TORTILLA PIZZA

Vandaag weer een gerecht van een mede-foodblogger. Ik zag de foto met de Piadina–Italiaanse tortilla voorbijkomen van @simons_deli (Instagram). De eenvoud trok mijn aandacht maar ook de verschillen in Nederlandse taal tussen Nederland en België.

Zelf schreef hij ‘makkelijke comfort food, bijna net zo goed als een stuk pizza maar dan klaar op 15 minuten en gewoon in de pan’. Deze tortilla smaakt bijna echt als een pizza, of een tosti. Lekker fris en kruidig van smaak, de rucola geeft extra power aan het gerecht.

Dank voor de inspiratie @simons_deli. Op zijn pagina zie ik veel pizza recepten voorbijkomen, ook andere gerechten hoor. Ik ga er nog een keer doorheen spitten.

🍽

Today again a dish from a fellow food blogger. I saw the photo with the Piadina-Italian tortilla from @simons_del (Instagram). The simplicity caught my attention, but also the differences in Dutch language between the Netherlands and Belgium.

He wrote "easy comfort food, almost as good as a slice of pizza, but ready in 15 minutes and just in the pan." This tortilla almost tastes like a pizza or a sandwich. Nice and fresh and spicy in taste, the arugula gives extra power to the dish.

Thanks for the inspiration @simons_deli. On his page I see a lot of pizza recipes, including other dishes. I'm going to dig through it again.

 

🇳🇱

TORTILLA PIZZA

 

2 personen / 575 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 4 volkoren tortilla wraps
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode paprika
  • 100 gram Goudse jong belegen
  • 35 gram rucola
  • 1½ eetlepel olie
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten in 4 kwarten. Snijd de knoflook in reepjes. Verwarm een ½ eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook voor 3 minuten, voeg de paprika toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg wat peper en zout toe. Ook kunnen er extra kruiden worden toegevoegd aan deze baksel. Verdeel over de helft van de tortilla’s de kaas, cherrytomaten, ui-paprika-knoflook mengsel, rucola. Houdt wat kaas, cherrytomaten en rucola over voor garnering. Sla de tortilla dicht. Verwarm een ½ eetlepel olie in 2 koekenpannen, en bak hier de tortilla’s 2-3 minuten aan beide zijde. Serveer de tortilla’s en garneer met de kaas, cherrytomaten en rucola.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 575 kcal

Eiwit: 21,9 gram

Koolhydraten: 52,2 gram

  • waarvan suikers: 10,8 gram

Vet: 25,2 gram

Vezels: 6,6 gram

Zout: 1,8 gram

 

TORTILLA PIZZA
PDF – 844,9 KB 115 downloads

🇬🇧

TORTILLA PIZZA

 

2 persons / 575 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 4 whole wheat tortilla wraps
  • 250 grams cherry tomatoes
  • 1 red onion
  • 1 clove of garlic
  • ½ red pepper
  • 100 grams matured young Gouda
  • 35 grams arugula
  • 1½ tablespoon oil
  • pepper and salt

 

Preparation:

Finely chop the onion and garlic. Cut the cherry tomatoes into 4 quarters. Cut the garlic into strips. Heat a ½ tablespoon of oil in a frying pan and fry the onion and garlic for 3 minutes, add the bell pepper and fry for 3 minutes. Add some salt and pepper. Additional spices can also be added to this baking. Divide the cheese, cherry tomatoes, onion-pepper-garlic mixture, arugula over half of the tortillas. Keep some cheese, cherry tomatoes and arugula for garnish. Close the tortilla. Heat a ½ tablespoon of oil in 2 frying pans and fry the tortillas on both sides for 2-3 minutes. Serve the tortillas and garnish with the cheese, cherry tomatoes and arugula.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 575 kcal

Protein: 21.9 grams

Carbohydrates: 52.2 grams

  • including sugars: 10.8 grams

Fat: 25.2 grams

Fiber: 6.6 grams

Salt: 1.8 grams

 

TORTILLA PIZZA ENG
PDF – 845,2 KB 113 downloads

Bron: @simons_deli (Instagram)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.