ROMIGE HUTSPOT MET UITSMIJTER KAAS / CREAMY ‘HUTSPOT’ WITH FRIED EGG CHEESE

Een typisch Hollands wintergerecht is toch wel hutspot. Een gewone hutspot kook je door de uien, wortelen en aardappelen samen te koken en dan te stampen tot een stamppot.
Dit gerecht is net even anders gemaakt. De uien worden los gebakken en dan ook nog eens samen met een gebakken ei, waardoor het vegetarisch is.

De hutspot is natuurlijk ook lekker met draadjesvlees of een worst.

🍽

A typical Dutch winter dish is ‘hutspot’. You can cook a normal ‘hutspot’ by cooking the onions, carrots and potatoes together and then mashing to a stew.

This dish is made just a little differently. The onions are fried separately and then together with a fried egg, making it vegetarian.

The stew is of course also delicious with pulled pork or a sausage.

 

🇳🇱

ROMIGE HUTSPOT MET UITSMIJTER KAAS

 

2 personen / 582 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 500 gram hutspotgroenten
  • 400 gram kruimige aardappels
  • 1 eetlepels boter
  • ½ eetlepel olie
  • 2 eieren
  • 50 gram Parmigiano Reggiano
  • 40 gram veldsla
  • 60 gram bekertje crème fraîche
  • peper en zout

 

Bereiding:

Haal de uien uit de zak hutspot. Kook de aardappelen met de gesneden wortelen uit de zak hutspot samen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking van de aardappelen. Smelt de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit hierin de uien goudbruin. Schep ze uit de pan. Voeg de olie toe en bak hierin 2 spiegeleieren. Verdeel na 1 minuut de kaas erover, verdeel ook de helft van de gebakken uien erover. Dek de pan af en laat de eieren op laag vuur nog ca. 5 minuten doorwarmen. Giet de aardappelen met wortelen af en stamp ze tot een grove puree. Roer de veldsla, de rest van de gebakken uien en de crème fraîche erdoor. Breng het op smaak met peper en zout. Verdeel de hutspot over 2 borden en serveer de kaasuitsmijters ernaast.

 

ROMIGE HUTSPOT MET UITSMIJTER KAAS
PDF – 808,8 KB 211 downloads

🇬🇧

CREAMY ‘HUTSPOT’ WITH FRIED EGG CHEESE

 

2 persons / 582 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 500 grams ‘hutspot’ vegetables (200 grams unions / 300 grams carrots)
  • 400 grams crumbly potatoes
  • 1 tablespoon butter
  • ½ tablespoon oil
  • 2 eggs
  • 50 grams Parmigiano Reggiano
  • 40 grams lettuce
  • 60 grams crème fraiche
  • pepper and salt

 

Preparation:

Remove the onions from the ‘hutspot’ bag. Cook the potatoes together with the sliced carrots from the ‘hutspot’ bag together according to the instructions on the packaging of the potatoes. Melt the butter in a non-stick frying pan and fry the onions until golden brown. Scoop them out of the pan. Add the oil and fry 2 fried eggs. After 1 minute, divide the cheese over it, also divide half of the fried onions over it. Cover the pan and let the eggs heat on low heat for about 5 minutes. Drain the potatoes with carrots and mash them into a coarse puree. Stir in the lettuce, the rest of the fried onions and the crème fraiche. Season with salt and pepper. Divide the stew over 2 plates and serve the cheese bouncers next to it.

 

CREAMY HUTSPOT WITH FRIED EGG CHEESE
PDF – 809,5 KB 184 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb