EIEREN MET SPERZIEBONEN EN TOMATEN IN KERRIESAUS / EGGS WITH GREEN BEANS AND TOMATOES IN CURRY SAUCE

Vandaag op 1e Paasdag 🐣 een heerlijke wandeling gemaakt in eigen buurt. Wat een mooie periode is dit toch. Vele bomen vol met bloesem, en door de wind waaien de eerste bloesem al uit de boom. Ik hou zo van deze periode.

Vandaag een vegetarisch gerecht met wat bij Pasen hoort ‘eieren’. Geen chocolade ei maar een echte biologische ei. Samen met de tomaten en sperziebonen in de kerriesaus, koriander en pijnboompitten een volledig gerecht.

🍽

Today I took a lovely walk in the neighborhood on Easter 🐣. What a beautiful period this is. Many trees full of blossom, and the wind blows the first blossom from the tree. I love this period so much.

Today a vegetarian dish with what belongs to Easter "eggs". Not a chocolate egg but a real organic egg. A complete dish together with the tomatoes and green beans in the curry sauce, coriander and pine nuts.

🇳🇱

EIEREN MET SPERZIEBONEN EN TOMATEN IN KERRIESAUS

 

2 personen / 575 kcal per portie

 

Ingrediënten

  • 130 gram basmatirijst
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 teen knoflook
  • 3 trostomaten
  • ½ eetlepel olie
  • 200 gram sperziebonen
  • 150 gram kerriesaus
  • 7 gram verse koriander
  • 10 gram pijnboompitten
  • zout

 

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 7 minuten bijna hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze. Kook de sperziebonen 10 minuten beetgaar. Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de pijnboompitten goudbruin, laat afkoelen op keukenpapier. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de tomaten in partjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut, voeg de tomaten toe en bak deze voor 2 minuten mee. Voeg de sperziebonen en kerriesaus en verwarm 3 minuten op laag vuur met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de koriander grof. Verdeel de rijst over diepe borden en leg op elk bord de halve eieren. Schep de curry bij de rijst.  Bestrooi met de koriander en de geroosterde pijnboompitten.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 575 kcal

Eiwit: 16,8 gram

Koolhydraten: 65,5 gram

  • waarvan suikers: 7,3 gram

Vet: 25,8 gram

Vezels: 6,4 gram

Zout: 2,0 gram

EIEREN MET SPERZIEBONEN EN TOMATEN IN KERRIESAUS
PDF – 956,0 KB 218 downloads

🇬🇧

EGGS WITH GREEN BEANS AND TOMATOES IN CURRY SAUCE

 

2 persons / 575 kcal per portion

 

Ingredients

  • 130 grams basmati rice
  • 2 medium eggs
  • 1 clove of garlic
  • 3 vine tomatoes
  • ½ tablespoon oil
  • 200 grams green beans
  • 150 grams curry sauce
  • 7 grams fresh coriander
  • 10 grams pine nuts
  • salt

 

Preparation:

Cook the rice according to package directions. Meanwhile, boil the eggs almost hard in 7 minute, peel and halve them. Cook the green beans until al dente for 10 minutes. Heat a skillet without oil and roast the pine nuts for until golden brown, let cool on kitchen paper. Meanwhile, Finley chop the garlic and cut tomatoes into wedges. Heat the oil in a frying pan and fry the garlic for 1 minute, add the tomatoes and fry for 2 minutes. Add the green beans and curry sauce and heat over low heat for 3 minutes with the lid on the pan. Meanwhile, cut the coriander coarsely. Divide the rice over deep plates and put half the eggs on each plate. Spoon the curry with the rice. Sprinkle with the coriander and the roasted pine nuts.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 575 kcal

Protein: 16.8 grams

Carbohydrates: 65.5 grams

  • including sugars: 7.3 grams

Fat: 25.8 grams

Fiber: 6.4 grams

Salt: 2.0 grams

EGGS WITH GREEN BEANS AND TOMATOES IN CURRY SAUCE
PDF – 955,9 KB 213 downloads

Bron: max600kcal

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.