PADDENSTOELEN & SUGAR SNAPS MET EIERMIE EN CASHEWNOTEN / MUSHROOMS & SUGAR SNAPS WITH EGG NOODLES AND CASHEW NUTS

Vandaag weer een vegetarisch gerecht met heerlijk veel paddenstoelen. Het vlezige van de oesterzwammen in combinatie met nog knapperige sugar snaps en cashewnoten is een perfecte combinatie

🍽

Today a vegetarian dish with lots of mushrooms. The meaty of the oyster mushrooms in combination with still crispy sugar snaps and cashew nuts is a perfect combination

🇳🇱

PADDENSTOELEN & SUGAR SNAPS MET EIERMIE EN CASHEWNOTEN

 

2 personen / 536 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 125 gram Chinese eiermie
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 1½ eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram sugar snaps
  • 2 eetlepels zoete sojasaus (ketjap)
  • 50 gram ongezouten cashewnoten
  • peper en zout

 

Bereiding:

Cashewnoten grof hakken. Maak de sugar snaps schoon door het bovenste puntje af te knakken en  het nog net aan de naad van de peul vast laten zitten. Vervolgens trek je dat stukje in de richting van de naad van de peul af. Eiermie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Paddenstoelen schoonvegen en in plakjes snijden. In wok olie verhitten, knoflook erboven uitpersen en 1 minuten roerbakken. Paddenstoelen en sugarsnaps erbij scheppen en 5 minuten roerbakken. Sojasaus erdoor roeren en geheel met zout en peper op smaak brengen. Mie en paddenstoelenmengsel over 2 borden verdelen. Met cashewnoten bestrooien.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 536 kcal

Eiwit: 20,6 gram

Koolhydraten: 58,9 gram

  • waarvan suikers: 4,9 gram

Vet: 22,7 gram

Vezels: 6,8 gram

Zout: 1,6 gram

PADDENSTOELEN SUGAR SNAPS MET EIERMIE EN CASHEWNOTEN
PDF – 980,1 KB 231 downloads

🇬🇧

MUSHROOMS & SUGAR SNAPS WITH EGG NOODLES AND CASHEW NUTS

 

2 persons / 536 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 125 grams Chinese egg noodles
  • 125 grams chestnut mushrooms
  • 150 grams oyster mushrooms
  • 1½ tablespoon of oil
  • 1 clove of garlic
  • 100 grams sugar snaps
  • 2 tablespoons sweet soy sauce
  • 50 grams unsalted cashew nuts
  • pepper and salt

 

Preparation:

Coarsely chop cashews. Clean the sugar snaps. Prepare egg noodles according to instructions. Wipe mushrooms and slice them. Heat oil in a wok, squeeze garlic above and stir fry for 1 minute. Add the mushrooms and sugar snaps and stir fry for 5 minutes. Add the soy sauce and stir. Season with salt and pepper. Divide noodles and mushroom mixture over 2 plates. Sprinkle with cashew nuts.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 536 kcal

Protein: 20.6 grams

Carbohydrates: 58.9 grams

  • including sugars: 4.9 grams

Fat: 22.7 grams

Fiber: 6.8 grams

Salt: 1.6 grams

MUSHROOMS SUGAR SNAPS WITH EGG NOODLES AND CASHEW NUTS
PDF – 978,0 KB 230 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.