

Vandaag weer een vegetarisch gerecht en ik pak groot uit. Volgens mij heb ik vandaag de meeste ingrediënten van al mijn bereidingen nodig bij een bereiding van een vegetarische kippensoep.
Ik zag bij @whatscookin_nl een foto van een kippensoep, maar ik was nieuwsgierig of ik er ook een vegetarische versie van kon maken.
Na wat rond googelen kwam ik op de site van www.foxilicious.nl.
Dit is wat er op de site werd gezegd:
‘Soto ajam is van origine een kippensoep uit de Indische keuken. Een no go voor vegetariërs, maar ik heb nu een vegetarisch recept voor je voor lekkere soto non ajam. Een vegetarische soto ajam dus. Met jackfruit. Het leuke aan soto ajam is dat iedereen kan kiezen welke toppings hij lekker vindt voor in de soep. Mijn geheim is om de ingrediënten in schaaltjes op tafel te serveren (als een soort monkey platter). Zo kunnen de kids zelf kiezen wat ze in hun soep willen. Er zit altijd wel iets bij wat ze lekker vinden. En de basissoep is niet te pittig of spicy, dus dat vinden kinderen vaak heerlijk!’
En ja het werd een feestje op tafel. Een heerlijke bouillon met de uit elkaar gevallen jackfruit en dan al die schaaltjes. Het mooie is dat het gewoon past binnen de max600kcal. Zelf vond ik 500 ml soep wel wat veel, ik zou de volgende keer zelf iets minder bouillon opscheppen.
🍽
Today again a vegetarian dish and I unpack big. I think I need today the most ingredients ever when preparing this vegetarian chicken soup.
I saw a photo of a chicken soup at @whatscookin_nl, but I was curious if I could make a vegetarian version of it.
After googling around I came to the site of www.foxilicious.nl.
This is what was said on the site:
"Soto ajam is originally a chicken soup from the Indian kitchen. A no go for vegetarians, but now I have a vegetarian recipe for tasty soto non ajam. So a vegetarian soto ajam. With jackfruit. The nice thing about soto ajam is that everyone can choose which toppings he likes for the soup. My secret is to serve the ingredients in dishes on the table (like some kind of monkey platter). This way the kids can choose what they want in their soup. There is always something they like. And the basic soup is not too spicy or spicy, so children often love that! "
And yes it was a party on the table. A delicious broth with the jackfruit and then all those dishes. The great thing is that it is less than 600 kcal. Personally, I thought 500 ml of soup was a bit much, I would scoop up a little less broth next time.
🇳🇱
SOTO NON AJAM
2 personen / 405 kcal per portie
Ingrediënten:
Basis
- 1½ eetlepel sojasaus
- 125 gram young jackfruit
- ½ eetlepel olie
- 1 teentjes knoflook
- ½ ui
- ½ cm verse gember
- ½ eetlepel kerrie
- 1 stengel citroengras (sereh)
- 1 laurierblaadjes
- ½ eetlepel limoensap
- 1 liter kokend water
- 3 groentebouillonblokjes
Toppings
- 2 eieren
- 150 gram sperziebonen
- 100 gram pandanrijst
- 62½ gram taugé
- ½ halve komkommer
- 4 eetlepels azijn
- 1½ stengel bosui
- 15 gram gefrituurde uitjes
Bereiding:
Giet de jackfruit af en marineer in de sojasaus en wat zout en peper. Zet even apart. Kneus de citroengras stengel. Schil de ui, knoflook en gember en snij super fijn. Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin kort de ui, gember en knoflook op medium temperatuur. Voeg vervolgens het water, de bouillonblokjes, de stengel citroengras, kerriepoeder, limoensap en laurier toe. Laat 15 minuten koken. Voeg het jackfruit (incl. sojasaus) de laatste 5 minuten toe en laat meekoken. Verwijder de laurier en citroengras uit de soep. De soep is nu klaar om te serveren. Serveer het met onderstaande toppings in losse schaaltjes.
Bereid ondertussen de volgende toppings:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Was en dop de sperziebonen en kook in 10-12 minuten beetgaar.
- Kook de eieren in 7 minuten hard, giet af en pel ze als ze zijn afgekoeld.
- Snijd de bosui in dunne ringen.
- Snijd de komkommer door midden. Verwijder de zaadlijsten en snij in dunne plakjes. Doe in een schaaltje en schenk er 4 eetlepels azijn bij en voeg water toe tot de komkommer net onder water staat. Laat het zuur lekker intrekken en giet dit af zodra je de komkommer gaat gebruiken.
Doe elke topping los in een schaaltje, zet daarnaast nog gefrituurde ui en taugé klaar.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 405 kcal
Eiwit: 15,6 gram
Koolhydraten: 54,0 gram
- waarvan suikers: 3,4 gram
Vet: 12,1 gram
Vezels: 8,8 gram
Zout: 1,8 gram
🇬🇧
SOTO NON AJAM
2 persons / 405 kcal per serving
Ingredients:
Broth
- 1½ tablespoon soy sauce
- 125 grams of young jackfruit
- ½ tablespoon of oil
- 1 cloves of garlic
- ½ onion
- ½ cm of fresh ginger
- ½ tablespoon of curry
- 1 lemongrass stalk (sereh)
- 1 bay leaves
- ½ tablespoon of lime juice
- 1 liter of boiling water
- 3 vegetable stock cubes
Toppings
- 2 eggs
- 150 grams of green beans
- 100 grams of pandan rice
- 62½ grams of bean sprouts
- ½ half cucumber
- 4 tablespoons of vinegar
- 1½ stalk of spring onion
- 15 grams of fried onions
Preparation:
Drain the jackfruit and marinate in the soy sauce and some salt and pepper. Set aside for a moment. Crush the lemongrass stem. Peel the onion, garlic and ginger and cut very fine. Heat the oil in a stockpot and briefly fry the onion, ginger and garlic at medium temperature. Then add the water, stock cubes, lemongrass stalk, curry powder, lime juice and bay leaf. Cook for 15 minutes. Add the jackfruit (incl soy sauce) for the last 5 minutes and let it cook. Remove the bay leaves and lemongrass from the soup. The soup is now ready to serve. Serve it in separate bowls with the toppings below.
Meanwhile, prepare the following toppings:
- Cook the rice according to the instructions on the package.
- Wash and cap the green beans and cook until al dente in 10-12 minutes.
- Boil the eggs for 7 minutes, drain and peel when they have cooled.
- Cut the spring onion into thin rings.
- Cut the cucumber in half. Remove the seeds and cut into thin slices. Place in a bowl and pour 4 tablespoons of vinegar and add water until the cucumber is just under water. Let the acid soak in and drain as soon as you start using the cucumber.
Put each topping in a bowl, and the fried onion and bean sprouts.
Nutritional value per portion:
Energy: 405 kcal
Protein: 15.6 grams
Carbohydrates: 54.0 grams
- including sugars: 3.4 grams
Fat: 12.1 grams
Fiber: 8.8 grams
Salt: 1.8 grams
Bron: www.foxilicious.nl @foxilicious.nl
Reactie plaatsen
Reacties