKKEN SPEKLAPJES MET KOMKOMMERSALADE
PDF – 8,8 MB 35 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #eattheworld #recepten #recipes #homecooking #healthy #easyrecipe #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @celavita.nl #celavita #goodfood

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2009 week 24-25

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.