PADDENSTOELENSTROGANOFF MET RIJST EN SNIJBONEN / MUSHROOMS STROGANOFF WITH RICE AND FRENCH BEANS

Ja je kan het wel eens hebben dat je hoofd er niet helemaal bij is en dan vergeet je een onderdeel van je gerecht. Bij het opruimen kwam ik mijn lepel met kappertjes tegen. Een onderdeel wat ik ook miste tijdens het eten, het was lekker zonder maar…

TIP: Als je dit vegetarisch gerecht wil proberen vergeet de kappertjes niet. πŸ˜‰

🍽

Yes, you may have it that your head is not completely there and then you forget a part of your dish. When cleaning up I came across my spoon with capers. A part that I also missed while eating, it was nice without but ...

TIP: If you want to try this vegetarian dish don't forget the capers. πŸ˜‰

πŸ‡³πŸ‡±

PADDENSTOELENSTROGANOFF MET RIJST EN SNIJBONEN

 

2 personen / 586 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 150 gram zilvervliesrijst of notenrijst
  • 200 gram verse gesneden snijbonen
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 12 gram ongezouten roomboter
  • ½ eetlepel tomatenpuree
  • ½ eetlepel tarwebloem
  • 125 ml verse slagroom
  • 1 eetlepel kappertjes
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de rijst in water met wat zout voor 10 minuten, giet af en laat het even staan. Breng ondertussen water aan de kook, voeg de snijbonen toe en kook ze in 9-10 minuten beetgaar en giet af. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Verhit de boter in een hapjespan en bak de champignons op middelhoog vuur voor 3 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Zet het vuur laag en bak ook de bloem 1 minuut mee. Schenk al roerend de slagroom erbij en laat op laag vuur 5 minuten stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de kappertjes uitlekken en bestrooi de paddenstoelenstroganoff ermee. Serveer met de rijst en de snijbonen.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 586 kcal

Eiwit: 10,7 gram

Koolhydraten: 67,2 gram

  • waarvan suikers: 4,3 gram

Vet: 29,0 gram

Vezels: 7,2 gram

Zout: 1,4 gram

PADDENSTOELENSTROGANOFF MET RIJST EN SNIJBONEN
PDF – 1,6 MB 242 downloads

πŸ‡¬πŸ‡§

MUSHROOMS STROGANOFF WITH RICE AND STRING BEANS

 

2 persons / 586 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 150 grams brown rice
  • 200 grams fresh cut string beans
  • 200 grams chestnut mushrooms
  • 12 grams unsalted butter
  • ½ tablespoon tomato paste
  • ½ tablespoon wheat flour
  • 125 ml fresh whipped cream
  • 1 tablespoon capers
  • pepper and salt

 

Preparation:

Boil the rice in water with some salt for 10 minutes, drain and let it stand. Meanwhile, bring water to a boil, add the string beans and cook them until al dente for 9-10 minutes and drain. Meanwhile, wipe the mushrooms with kitchen paper and cut into quarters. Heat the butter in a skillet and fry the mushrooms over medium heat for 3 minutes. Add the tomato paste and cook for 1 minute. Reduce the heat to low and fry the flour for 1 minute. Add the whipped cream while stirring and simmer over low heat for 5 minutes. Season with salt and pepper. Drain the capers and sprinkle on the mushroom stroganoff. Serve with the rice and string beans.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 586 kcal

Protein: 10.7 grams

Carbohydrates: 67.2 grams

  • including sugars: 4.3 grams

Fat: 29.0 grams

Fiber: 7.2 grams

Salt: 1.4 grams

MUSHROOMS STROGANOFF WITH RICE AND STRING BEANS
PDF – 1,6 MB 229 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb