PASTA WITH SPICY TOMATO SAUCE / PASTA MET PITTIGE TOMATENSAUS

I still had some tasty Tom vine tomatoes left and I started looking for a new dish. I found this in the AH Allerhande, but I have adjusted it on many fronts. A simple dish but super tasty. You can determine the spiciness by adjusting the amount of red pepper.

Good friends from Rotterdam (Aucke and Peter) gave us new herbs from 'sterkindekeuken' together with a nice cookbook. Started using their spices for this dish. They are also active here on Instagram, be sure to check out new dishes.

🍽

Ik had nog wat tasty tom trostomaten over en ben opzoek gegaan naar een nieuw gerecht. Ik vond deze in de AH Allerhande, alleen heb ik hem wel aangepast op vele fronten. Een eenvoudig gerecht maar super lekker van smaak. De pittigheid kan je bepalen door hoeveelheid rode peper aan te passen.

Van goede vrienden uit Rotterdam (Aucke en Peter) kregen we voor ons nieuwe kruiden van ‘sterkindekeuken’ met daarbij een leuk kookboek. Voor dit gerecht hun kruiden begonnen te gebruiken. Ze zijn ook actief hier op Instagram, ga zekers kijken naar nieuwe gerechten.

🇬🇧

PASTA WITH SPICY TOMATO SAUCE

2 persons / 407 kcal per person

 

Ingredients:

  • 130 grams of fusilli half whole wheat
  • 200 grams of Tasty Tom vine tomatoes
  • 200 grams of diced tomatoes with basil and oregano
  • 1 red pepper
  • 1 clove of garlic
  • 2 teaspoons Italian herbs
  • 2 spring onions
  • 100 grams slices of grilled ham
  • 5 grams of watercress
  • 20 grams of parmigiano reggiano flakes
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cook the pasta in plenty of boiling water for 10 minutes until al dente. Cut the tomatoes into pieces. Cut the stem from the red pepper. Halve the pepper lengthwise and remove the seeds with a sharp knife. Finely chop the pepper. Mix the tomato and red pepper (to taste) in a pan and squeeze the garlic over it. Add the Italian herbs and season with salt and pepper. Cook the tomato mixture until the tomato pieces are soft over medium heat. In the meantime, cut the spring onions into rings. Cut the ham into strips of approximately 2 cm wide. Puree the tomato mass with a hand blender into a smooth sauce. Add the spring onions and ham and let the sauce warm uncovered for another 1-2 minutes over medium heat. Drain the pasta and spoon into deep plates. Divide the tomato sauce over it. Divide the watercress and pamigiano flakes over it

 

Nutritional value per person:

Energy: 407 kcal

Protein: 24.5 grams

Carbohydrates: 53.0 grams

-   including sugars: 8.8 grams

Fat: 9.1 grams

Fiber: 5.7 grams

Salt: 1.2 grams

PASTA WITH SPICY TOMATO SAUCE
PDF – 3,4 MB 10 downloads

🇳🇱

PASTA MET PITTIGE TOMATENSAUS

2 personen / 407 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 130 gram fusilli half volkoren
  • 200 gram Tasty Tom trostomaten
  • 200 gram tomaten blokjes met basilicum en oregano
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 2 bosuien
  • 100 gram plakjes gegrilde beenham
  • 5 gram tuinkers
  • 20 gram parmigiano reggiano flakes
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de pasta in ruim kokend water in 10 minuten beetgaar. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Meng de tomaat en de rode peper (naar smaak) in een pannetje en pers de knoflook erboven uit. Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Kook het tomatenmengsel tot de tomaat stukjes zacht zijn op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Snijd de ham in repen van ca. 2 cm breed. Pureer de tomatenmassa met een staafmixer tot een gladde saus. Schep de bosuitjes en de ham erdoor en laat de saus onafgedekt nog 1-2 minuten opwarmen op middelhoog vuur. Giet de pasta af en schep in diepe borden. Verdeel de tomatensaus erover. Strooi de waterkers en pamigiano flakes eroverheen.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 407 kcal

Eiwit: 24,5 gram

Koolhydraten: 53,0 gram

-   waarvan suikers: 8.8 gram

Vet: 9,1 gram

Vezels: 5,7 gram

Zout: 1,2 gram

PASTA MET PITTIGE TOMATENSAUS
PDF – 26,8 MB 17 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #dinner #diner #gezonderecepten #recepten #recipes #homecooking #healthy #easyrecipe #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #kokkerellen #foodblogger #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #kanker #cancer #fooddiary #tatsytom

@albertheijn #albertheijn @sterkindekeuken #sterkindekeuken @granditalia.nl #granditalia @heinz_nl #heinz

 

Gebaseerd op recept uit AH Allerhande 2019 nr. 07 / 2014 nr. 09

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.