RUCOLA-STAMPPOT MET PAPRIKA EN EI / ROCKET SALAD ‘STAMPPOT’ WITH PAPRIKA AND EGG

Vanmorgen hebben we genoten van een heerlijke vlaai bij mijn neefje Floris zijn 20e verjaardag. Er is heus niets mis mee om af en toe iets eten wat eigenlijk een caloriebom is, als het maar niet elke dag voorkomt.

Ik compenseer dit taartje met een hoofdgerecht van maar 370 kcal.
Niet te hopen dat ik straks een eetbui krijg in b.v. nootjes.

🍽

This morning we enjoyed a delicious pie with my cousin Floris his 20th birthday. There is nothing wrong with eating something that is actually a calorie bomb, if it doesn't happen every day.

I compensate this cake with a main course of only 370 kcal.

Not to hope that I will soon get a binge in e.g. nuts.

 

🇳🇱

RUCOLA-STAMPPOT MET PAPRIKA EN EI

 

2 personen / 370 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 500 gram stamppotaardappelen (voorgekookt)
  • 2 paprika’s
  • 2 middelgrote eieren
  • 85 gram rucola
  • 15 gram amandelschaafsel
  • 50 ml magere melk
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de aardappelen in een laagje water met zout voor 14-16 minuten gaar. Snijd de paprika’s in stukjes van 1 cm. Kook de paprika de laatste 3 minuten mee met de aardappelen. Kook de eieren in 8 minuten hard, laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Snijd ondertussen de rucola grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Laat afkoelen op een keukenpapier. Snijd de knoflook fijn. Verwarm de melk met knoflook in een steelpan. Giet de aardappelen en paprika af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de melk toe. Zet de pan met puree terug op het vuur, roer de rucola erdoor, warm goed door en breng op smaak met peper. Serveer de stamppot met de halve eieren en bestrooi met het amandelschaafsel.

 

RUCOLA STAMPPOT MET PAPRIKA EN EI
PDF – 818,2 KB 243 downloads

🇬🇧

ROCKET SALAD ‘STAMPPOT’ WITH PAPRIKA AND EGG

 

2 persons / 370 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 500 grams mashed potatoes (precooked)
  • 2 bell peppers
  • 2 medium eggs
  • 85 grams rocket salad
  • 15 grams almond shavings
  • 50 ml skimmed milk
  • 1 glove of garlic
  • pepper and salt

 

Preparation:

Boil the potatoes in a layer of salted water for 14-16 minutes. Cut the peppers into 1 cm pieces. Cook the bell pepper with the potatoes for the last 3 minutes. Boil the eggs in 8 minutes, fry under cold running water, peel and halve them. Meanwhile, roughly cut the arugula. Heat a frying pan without oil or butter and roast the almond shavings golden brown. Let cool on a kitchen paper. Finely chop the garlic. Heat the milk with garlic in a saucepan. Drain the potatoes and bell pepper and mash with the mashed potatoes. Add the milk. Return the mashed pan to the heat, stir in the rocked salad, heat well and season with pepper. Serve the stew with half the eggs and sprinkle with the almond shavings.

 

ROCKET SALAD STAMPPOT WITH PAPRIKA AND EGG
PDF – 819,7 KB 242 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb