

Het is deze week nationale week zonder vlees. Ik ben geen vegetariër maar wil er wel aan meewerken. Een hele week geen vlees, ga ik niet redden, maar alle beetjes helpen toch π€ππ
Dit is een ovenschotel welke je snel op tafel kan zetten, en zeer smakelijk is. De toevoeging van komijn geeft een fijne smaak aan het gerecht.
π½
This week is national week without meat in The Netherlands. I am not a vegetarian but I want to cooperate. No meat for a whole week, that’s not what I will do, but all bits help π€ππ
This is an oven dish that you can quickly put on the table, and is very tasty. The addition of cumin gives the dish a really nice taste.
π³π±
OVENPASTA MET EI
2 personen / 543 kcal per portie
Ingrediënten:
- 150 gram volkoren penne rigate
- 200 gram verse spinazie
- 260 gram pastasaus zongedroogde tomaat
- 1 eetlepel gesneden zwarte olijven
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel oregano
- 2 middelgrote eieren
- 35 gram Parrano snippers
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pasta in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 2 minuten de spinazie in delen toe aan de pasta. Giet af en goed laten uitlekken. Doe de pasta en spinazie terug in de pan. Voeg de pastasaus, olijven en komijn en oregano toe. Breng op smaak met peper en zout en schep om. Doe de pasta met de saus in de ovenschaal. Maak 2 kuiltjes en breek de eieren erboven. Strooi de Parrano snippers over de pasta, maar laat de eidooiers vrij. Bak ca. 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en de eieren gaar zijn.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 543 kcal
Eiwit: 27,3 gram
Koolhydraten: 63,2 gram
- waarvan suikers: 11,7 gram
Vet: 17,6 gram
Vezels: 9,6 gram
π¬π§
OVEN PASTA WITH EGG
2 persons / 543 kcal per portion
Ingredients:
- 150 grams whole-grain penne rigate
- 200 grams fresh spinach
- 260 grams pasta sauce sundried tomato
- 1 tablespoon sliced black olives
- 1 teaspoon ground cumin
- 1 teaspoon oregano
- 2 medium eggs
- 35 grams Parrano chips
Preparation:
Preheat the oven to 200°C. Cook the pasta in a large pan according to the instructions on the package. Add the spinach in parts to the pasta in the last 2 minutes. Drain well. Return the pasta and spinach to the pan. Add the pasta sauce, olives and cumin and oregano. Season with pepper and salt and stir. Put the pasta with the sauce in the baking dish. Make 2 dimples and break the eggs above it. Sprinkle the Parrano chips over the pasta but let the egg yolks free. Bake in the oven for about 15 minutes until the cheese is melted and the eggs are cooked.
Nutritional value per portion:
Energy: 543 kcal
Protein: 27.3 grams
Carbohydrates: 63.2 grams
- including sugars: 11.7 grams
Fat: 17.6 grams
Fiber: 9.6 grams
Bron: AH Allerhande / max600kcal
Reactie plaatsen
Reacties