

Vandaag weer een vegetarisch gerecht met heerlijk veel paddenstoelen. Het vlezige van de oesterzwammen in combinatie met nog knapperige sugar snaps en cashewnoten is een perfecte combinatie
🍽
Today a vegetarian dish with lots of mushrooms. The meaty of the oyster mushrooms in combination with still crispy sugar snaps and cashew nuts is a perfect combination
🇳🇱
PADDENSTOELEN & SUGAR SNAPS MET EIERMIE EN CASHEWNOTEN
2 personen / 536 kcal per portie
Ingrediënten:
- 125 gram Chinese eiermie
- 125 gram kastanjechampignons
- 150 gram oesterzwammen
- 1½ eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 100 gram sugar snaps
- 2 eetlepels zoete sojasaus (ketjap)
- 50 gram ongezouten cashewnoten
- peper en zout
Bereiding:
Cashewnoten grof hakken. Maak de sugar snaps schoon door het bovenste puntje af te knakken en het nog net aan de naad van de peul vast laten zitten. Vervolgens trek je dat stukje in de richting van de naad van de peul af. Eiermie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Paddenstoelen schoonvegen en in plakjes snijden. In wok olie verhitten, knoflook erboven uitpersen en 1 minuten roerbakken. Paddenstoelen en sugarsnaps erbij scheppen en 5 minuten roerbakken. Sojasaus erdoor roeren en geheel met zout en peper op smaak brengen. Mie en paddenstoelenmengsel over 2 borden verdelen. Met cashewnoten bestrooien.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 536 kcal
Eiwit: 20,6 gram
Koolhydraten: 58,9 gram
- waarvan suikers: 4,9 gram
Vet: 22,7 gram
Vezels: 6,8 gram
Zout: 1,6 gram
🇬🇧
MUSHROOMS & SUGAR SNAPS WITH EGG NOODLES AND CASHEW NUTS
2 persons / 536 kcal per portion
Ingredients:
- 125 grams Chinese egg noodles
- 125 grams chestnut mushrooms
- 150 grams oyster mushrooms
- 1½ tablespoon of oil
- 1 clove of garlic
- 100 grams sugar snaps
- 2 tablespoons sweet soy sauce
- 50 grams unsalted cashew nuts
- pepper and salt
Preparation:
Coarsely chop cashews. Clean the sugar snaps. Prepare egg noodles according to instructions. Wipe mushrooms and slice them. Heat oil in a wok, squeeze garlic above and stir fry for 1 minute. Add the mushrooms and sugar snaps and stir fry for 5 minutes. Add the soy sauce and stir. Season with salt and pepper. Divide noodles and mushroom mixture over 2 plates. Sprinkle with cashew nuts.
Nutritional value per portion:
Energy: 536 kcal
Protein: 20.6 grams
Carbohydrates: 58.9 grams
- including sugars: 4.9 grams
Fat: 22.7 grams
Fiber: 6.8 grams
Salt: 1.6 grams
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties