POMPOENPASTA MET CITROENTIJMKRUIM / PUMPKIN PASTA WITH LEMON-THYME CRUMBS

Wat een feest weer vandaag. Ik heb vandaag het recept ‘Pompoenpasta met citroentijmkruim’ nagekookt van @homechefclaudia (Instagram). Zelf schreef ze over dit gerecht: ‘Wauw ik was helemaal verrast, dit was super lekker, echt een aanrader!.’.
En ja dat kan ik beamen, een echte aanrader en het is ook nog eens vegetarisch.

De citroentijmkruim ga ik vaker maken. Ik heb nog wat bewaard, heerlijk boven mijn zelfgemaakte tomaten-groente soep.

🍽

What a party again today. Today I cooked the recipe "Pumpkin paste with lemon-thyme crumb" from @homechefclaudia (Instagram). She herself wrote about this dish: "Wow, I was completely surprised, this was super tasty, highly recommended!".
And yes I can confirm that, highly recommended and it is also vegetarian.

I will make the lemon thyme crumb more often. I have kept some, delicious above my home-made tomato-vegetable soup.

 

🇳🇱

POMPOENPASTA MET CITROENTIJMKRUIM

 

2 personen / 520 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 400 gram pompoen stukjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 160 gram fusilli pasta
  • 35 gram jonge bladsla met rucola of rucola
  • 30 gram Parmezaanse kaas vlokken
  • 3 takjes tijm
  • 2 sneetjes casino wit
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • 1 citroen
  • peper en zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 °C. Kook de pompoen in kokend water voor ongeveer 15 minuten gaar, of tot je er met een vork in kan prikken. Giet af en maak er puree van met een stamper of keukenmachine en breng op smaak met peper en zout. Rasp de schil van ¼ citroen. Verkruimel het brood met de citroenrasp, 1 eetlepel olijfolie en de blaadjes van 2 takjes tijm in een keukenmachine. Verdeel de kruimels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 10 minuten knapperig in de oven. Houd de kruimels goed in de gaten want dit kan snel gaan. Als ze mooi goudbruin zijn gekleurd zijn ze klaar. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en vang daarbij de 50 ml van het kookvocht op. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een koekenpan met ½ eetlepel olie en fruit hierin de knoflook en de ui aan. Voeg de pompoen puree, 50 ml pasta kookvocht, tijmblaadjes van 1 takje toe en verhit het geheel. Breng op smaak met peper en zout, indien nodig. Schep als laatste de pasta en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor en verhit nogmaals goed. Verdeel de pasta en sla over de borden. Strooi de citroentijmkruim, en de andere helft van de Parmezaanse kaas eroverheen.

 

POMPOEN PASTA MET CITROENTIJMKRUIM
PDF – 653,9 KB 249 downloads

🇬🇧

PUMPKIN PASTA WITH LEMON-THYME CRUMBS

 

2 persons / 520 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 400 grams pumpkin pieces
  • 1 onion
  • 2 cloves of garlic
  • 160 grams fusilli pasta
  • 35 grams young leaf lettuce with arugula or arugula
  • 30 grams Parmesan cheese flakes
  • 3 sprigs thyme
  • 2 slices casino white
  • 1½ tablespoons olive oil
  • 1 lemon
  • pepper and salt

 

Preparation:

Preheat the oven to 170 ° C. Boil the pumpkin in boiling water for about 15 minutes, or until you can pierce it with a fork. Drain and make puree with a pestle or food processor and season with salt and pepper. Grate the zest of ¼ lemon. Crumble the bread with the lemon zest, 1 tablespoon of olive oil and the leaves of 2 sprigs of thyme in a food processor. Spread the crumbs on a baking sheet lined with baking paper and bake crispy in the oven in about 10 minutes. Keep an eye on the crumbs because this can happen quickly. If they are nicely golden brown, they are ready. Meanwhile, cook the pasta according to the instructions on the package until al dente, drain and collect the 50 ml of the cooking liquid. Chop the onion and finely chop the garlic. Heat a frying pan with ½ tablespoon of oil and fry the garlic and onion. Add the pumpkin puree, 50 ml pasta cooking liquid, thyme leaves of 1 sprig and heat the whole. Season with salt and pepper if necessary. Finally add the pasta and half of the Parmesan cheese and heat well again. Divide the pasta and lettuce over the plates. Sprinkle the lemon thyme crumb, and the other half of the Parmesan cheese over it.

 

PUMPKIN PASTA WITH LEMON THYME CRUMBS
PDF – 655,6 KB 247 downloads

Bron: @homechefclaudia (Instagram)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.