

Deze week begin ik met een makkelijk gerecht, een maaltijdsoepje.
Pindasoep kan op vele manieren bereid worden, ik heb gekozen voor een snelle methode. Er zit al veel smaak aan de soep door gebruik gemaakt te hebben van de kant-en-klaar hot satésaus. Gebruik je een andere satésaus dan zal er misschien iets meer kruiden, peper of zout toegevoegd moeten worden.
🍽
I start this week with an easy dish, a meal soup.
Peanut soup can be prepared in many ways, I opted for a fast method. By using the ready-made hot satay sauce there is already a lot of taste to the soup. If you use a different satay sauce, you may need to add a little more spices, pepper or salt.
🇳🇱
PINDASOEP MET BRUINE BONEN, OMELETREEPJES EN TAUGÉ
2 personen / 553 kcal per portie
Ingrediënten:
- 100 gram satésaus hot kant-en-klaar
- 100 ml kokosmelk
- 350 ml kraanwater
- 1 rode paprika
- 2 gram verse selderij
- 1 middelgroot ei
- ½ theelepel olijfolie
- 180 gram Hollandse bruine bonen uit pot
- 60 gram taugé
- 10 gram gebakken uitjes
- 2 afbak pistolets
- peper en zout
Bereiding:
Bak de pistolets af volgens aanwijzing op de verpakking. Doe de satésaus, kokosmelk en het water in een soeppan en breng aan de kook. Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Voeg toe en laat met de deksel op de pan 10 minuten op laag vuur koken. Snijd de selderij fijn. Klop de eieren los met de slederij en breng op smaak met peper. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en schenk het eimengsel erbij. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 minuten op laag vuur garen. Rol de omelet op en snijd in reepjes van een ½ cm. Doe de bruine bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg de bonen toe aan de soep en kook nog 2 minuten afgedekt op laag vuur. Voeg de taugé toe, roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in de kommen, serveer met de omeletreepjes en gebakken uitjes.
🇬🇧
PEANUT SOUP WITH BROWN BEANS, OMELET PIECES AND TAUGÉ
2 persons / 553 kcal per portion
Ingredients:
- 100 grams satay sauce hot ready-made
- 100 ml coconut milk
- 350 ml tap water
- 1 bell pepper
- 2 grams fresh celery
- 1 medium egg
- ½ teaspoon olive oil
- 180 grams Dutch kidney beans from a pot
- 60 grams bean sprouts
- 10 grams fried onions
- 2 bake off pistolets
- pepper and salt
Preparation:
Bake the pistolets according to the instructions on the package. Put the satay sauce, coconut milk and water in a soup pan and bring to the boil. In the meantime, remove the stem and seeds from the bell pepper and cut the flesh into 1 cm cubes. Add and cook with the lid on the pan for 10 minutes over low heat. Finely chop the celery. Beat the eggs with the celery and season with pepper. Heat the oil in a large non-stick frying pan and add the egg mixture. Put the lid on the pan and let the omelet cook for 5 minutes over low heat. Roll the omelet and cut into ½ cm strips. Put the kidney beans in a sieve, rinse and drain. Add the beans to the soup and cook covered for 2 minutes over low heat. Add the bean sprouts, stir and season with salt and pepper. Put the soup in the bowls, serve with the omelet strips and fried onions.
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties