HARTIGE TAART OESTERZWAM & KASTANJECHAMPIGNON / QUICHE OYSTER- & CHESTNUT MUSHROOM

Een vegetarisch feest met lekker veel paddenstoelen. Ui, paprika en peterselie geven de extra smaak aan dit gerecht. Het recept is voor 4 personen, morgen eten we de andere helft op als lunchgerecht.  

Maak er een lekkere salade bij, dit kan een mooie aanvulling zijn voor dit gerecht.

🍽

A vegetarian party with a lot of mushrooms. Onion, bell pepper and parsley give the dish extra flavour. The recipe is for 4 people, tomorrow we will eat the other half as a lunch dish.

Make a nice salad with it, this can be a nice addition to this dish.

 

🇳🇱

HARTIGE TAART OESTERZWAM & KASTANJECHAMPIGNON

 

4 personen / 499 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 5-6 plakjes diepvries deeg voor hartige taart
  • 150 gram oesterzwammen
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • ½ paprika
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • 30 gram verse peterselie
  • 4 middelgrote eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 50 gram geraspte kaas (jong)
  • peper en zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Vet de ovenschaal in met olie. Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snipper de ui. Snijd de paprika in halve reepjes. Verhit de olie in de koekenpan. Bak de ui, paprika en de paddenstoelen ca. 5 minuten. Laat het vocht verdampen. Haal de pan van het vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie fijn. Klop de eieren los en schep de crème fraîche, kaas en peterselie en schep door de paddenstoelen mengsel. Bekleed de ovenschaal met deegplakjes en prik op enkele plaatsen met een vork in. Schep het paddenstoelen-ei mengsel op het deeg. Bak de taart in midden van oven in ca. 35 minuten gaar en goudbruin.

 

🇬🇧

QUICHE OYSTER- & CHESTNUT MUSHROOM

 

4 persons / 499 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 5-6 slices frozen dough for quiche
  • 150 grams oyster mushrooms
  • 300 grams chestnut mushrooms
  • 1 onion
  • ½ bell pepper
  • 2 tablespoon oil
  • 30 grams fresh parsley
  • 4 medium size eggs
  • 125 ml of crème fraiche
  • 50 grams grated cheese (young)
  • pepper and salt

 

Preparation:

Preheat the oven to 200 °C. Let the dough thaw. Grease the baking dish with oil. Clean the mushrooms with kitchen paper and cut into slices. Chop the onion. Cut the bell pepper into half strips. Heat the oil in the frying pan. Bake the onion, bell pepper and the mushrooms for about 5 minutes. Let the moisture evaporate. take the pan off the heat. Season with salt and pepper. Finely chop the parsley. Beat the eggs and add the crème fraiche, cheese and parsley and mix through the mushroom mixture. Cover the baking dish with dough slices and poke a few places with a fork. Spoon the mushroom-egg mixture onto the dough. Bake the cake in the middle of the oven in approx. 35 minutes until golden and brown.

 

Bron: max600kcal / AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.