

Vandaag een vegetarisch gerecht, ik merk dat het me steeds makkelijker afgaat om minimaal 1 keer per week vegetarisch te koken.
Het is best leuk om de taco’s pas aan tafel te vullen. Hier lusten we alles wat ik voorbereid heb, maar mocht je toevallig lastige eters hebben dan kunnen deze alleen dat pakken wat ze wel lekker vinden.
🍽
Today a vegetarian dish, I notice that it is becoming easier for me to cook vegetarian at least once a week.
It's quite fun to fill the tacos at the table. Here we like everything I have prepared, but if you have difficult eaters, they can only take what they like.
🇳🇱
TUINBONENTACO'S MET KRUIDENKAAS
2 personen / 583 kcal per portie
Ingrediënten:
- ½ courgette
- 1 oranje paprika
- ½ eetlepel olie
- 1 pot tuinboontjes (extra fijn, 340 gram)
- 100 gram witte kaasblokjes met kruiden)
- 6 tacoschelpen
- 110 gram tacosaus mild
- peper en zout
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180°C. Kaasblokjes laten uitlekken. Paprika wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de courgette en paprika voor 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Taco's op bakplaat leggen of omgekeerd op rooster hangen en 5 minuten in oven verwarmen. Verwarm de tuinbonen en afgieten. Taco's met tuinbonen, saus, courgette, paprika en kaasblokjes apart serveren en aan tafel vullen.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 583 kcal
Eiwit: 14,9 gram
Koolhydraten: 37,2 gram
- waarvan suikers: 7,2 gram
Vet: 40,1 gram
Vezels: 8,7 gram
Zout: 1,6 gram
🇬🇧
BROAD BEANS TACOS WITH HERB CHEESE
2 persons / 583 kcal per portion
Ingredients:
- ½ zucchini
- 1 orange bell pepper
- ½ tablespoon of oil
- 1 pot of broad beans (extra fine, 340 grams)
- 100 grams of white cheese cubes with herbs
- 6 taco shells
- 110 grams taco sauce mild
- pepper and salt
Preparation:
Preheat the oven to 180°C. Drain the cheese cubes. Wash bell pepper, clean and cut into thin strips. Wash the zucchini and cut in half lengthwise and cut into thin slices. Heat the oil in a frying pan and fry the zucchini and bell pepper for 5 minutes. Season with pepper and salt. Place tacos on baking tray or hang upside down on rack and heat in oven for 5 minutes. Heat the broad beans and drain. Serve tacos with broad beans, sauce, zucchini, bell pepper and cheese cubes and fill them at the table.
Nutritional value per portion:
Energy: 583 kcal
Protein: 14.9 grams
Carbohydrates: 37.2 grams
- including sugars: 7.2 grams
Fat: 40.1 grams
Fiber: 8.7 grams
Salt: 1.6 grams
Bron: max600kcal
Reactie plaatsen
Reacties