SHAKSHUKA MET VERSTEGEN SPICE BLEND / SHAKSHUKA WITH VERSTEGEN SPICE BLEND

De titel van dit vegetarisch gerecht zegt al iets, ik ben zo trots dat ik n.a.v. mijn gerechten ingrediënten heb gekregen van een fabrikant. Ik heb een 3-tal spice blends van Verstegen spices & sauces mogen ontvangen. Vandaag staat de spice blend shakshuka in de hoofdrol.

Tijdens het koken kwam de geur van de spice blend goed vrij, een heerlijke geur. En de steranijs en kurkuma kwam perfect terug in de smaak. Wat een heerlijk gerecht heb ik ervan gemaakt, al zeg ik dat zelf. En ook mijn partner gelukkig.

Ik wil zeggen, deze spice blend heeft me al in de greep. De komende tijd zullen de andere twee ook een hoofdrol krijgen.

🍽

You can achieve a lot by being aware of how much you eat per day and how much you exercise. You have to do it yourself, so take your time.

Life is something very important.

The title of this vegetarian dish already says something, I am so proud that I received ingredients from a manufacturer for my dishes. I received 3 spice blends from Verstegen spices & sauces. Today the spice blend shakshuka is in the lead.

During cooking, the scent of the spice blend was released well, a wonderful scent. And the star anise and turmeric perfectly came back in the taste. What a delicious dish I made, even if I say so myself. And my partner happy too.

🇳🇱

SHAKSHUKA MET VERSTEGEN SPICE BLEND

 

2 personen / 524 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 3 theelepels (7 gram) spice blend shakshuka @verstegennl
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 5 gram peterselie
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 pita broodjes

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn, de prei in ringen en de paprika in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan, voeg de ui toe en fruit deze. Voeg de prei, paprika en knoflook toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak voor 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en de ‘spice blend’ toe, zet het vuur laag en laat voor 4 minuten pruttelen. Schenk de groenten-mengsel over een ovenschaal (of schaaltjes). Maak een kuiltje in je saus en breek hier een ei boven. Herhaal deze stap voor je overige eieren. Plaats de schalen in de oven en pocheer de eieren in ongeveer 6-8 minuten. Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of in de oven. Strooi wat peper en zout over het gerecht en ten slotte wat fijngehakte peterselie.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 524 kcal

Eiwit: 24,8 gram

Koolhydraten: 64,7 gram

  • waarvan suikers: 15,5 gram

Vet: 16,5 gram

Vezels: 8,1 gram

Zout: 1,6 gram

SHAKSHUKA MET VERSTEGEN SPICE BLEND
PDF – 1.006,5 KB 209 downloads

🇬🇧

SHAKSHUKA WITH VERSTEGEN SPICE BLEND

 

2 persons / 524 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 3 teaspoons (7 grams) spice blend shakshuka @verstegennl
  • 400 grams tomato cubes
  • 1 tablespoon tomato paste
  • 1 red pepper
  • 1 onion
  • 1 leek
  • 1 clove of garlic
  • 5 grams parsley
  • 4 eggs
  • 1 tablespoon olive oil
  • 4 pita breads

 

Preparation:

Preheat the oven to 200°C. Chop the onion. Chop the garlic, the leeks into rings and the bell pepper into pieces. Heat the oil in a frying pan and fry the onion. Add the leek, bell pepper and garlic and fry for 5 minutes. Add the tomato paste and fry for 1 minute. Add the tomato cubes and the spice blend, reduce the heat to low and simmer for 4 minutes. Pour the vegetable mixture over a baking dish (or dishes). Make a well in your sauce and break an egg over it. Repeat this step for your remaining eggs. Place the dishes in the oven and poach the eggs in about 6-8 minutes. Heat the pita bread in a toaster or in the oven. Sprinkle some salt and pepper over the dish and finally some chopped parsley.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 524 kcal

Protein: 24.8 grams

Carbohydrates: 64.7 grams

  • including sugars: 15.5 grams

Fat: 16.5 grams

Fiber: 8.1 grams

Salt: 1.6 grams

SHAKSHUKA WITH VERSTEGEN SPICE BLEND
PDF – 1.003,8 KB 199 downloads

Bron: max600kcal

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.