

Vandaag een recept welke ik bij een mede-food-blogger heb gevonden. Dit keer kwam ik via de Instagram pagina van @myfoodblog_nl op haar internetpagina. Ze schreef bij haar vegetarisch recept ‘Je hoeft geen teriyakisaus meer uit een flesje te kopen, want echt. Het is zó makkelijk om zelf teriyakisaus te maken’. Haar recept heb ik als basis gebruikt en hier mijn eigen draai aan gegeven. En ja het is echt makkelijk om deze heerlijke teriyakisaus te maken.
Dank voor de inspiratie Judith.
🍽
Today a recipe that I found with a fellow food blogger. This time I came to her internet page via @myfoodblog_nl, her Instagram page. She wrote by her vegetarian recipe "You no longer need to buy teriyaki sauce from a bottle, because really. It is so easy to make teriyaki sauce yourself. " I used her recipe as a basis and gave it my own twist. And yes, it is really easy to make this delicious teriyaki sauce.
Thanks for the inspiration Judith.
🇳🇱
NOODLES MET TERIYAKI CHAMPIGNONS
2 personen / 395 kcal per portie
Ingrediënten
- 124 gram wok noodles
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel verse gember
- ½ eetlepel sherry medium dry
- 1 theelepel (lichte) bruine suiker
- 1 teentje knoflook
- 250 gram champignons
- 2 bosuitjes
- 2 eieren
- ½ eetlepel olie
Bereiding:
Maak de champignons schoon met een borsteltje. Snijd de champignons in plakjes. Kook de eieren 7 minuten, laat ze schrikken en pel ze en halveer ze. Rasp de verse gember. Snijd het knoflookteentje fijn. Meng de gember, knoflook, suiker, sherry en sojasaus in een kommetje. Giet olie in de wok en bak de champignonplakjes 3-4 minuten. Giet de saus erbij en bak nog enkele minuten. Snijd intussen de bosui in ringen. Breng een ruime pan met water aan de kook, voeg de wok noodles toe, laat 2 minuten koken. Giet de noodles af en serveer met champignons, ei en teriyaki saus. Garneer met de bosui.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 395 kcal
Eiwit: 17,3 gram
Koolhydraten: 44,4 gram
- waarvan suikers: 2,3 gram
Vet: 15.4 gram
Vezels: 3,3 gram
Zout: 3,3 gram
🇬🇧
NOODLES WITH TERIYAKI MUSHROOMS
2 persons / 395 kcal per serving
Ingredients
- 124 grams wok noodles
- 3 tablespoons soy sauce
- 1 teaspoon fresh ginger
- ½ tablespoon sherry medium dry
- 1 teaspoon (light) brown sugar
- 1 clove of garlic
- 250 grams mushrooms
- 2 spring onions
- 2 eggs
- ½ tablespoon oil
Preparation:
Clean the mushrooms with a brush. Cut the mushrooms into slices. Boil the eggs for 7 minutes cut them in half. Grate the fresh ginger. Chop the garlic clove. Mix the ginger, garlic, sugar, sherry and soy sauce in a bowl. Pour oil into the wok and fry the mushroom slices for 3-4 minutes. Pour in the sauce and fry for a few more minutes. Meanwhile, cut the spring onion into rings. Bring a large pan of water to a boil, add the wok noodles, boil for 2 minutes. Drain the noodles and serve with mushrooms, egg and teriyaki sauce. Garnish with the spring onion.
Nutritional value per portion:
Energy: 395 kcal
Protein: 17.3 grams
Carbohydrates: 44.4 grams
- including sugars: 2.3 grams
Fat: 15.4 grams
Fiber: 3.3 grams
Salt: 3.3 grams
Bron: @myfoodblog_nl (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties