FRITTATA MET COURGETTE, TOMAAT EN PASTA UIT DE OVEN / FRITTATA WITH COURGETTE, TOMATO AND PASTA FROM THE OVEN

Bij het zoeken naar een nieuw vegetarisch gerecht kwam ik terecht op de website www.kitchenista.nl. (@Kitchenista / Instagram).

Een tijdje terug, 11 feb 2017 😁, heeft ze het gerecht ‘FRITTATA MET COURGETTE EN TOMAAT UIT DE OVEN’ geplaatst.

Zelf schreef ze ‘Een frittata, of dikke, gevulde omelet, is echt heerlijk als stevige lunch of als lichte avondmaaltijd. Het staat niet binnen een kwartier op tafel, maar je hebt er niet veel werk aan en in dit geval doet de oven de rest. Eenmaal in de oven, heb je dan je handen vrij om nog iets anders te doen. Mijn ervaring is dat wanneer je een frittata in de pan maakt, je er meer bij moet zijn om aanbranden te voorkomen. In de oven gebeurt dit niet zo snel omdat de temperatuur veel beter gereguleerd is’.

Je kan ervoor kiezen om er een broodje bij te nemen, zelf heb ik gekozen om er pasta aan toe te voegen en dan nog heb ik ruimte om vanavond iets extra lekkers bij de koffie te nemen.

Het eindresultaat was echt super, een heerlijk kruidig en door de pasta extra knapperig gerecht.

🍽

When looking for a new vegetarian dish I came to the website www.kitchenista.nl. (@Kitchenista / Instagram).

A while ago, Feb 11, 2017 😁, she placed the dish "FRITTATA WITH COURGETTE AND TOMATO FROM THE OVEN".

She herself wrote "A frittata, or thick, filled omelet, is really delicious as a hearty lunch or as a light evening meal. It is not on the table within fifteen minutes, but it does not take much work and in this case the oven does the rest. Once in the oven, you have your hands free to do anything else. My experience is that when you make a frittata in the pan, you have to be more to prevent burning. In the oven this does not happen so quickly because the temperature is much better regulated. "

You can choose to have a sandwich with it, I myself have chosen to add pasta to it and then I still have room to have something extra with coffee tonight.

The end result was really great, a wonderfully spicy dish that was extra crispy due to the pasta.

🇳🇱

FRITTATA MET COURGETTE, TOMAAT EN PASTA UIT DE OVEN

 

4 personen / 392 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 200 gram penne pasta
  • 1 courgette
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 30 gram Parrano, vlokken
  • 5 middelmaat eieren
  • 3 eetlepels halfvolle melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en versgemalen peper

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de penne volgens aanwijzing op de verpakking al dente, giet af en spoel af met koud water. Snijd de courgette en ui in halve dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes. Vet een ondiepe ovenschaal in met wat olie. Doe de courgettes met de tomaatjes, ui, knoflook en tijm in de schaal. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en maal er wat zout en peper over. Meng alles goed door elkaar. Zet de schaal 10 minuten in het midden van de oven. Klop ondertussen in een kom de eieren met de melk los en breng op smaak met zout en peper. Voeg de pasta toe en meng het samen met de groenten uit de oven. Giet de ei-mix er overheen en bestrooi met de kaas. Zet de schaal 25 tot 30 minuten in de oven tot het geheel stevig is. Bestrooi eventueel met nog wat extra Parmezaan en snijd de omelet punten of kwarten.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 392 kcal

Eiwit: 19,3 gram

Koolhydraten: 43,3 gram

  • waarvan suikers: 8,6 gram

Vet: 15,0 gram

Vezels: 3,6 gram

Zout: 0,9 gram

FRITTATA MET COURGETTE TOMAAT EN PASTA UIT DE OVEN
PDF – 196,6 KB 233 downloads

🇬🇧

FRITTATA WITH COURGETTE, TOMATO AND PASTA FROM THE OVEN

 

4 persons / 392 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 200 grams penne pasta
  • 1 zucchini
  • 200 grams cherry tomatoes
  • 1 small onion
  • 2 cloves of garlic
  • 1 teaspoon dried thyme
  • 30 grams Parrano, flakes
  • 5 medium sized eggs
  • 3 tablespoons semi-skimmed milk
  • 2 tablespoons olive oil
  • salt and freshly ground pepper

 

Preparation:

Preheat the oven to 180°C. Cook the penne according to the instructions on the package al dente, drain and rinse with cold water. Cut the zucchini and onion in half thin slices. Finely chop the garlic. Halve the tomatoes. Grease a shallow baking dish with some oil. Place the zucchini with the tomatoes, onion, garlic and thyme in the dish. Add 2 tablespoons of olive oil and grind some salt and pepper over it. Mix everything well together. Place the dish in the center of the oven for 10 minutes. Meanwhile, mix the eggs with the milk in a bowl and season with salt and pepper. Add the pasta and mix it together with the vegetables from the oven. Pour the egg mix over it and sprinkle with the cheese. Put the dish in the oven for 25 to 30 minutes until it is firm. Sprinkle with some extra Parmesan and cut the omelet points or quarters.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 392 kcal

Protein: 19.3 grams

Carbohydrates: 43.3 grams

  • including sugars: 8.6 grams

Fat: 15.0 grams

Fiber: 3.6 grams

Salt: 0.9 grams

FRITTATA WITH COURGETTE TOMATO AND PASTA FROM THE OVEN
PDF – 195,9 KB 233 downloads

Bron: www.kitchenista.nl / @Kitchenista (Instagram)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb