GROENTENPIZZA MET BLOEMKOOLBODEM / VEGETABLE PIZZA WITH CAULIFLOWER BOTTOM

Op Instagram zag ik bij food-blogger @vegafoodness, en eerder bij andere, de bloemkoolpizza voorbijkomen. Iets wat ik zelf toch ook wel wilde uitproberen. Ben nog wel even verder gaan kijken op internet en kwam uiteindelijk bij www.voedzaamensnel.nl (@voedzaamensnel) terecht. Heb hun recept iets aangepast, vond 250 gram bloemkool te weinig voor 2 pizza’s.

Zo leuk om de bodem zelf te maken, te besmeren met @misterkitchens pizzasaus en dan belegen met de overige heerlijke verse groenten en wat fruit. Het was een feest om te eten, zo smakelijk en je proeft eigenlijk niet eens dat de bodem van bloemkool is. De volgende keer moet ik wel iets meer vocht uitknijpen, had het denk niet genoeg laten afkoelen… ik verbrande mijn vingers bijna…, dan wordt de bodem nog iets steviger.

🍽

On Instagram I saw food-blogger @vegafoodness, and earlier others, came with the cauliflower pizza. Something I wanted to try myself. I went to look further on the internet and ended up at www.voedzaamensnel.nl (@voedzaamensnel). Adjusted their recipe slightly, found 250 grams of cauliflower too little for 2 pizzas.

So nice to make the bottom yourself, to spread it with @misterkitchens pizza sauce and then to top it with the other delicious fresh vegetables and some fruit. It was a joy to eat, so tasty and you don't even taste that the bottom is made of cauliflower. Next time I have to squeeze a little more moisture, if it hadn't let it cool down enough… I almost burned my fingers… then the bottom would become a bit firmer.

 

🇳🇱

GROENTENPIZZA MET BLOEMKOOLBODEM

 

2 personen / 547 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 250 gram mozzarella
  • 1 Ei
  • 2 eetlepels Oregano - gedroogd
  • 180 gram pizzasaus original (Mister Kitchen)
  • 100 gram kastanjechampignons
  • ½ paprika
  • 1 ui
  • 20 gram rucola
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 50 gram ananas
  • zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C. Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine fijn. Voeg ze in een schaal en plaats het voor 5 minuten op 900 watt in de magnetron. Laat even afkoelen, doe de bloemkool in een schone theedoek en wring deze goed uit zodat je droge massa overhoudt. Vermaal 200 gram mozzarella in de keukenmachine. Meng de mozzarella, samen met de bloemkool, ei, oregano en wat zout goed door elkaar. Beleg de bakplaat en rooster met bakpapier en verdeel het mengsel om 2 gelijkmatig rond gevormde pizza’s te krijgen (tip: gebruik een taartvorm als basis). Bak de pizza 20 minuten in de oven. Wissel halverwege de baktijd de bakplaat en rooster van plek in de oven. Haal de bodem uit de oven en laat het even afkoelen. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Halveer de cherrytomaatjes. Snijd de champignons in plakjes. Knip de bieslook fijn. Beleg de pizzabodem met de ui, paprika, tomaatjes, champignons, ananas en de rest van de mozzarella de pizza vervolgens af in 15 minuten, ook hier halverwege de bakplaat en rooster wisselen. Verdeel de rucola en bieslook over de pizza en serveer.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 547 kcal

Eiwit: 34,6 gram

Koolhydraten: 27,2 gram

  • waarvan suikers: 22,7 gram

Vet: 31,8 gram

Vezels: 10,0 gram

Zout: 2,7 gram

 

GROENTENPIZZA MET BLOEMKOOLBODEM
PDF – 1.023,6 KB 228 downloads

🇬🇧

VEGETABLE PIZZA WITH CAULIFLOWER BOTTOM

 

2 persons / 547 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 400 grams cauliflower florets
  • 250 grams mozzarella
  • 1 egg
  • 2 tablespoons Oregano - dried
  • 180 grams original pizza sauce (Mister Kitchen)
  • 100 grams chestnut mushrooms
  • ½ pepper
  • 1 onion
  • 20 grams arugula
  • 100 grams cherry tomatoes
  • 50 grams pineapple
  • salt

 

Preparation:

Preheat the oven to 220°C. Grind the cauliflower florets in a food processor. Add them to a bowl and microwave at 900 watts for 5 minutes. Allow to cool, put the cauliflower in a clean tea towel and wring it well so that you have dry mass. Grind 200 grams of mozzarella in the food processor. Mix the mozzarella together with the cauliflower, egg, oregano and some salt. Cover the baking tray and metal grill with baking paper and divide the mixture to get 2 evenly round shaped pizzas (tip: use a cake pan as a base). Bake the pizza in the oven for 20 minutes. Halfway through the baking time, switch the baking tray and metal grid in the oven. Remove the pizza from the oven and let it cool down. Cut the bell pepper into strips. Cut the onion in half rings. Halve the cherry tomatoes. Cut the mushrooms into slices. Cut the chives finely. Cover the pizza base with the onion, bell pepper, tomatoes, mushrooms, pineapple and the rest of the mozzarella and finish the pizza in 15 minutes, again halfway through switch the baking tray and metal grid. Divide the arugula and chives over the pizza and serve.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 547 kcal

Protein: 34.6 grams

Carbohydrates: 27.2 grams

  • including sugars: 22.7 grams

Fat: 31.8 grams

Fiber: 10.0 grams

Salt: 2.7 grams

 

VEGETABLE PIZZA WITH CAULIFLOWER BOTTOM
PDF – 1.022,5 KB 217 downloads

Bron: @voedzaamensnel (Instagram)/ www.voedzaamensnel.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb