LETTUCE ‘STAMPPOT’ WITH BACON / SLASTAMPPOTJE MET SPEKLAPJES

The time has come for the first time this year I use vegetables from my own vegetable garden / greenhouse. A full, tasty lettuce is used in this stew. It's a different way to use the lettuce.

🍽

Het is zover voor het eerst dit jaar gebruik ik groente uit eigen moestuin/kas. Een volle smaakvolle kropsla is gebruikt in dit stamppotje. Het is eens een andere manier om de kropsla te gebruiken.

🇬🇧

LETTUCE ‘STAMPPOT’ WITH BACON

 

2 persons / 527 kcal per person

 

Ingredients:

  • 500 grams floury potatoes
  • ½ head of lettuce
  • 150 grams bacon rashers
  • 1½ tablespoons coarse mustard
  • pepper and salt
  • 1 teaspoon of nutmeg

 

Preparation:

Boil the potatoes in a pan with little water and salt for approx. 12 minutes. Meanwhile, wash the lettuce, remove the water, and cut the leaves into strips. Cut bacon into strips. Heat a frying pan without and fry the bacon until brown and crispy on all sides, about 5 minutes. Spoon bacon from pan onto plate. Let the lettuce shrink in the remaining shortening while stirring for approx. 2 minutes. Drain the potatoes (collect the cooking liquid) and mash with mustard and some of the collected cooking liquid to a smooth puree. Mix the puree with the lettuce. Season the stew with salt, pepper and nutmeg. Serve with the bacon.

 

Nutritional value per person:

Energy: 527 kcal

Protein: 21.9 grams

Carbohydrates: 45.9 grams

-   including sugars: 1.5 grams

Fat: 27.1 grams

Fiber: 5.4 grams

Salt: 1.7 grams

LETTUCE STAMPPOT WITH BACON
PDF – 8,9 MB 37 downloads

🇳🇱

SLASTAMPPOTJE MET SPEKLAPJES

 

2 personen / 527 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappels
  • ½ kropsla
  • 150 gram speklapjes
  • 1½ eetlepels grove mosterd
  • peper en zout
  • 1 theelepel nootmuskaat

 

Bereiding:

Aardappels in een pan met weinig water en zout aardappels in ca. 12 minuten gaarkoken. Intussen sla wassen, uitslaan en bladeren in reepjes snijden. Spek in reepjes snijden. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spek in ca. 5 minuten rondom bruin en krokant. Spek uit pan op bord scheppen. Sla in achtergebleven bakvet al omscheppend in ca. 2 minuten laten slinken. Aardappels afgieten (kookvocht opvangen) en met mosterd en wat opgevangen kookvocht tot smeuïge puree stampen. Sla erdoor scheppen. Stamppotje op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Serveren met de spekjes.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 527 kcal

Eiwit: 21,9 gram

Koolhydraten: 45,9 gram

-   waarvan suikers: 1,5 gram

Vet: 27,1 gram

Vezels: 5,4 gram

Zout: 1,7 gram

SLASTAMPPOTJE MET SPEKLAPJES
PDF – 8,9 MB 37 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #dinner #gezonderecepten #eattheworld #recepten #recipes #homecooking #healthy #easyrecipe #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn @allerhande #allerhande @verstegennl #verstegenfriends @celavita.nl #celavita #goodfood @zaanse.mosterd #zaansemosterd #stamppot @acd_ue #greenhouse

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb