

Vandaag weer eens een gerecht welke ik bij een mede-foodblogger op Instagram heb gezien.
Het gaat om een vegetarische quiche geplaatst door @anniepannie_nl
Zelf schreef ze: ‘ Back to food! Eten moeten we allemaal. En dan het liefst iets lekkers! Neem nou deze Griekse courgettequiche. Als je ‘m nog niet hebt geprobeerd, zeg ik: ga ervoor. Hij is makkelijk én lekker. En ook nog mooi.’
En mooi dat is deze. Vergis je alleen niet in de tijd je bent wel even bezig. Heb het een klein beetje aangepast anders overschreed het mijn maximale kcal. Wat een heerlijk gerecht met deze verse kruiden, geen van deze overheerst de ander. Zoals Andrea zegt, ga ervoor.
🍽
Today again a dish that I saw with a fellow food blogger on Instagram.
It is a vegetarian quiche placed by @anniepannie_nl.
She herself wrote: "Back to food! We all have to eat. And then preferably something tasty! Take this Greek courgette quiche, for example. If you haven't tried it yet, I say go for it. It is easy and tasty. And also beautiful. "
And beautiful it was. Just make no mistake in time it’s more than an hour preparation time. Adjusted it a little bit otherwise it exceeded my maximum kcal. What a delicious dish with these fresh herbs, none of these dominate the other. As Andrea says, go for it.
🇳🇱
COURGETTE QUICHE MET WITTE KAAS EN KRUIDEN
4 personen / 599 kcal per portie
Ingrediënten:
Voor het quichedeeg:
- 175 gram bloem
- 85 gram koude roomboter ongezouten
- 3 eetlepels koud water
Voor de vulling
- 3 courgettes
- 150 gram witte kaas
- 125 gram crème fraîche
- 4 eieren
- 3 eetlepels gehakte verse peterselie
- 2 eetlepels gehakte verse dille
- 2 eetlepels gehalte verse munt
- flinke snuf nootmuskaat
- snuf chili-flakes
- 6 cherrytomaatjes gehalveerd
- peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de bloem in een grote kom. Doe er de boter bij en snijd de boter met behulp van twee messen in kleine blokjes. Doe dan het water in de kom en wrijf alles met je vingertoppen door elkaar totdat er zich een deeg vormt. Maak een bal van het deeg. Vet een springvorm in met wat boter. Rol het deeg uit tot een ronde lap die groter is dan de springvorm. Bekleed de springvorm met het deeg (hoeft niet helemaal tot de bovenrand). Leg wat bakpapier in de springvorm en vul de springvorm met de bakbonen. Zet de springvorm nu 10 minuten in het midden van de oven. Rasp intussen de courgettes boven een vergiet. Strooi er wat zout op, hussel alles om en laat de courgetterasp uitlekken in het vergiet. Zet het vergiet op een brede kom. Haal de quichebodem (na 10 minuten) uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakbonen. Zet de bodem weer terug in de oven en bak nu nog 10 minuten. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de courgetterasp. Dat kan met je handen, maar het werkt ook heel goed als je alle courgetterasp in een schone theedoek doet. Vouw de theedoek dicht en wring zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Doe de courgetterasp in een grote kom, samen met de crème fraîche, eieren, de verse kruiden, nootmuskaat en de chili-flakes. Verbrokkel de witte kaas erover, maal er wat zout en peper over en meng alles goed door elkaar. Haal de quichebodem uit de oven. Doe het courgettemengsel over in de springvorm en spreid het uit met een spatel zodat alles gelijk is verdeeld. Druk de gehalveerde cherrytomaatjes in de vulling met de snijkant naar boven. Schuif de courgette quiche in de oven en bak deze in ongeveer 40 minuten gaar.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 599 kcal
Eiwit: 41,3 gram
Koolhydraten: 80,9 gram
- waarvan suikers: 15,9 gram
Vet: 80,2 gram
Vezels: 8,1 gram
Zout: 2,3 gram
🇬🇧
COURGETTE QUICHE WITH WHITE CHEESE AND SPICES
4 persons / 599 kcal per serving
Ingredients:
For the quiche dough:
- 175 grams flour
- 85 grams cold butter unsalted
- 3 tablespoons cold tap water
For the filling
- 3 courgettes
- 150 grams white cheese
- 125 grams crème fraiche
- 4 eggs
- 3 tablespoons chopped fresh parsley
- 2 tablespoons chopped fresh dill
- 2 tablespoons fresh mint
- good pinch of nutmeg
- pinch of chili flakes
- 6 cherry tomatoes cut in half
- pepper and salt
Preparation:
Preheat the oven to 220 degrees. Place the flour in a large bowl. Add the butter and cut the butter into small cubes using two knives. Then put the water in the bowl and rub everything with your fingertips until a dough forms. Make a ball of the dough. Grease a spring form with some butter. Roll out the dough into a round piece larger than the spring form. Line the spring form with the dough (not all the way to the top edge). Put some baking paper in the spring form and fill the spring form with the baking beans. Place the springform tin in the middle of the oven for 10 minutes. Meanwhile grate the courgettes over a colander. Sprinkle some salt on top, toss everything over and drain the courgette grater in the colander. Place the colander on a wide bowl. Remove the quiche base (after 10 minutes) from the oven and remove the parchment paper and the beans. Put the bottom back in the oven and bake for another 10 minutes. Squeeze as much moisture from the courgette grater as possible. You can do that with your hands, but it also works very well if you put all the courgette grater in a clean tea towel. Fold the tea towel and squeeze as much moisture from the courgette as possible. Place the courgette grater in a large bowl, along with the crème fraiche, eggs, fresh herbs, nutmeg and chili flakes. Crumble the white cheese over it, grind over some salt and pepper and mix well. Remove the quiche base from the oven and transfer the courgettis mixture to the spring form and spread it with a spatula so that everything is evenly distributed. Press the halved cherry tomatoes into the filling with the cut side up. Place the courgette quiche in the oven and bake for about 40 minutes.
Nutritional value per portion:
Energy: 599 kcal
Protein: 41.3 grams
Carbohydrates: 80.9 grams
- including sugars: 15.9 grams
Fat: 80.2 grams
Fiber: 8.1 grams
Salt: 2.3 grams
Bron: @anniepannie_nl (Instagram) www.anniepannie.nl
Reactie plaatsen
Reacties