TAGLIATELLE PESTO WITH PORK TENDERLOIN / TAGLIATELLE PESTO MET VARKENSHAAS

On Instagram I see many delicious dishes passing by. I also saved many of them to see if I can cook this too, but then keep to my max600kcal rule. Today a recipe from @etemmetdanielle, I adjusted her dish a bit otherwise I would go far over 600 kcal. She indicates on her page and website that this is a “A delicious pasta filled with mushrooms, peppers and pieces of pork. An easy dish and on the table within 25 minutes! “ But also in my version it was certainly a delicious dish. I forgot to buy pine nuts, but they would certainly be a delicious addition to this dish. It did give me some leeway in ingredients amounts.

🍽

Op Instagram zie ik vele heerlijke gerechten voorbijkomen. Ik heb daarvan ook vele opgeslagen om te kijken of ik dit ook kan koken maar dan houdend aan mijn max600kcal regel. Vandaag een recept van @etemmetdanielle, haar gerecht heb ik wat aangepast anders ging ik ver over de 600 kcal heen. Ze geeft op haar pagina en website aan dat dit een “Een heerlijke pasta gevuld met champignons, paprika en stukjes varkensvlees. Een makkelijk gerecht en binnen 25 minuten op tafel! ” Maar ook op mijn wijze was het ook zekers een heerlijk gerecht. Ik was vergeten pijnboompitten te kopen, maar het zou ook zekers een heerlijke toevoeging zijn aan dit gerecht. Het gaf mij wel wat ruimte in hoeveelheden van ingrediënten. To get a little more colour to the dish you can add arugula, also a good combination with pasta.

🇬🇧

TAGLIATELLE PESTO WITH PORK TENDERLOIN

 

2 persons / 591 kcal per person

 

Ingredients:

  • 200 grams tagliatelle all'uovo
  • 1 vegetable stock cube
  • ½ tablespoon of olive oil
  • 1 medium onion
  • 2 cloves of garlic
  • 1 red bell pepper
  • 200 grams of chestnut mushrooms
  • 1½ tablespoons of green pesto
  • 20 ml cooking dairy
  • 1 piece of pork tenderloin (~250 grams)
  • 1 tablespoon sweet soy sauce
  • 1 teaspoon garlic powder
  • pepper and salt
  • handful ‘parrano’ chips or parmesan cheese

 

Preparation:

Cut the meat into cubes and marinate with the pepper, salt, garlic powder, sweet soy sauce and ¼ tablespoon of olive oil and set aside. Peel and chop the onion and garlic, cut the pepper into pieces and the mushrooms into quarters. Heat the rest of the olive oil in a frying pan and fry the onion, garlic, mushrooms, and bell pepper over medium heat for ~6 minutes (the bell pepper can still be crunchy). Cook the tagliatelle with a vegetable stock cube until al dente and save a dash of pasta water for later. Heat a frying pan without oil and fry the pork tenderloin. Add the green pesto with a shot of pasta water and the cooking dairy to the vegetables to make a delicious sauce. Add the pasta and gently stir everything together. If necessary, season the sauce with salt and pepper. Transfer the pasta to a deep bowl and garnish with the baked pork tenderloin and some grated ‘parrano’ chips.

 

Nutritional value per person:

Energy: 591 kcal

Protein: 44.3 grams

Carbohydrates: 67.7 grams

-   including sugars: 11.3 grams

Fat: 14.5 grams

Fiber: 6.0 grams

Salt: 1.6 grams

TAGLIATELLE PESTO WITH PORK TENDERLOIN
PDF – 8,5 MB 39 downloads

🇳🇱

TAGLIATELLE PESTO MET VARKENSHAAS

 

2 personen / 591 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 200 gram tagliatelle all’uovo
  • 1 groente bouillonblokje
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 1½ eetlepel groene pesto
  • 20 ml kookzuivel
  • 1 stuk varkenshaas (~250 gram)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • peper en zout
  • handje ‘parrano’ snippers of Parmezaanse kaas

 

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes en marineer met de peper, zout, knoflookpoeder, ketjap en ¼ eetlepel olijfolie en zet opzij. Pel en snipper de ui en knoflook, snijd de paprika in stukjes en de champignons in kwarten. Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, champignons en paprika op medium vuur voor ~ 6 minuten (de paprika mag nog knapperige zijn). Kook de tagliatelle met een groente bouillonblokje beetgaar en bewaar een scheutje pasta water voor later. Verhit een koekenpan zonder olie en bak de varkenshaas. Voeg de groene pesto met een scheutje pasta water en de kookzuivel bij de groenten zodat dit een heerlijke saus gaat worden. Voeg de pasta toe en roer alles voorzichtig door elkaar. Breng indien nodig de saus op smaak met peper en of zout. Breng de pasta over in diepe kom en garneer met de gebakken varkenshaas en wat geraspte ‘parrano’ snippers. Om iets meer kleur te krijgen aan het gerecht kan je rucola toevoegen, ook een goede combi met pasta.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 591 kcal

Eiwit: 44,3 gram

Koolhydraten: 67,7 gram

-   waarvan suikers: 11,3 gram

Vet: 14,5 gram

Vezels: 6,0 gram

Zout: 1,6 gram

TAGLIATELLE PESTO MET VARKENSHAAS
PDF – 8,5 MB 43 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #dinner #gezonderecepten #eattheworld #recepten #recipes #homecooking #healthy #easyrecipe #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary @albertheijn #albertheijn #goodfood @parranonl #parranocheese @knorrnederland @knorr #knorr @conimex_offical #conimex #pasta #recipes

 

Gebaseerd op recept van @etemmetdanielle www.etenmetdanielle

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb