

Op 20 februari zag ik een foto met een naanpizza voorbijkomen bij @homemaderecepten (Instagram). Ze schreef zelf: “Wij aten gister pizza! gewoon de simpele en ongezonde variant uit een doos, wil jij ook pizza eten alleen dan een iets gezondere variant? naanbrood, tomatensaus, groente en kaas .. hupsaaa de oven in en tadaa je eigen verse pizza”.
Dit berichtje heeft mij inspiratie gegeven om deze eigen naanpizza creatie te maken.
Het is ook leuk voor een borrelsnack (snijd het naanbrood in kleinere stukjes) of voorafje 1 mini naanbrood per persoon).
🍽
On February 20 I saw a photo with a naan pizza appearing at @homemaderecepten (Instagram). She wrote: “We ate pizza yesterday! just the simple and unhealthy variant from a box, do you also want to eat pizza only then a slightly healthier variant? naan bread, tomato sauce, vegetables and cheese .. hupsaaa the oven and tadaa your own fresh pizza ”.
This message has given me inspiration to create this own naan pizza creation.
It is also nice for a savory snack (cut the naan bread into smaller pieces) or 1 mini naan bread per person beforehand.
🇳🇱
NAANPIZZA MET SMOKY PAPRIKA, TOMATEN, KASTANJECHAMPIGNONS & MOZZARELLA
2 personen / 546 kcal per portie
Ingrediënten:
- 4 mini ‘garlic & coriander’ naanbroden ( à 60 gram) of 2 ‘garlic & coriander’ naanbroden (à 120 gram)
- 3 eetlepels pizzasaus ‘smoky’ paprika
- 110 gram mozzarella
- 100 gram cherrytomaatjes / snoepgroenten tomatenmix
- 5 gram basilicum vers
- ½ rode ui
- 75 gram kastanjechampignons
- 60 gram rucola
- ½ eetlepel balsamicoazijn
Bereiding:
Verwarm oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in kwarten, de basilicumblaadjes fijn, de kastanjechampignons in plakjes en de ui in halve ringen. Leg de naanbroden op bakpapier beklede bakplaat. Smeer de broden in met de pizzasaus. Verdeel de helft van de tomaten, de basilicum, de champignons, de ui over de broden. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel dit ook over de broden. Bak de naanpizza’s ca. 10 minuten ar in de oven. Meng ondertussen de rest van de tomaten en met 50 gram rucola in een schaal. Meng de salade met de balsamicoazijn. Neem de pizza’s uit de oven en verdeel de rest van de rucola erover. Serveer met de tomatensalade.
🇬🇧
NAAN BREAD PIZZA WITH SMOKY BELL PEPPER, TOMATOES, CHESTNUT CHAMPIGNONS & MOZZARELLA
2 persons / 546 kcal per portion
Ingredients:
- 4 mini garlic & coriander naan breads (a 60 grams) or 2 garlic & coriander naan breads (a 120 grams)
- 3 tablespoons smoky paprika pizza sauce
- 110 grams mozzarella
- 100 grams cherry tomatoes or candy vegetable tomato mix
- 5 grams basil fresh
- ½ red onion
- 75 grams chestnut mushrooms
- 60 grams rocket salad
- ½ tablespoon balsamic vinegar
Preparation:
Preheat oven to 200 °C. Cut the tomatoes into quarters, the basil leaves finely, the chestnut mushrooms into slices and the onion into half rings. Place the naan breads on a baking tray lined with baking paper. Brush the breads with the pizza sauce. Divide half of the tomatoes, the basil, the mushrooms, the onion over the breads. Slice the mozzarella and divide this over the breads. Bake the naan bread pizzas in the oven for approx. 10 minutes. Meanwhile, mix the rest of the tomatoes and 100 grams of arugula in a bowl. Mix the salad with the balsamic vinegar. Take the pizzas out of the oven and spread the rest of the arugula on top. Serve with the tomato salad.
Bron: @max600kcal (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties