

Het was weer tijd voor een vegetarisch gerecht en zag dit verrassende gerecht voorbij komen bij AH recepten. Een paddenstoelen ragout met aardappel en courgette onder een roomboterbladerdeeg dakje welke in een Allerhande heeft gestaan in 2012. Zelf melden ze dat het 340 kcal zou bevatten per portie, na nareken en zelfs wat verlagen van hoeveelheid aardappel kom ik op 527 kcal per portie uit. Iets wat me wel vaker opvalt dat je niet zomaar uit kan gaan van weergegeven waardes.
Terugkomend op het gerecht zelf, wat een leuk en heerlijk gerecht is zeg. Zo verrassend als je door het bladerdeeg prikt en alles samen proeft. Ook dit is een blijver.
🍽
It was time for a vegetarian dish and saw this surprising dish passing by Albert Heijn (Food market in the Netherlands) recipes. A mushroom ragout with potato and zucchini under a butter puff pastry roof which has been in an Allerhande (Food magazine) in 2012. They themselves report that it would contain 340 kcal per portion, after calculating and even reducing the amount of potato I arrive at 527 kcal per portion.
Coming back to the dish itself, which is a nice and delicious dish. So surprising when you poke through the puff pastry and taste everything together. I will make this more often.
🇳🇱
PADDENSTOELENPASTEITJE
2 personen / 527 kcal per portie
Ingrediënten:
- 400 gram kruimige aardappel
- 25 gram boter
- 12½ gram bloem
- 100 gram paddenstoelen mix voor pasta
- 75 gram oesterzwammen
- ½ courgette
- 1 tablet bospaddenstoelen
- 2 plakjes roomboterbladerdeeg
- ½ ei
- peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paddenstoelen in stukken. Rasp de courgette. Snijd de aardappel en in blokjes van 1 cm. Kook in water met zout 5 minuten. Giet af en houd apart. Laat de bladerdeeg ontdooien. Smelt 12½ gram boter in een steelpan, voeg de bloem toe en bak 5 minuten op laag vuur (roux). Roer regelmatig. Verhit ondertussen de rest van de boter in een hapjespan en bak de paddenstoelen, oesterzwammen, kruiden en courgette 5 minuten op middelhoog vuur. Maak ondertussen de bouillon door 1 tablet op te lossen in 500 ml kokend water. Voeg 125 ml bouillon toe aan de roux en roer op laag vuur tot een dikke saus. Voeg bij de groenten en schep de aardappel erdoor. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de ovenschaaltjes. Dek af met een plak bladerdeeg. Duw met een vork de randjes aan. Klop de ei los. Bestrijk het bladerdeeg met het ei en bak de pasteitjes ca. 20 minuten in de oven.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 527 kcal
Eiwit: 12,2 gram
Koolhydraten: 66,1 gram
- waarvan suikers: 8,3 gram
Vet: 22,2 gram
Vezels: 6,2 gram
Zout: 1,2 gram
🇬🇧
MUSHROOM PASTRY
2 persons / 527 kcal per serving
Ingredients:
- 400 grams floury potato
- 25 grams butter
- 12½ grams flour
- 100 grams mushrooms mix for pasta
- 75 grams oyster mushrooms
- ½ zucchini
- 1 tablet of wild mushrooms broth
- 2 slices butter puff pastry
- ½ egg
- pepper and salt
Preparation
Preheat the oven to 200 °C. Cut the mushrooms into pieces. Grate the zucchini. Cut the potato and into 1 cm cubes. Boil in salted water for 5 minutes. Drain and set aside. Thaw the puff pastry. Melt 12½ grams of butter in a saucepan, add the flour and fry over low heat for 5 minutes (roux). Stir regularly. Meanwhile, heat the rest of the butter in a skillet and fry the mushrooms, oyster mushrooms, herbs and zucchini for 5 minutes over medium heat. Meanwhile, make the stock by dissolving 1 tablet in 500 ml of boiling water. Add 125 ml stock to the roux and stir over low heat to a thick sauce. Add to the vegetables and stir in the potato. Season with salt and pepper and divide among the baking dishes. Cover with a slice of puff pastry. Push the edges with a fork. Beat the egg. Brush the puff pastry with the egg and bake the patties in the oven for about 20 minutes.
Nutritional value per portion:
Energy: 527 kcal
Protein: 12.2 grams
Carbohydrates: 66.1 grams
- including sugars: 8.3 grams
Fat: 22.2 grams
Fiber: 6.2 grams
Salt: 1.2 grams
Bron: AH Allerhande magazine 2012 nr. 10 – Van Hollandse bodem
Reactie plaatsen
Reacties