

Vandaag een vegan gerecht met jackfruit, ik heb dit afgelopen week eerder gebruikt voor een vegetarische soep. Aangezien ik voor 2 personen kook houd je met regelmaat ingrediënten over. De planning lag er al om dit gerecht te maken, maar ik vond het restje er niet zo fris meer uitzien. Alle boodschappen waren wel al binnen voor dit gerecht maar vandaag heeft Ben toch nog boodschappen gedaan voor de komende 2 dagen. Dat kwam goed uit om nog een nieuw blik met jackfruit te halen.
Wat een leuk gerecht is dit. Houd wel rekening met een minimale kooktijd van 60 minuten. Het jackfruit geeft echt het idee dat je draadjesvlees op je bord hebt liggen. De zelf gemaakte pasta geeft een zeer oosterse smaak aan het gerecht.
🍽
Today a vegan dish with jackfruit, I used this before last week for a vegetarian soup. Since I cook for 2 people, you regularly have ingredients left over. The planning was already there to make this dish, but I didn't think the leftovers looked that fresh anymore. All groceries were already in for this dish, but today Ben still did groceries for the next 2 days. That worked out well to get another new can of jackfruit.
What a nice dish this is. Keep in mind a minimum cooking time of 60 minutes. The jackfruit really gives the impression that you have pulled pork on your plate. The homemade pasta gives a very oriental flavor to the dish.
🇳🇱
VEGAN RENDANG MET BLOEMKOOLRIJST
2 personen / 431 kcal per portie
Ingrediënten:
- 50 gram ui
- 1 stengels citroengras (sereh)
- 1½ cm verse gemberwortel
- 1 teen knoflook
- 25 gram cashewnoten
- 1 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)
- ½ theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel gemalen korianderzaad
- ½ theelepel gemalen kaneel
- snufje theelepel gemalen kruidnagel
- snufje chilivlokken
- 280 gram jackfruit (uitlekgewicht)
- 1 eetlepel olie
- 150 ml kokosmelk
- 30 ml kraanwater
- 1 eetlepel ketjap manis
- peper en zout
- 200 gram bloemkoolrijst
- 15 gram gefrituurde uitjes
Bereiding:
Snijd de ui in grove stukken. Verwijder de droge stelen van het citroengras (bewaar dit wel) en snijd het zachtere deel in grove stukken. Schil de gember en snijd in stukken. Doe dit alle samen met de knoflook, cashewnoten en alle specerijen in de keukenmachine en pureer tot een pasta. Doe de jackfruit in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd grof in de lengte. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de currypasta 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de jackfruit toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de kokosmelk, het water, de ketjap manis en de achtergehouden stengels citroengras toe en laat met de deksel op de pan 45 minuten stoven. Mocht het te droog worden voeg dan nog wat water toe. Neem de deksel van de pan en laat nog 10-15 minuten inkoken. Breek eventueel met een pollepel grotere stukken jackfruit in kleinere stukken. Verwijder de stengel citroengras, breng verder op smaak met peper en zout. Breng water aan de kook, voeg de bloemkoolrijst toe en kook 1-2 minuten. Strooi als je in huis hebt wat koriander en gebakken uitjes over het gerecht heen.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 431 kcal
Eiwit: 9,9 gram
Koolhydraten: 26,7 gram
- waarvan suikers: 9,8 gram
Vet: 29,2 gram
Vezels: 12,4 gram
Zout: 2,2 gram
🇬🇧
VEGAN RENDANG WITH CAULIFLOWER RICE
2 persons / 431 kcal per serving
Ingredients:
- 50 grams onion
- 1 stems lemongrass
- 1½ cm fresh ginger root
- 1 clove of garlic
- 25 grams cashew nuts
- 1 teaspoon ground turmeric
- ½ teaspoon ground cumin
- ½ teaspoon ground coriander seeds
- ½ teaspoon ground cinnamon
- pinch of ground cloves
- pinch of chili flakes
- 280 grams jackfruit (drained weight)
- 1 tablespoon oil
- 150 ml coconut milk
- 30 ml tap water
- 1 tablespoon sweet soy sauce
- pepper and salt
- 200 grams cauliflower rice
- 15 grams fried onions
Preparation:
Cut the onion into large pieces. Remove the dry stems from the lemongrass (keep this) and cut the softer part into large pieces. Peel the ginger and cut into pieces. Put all this together with the garlic, cashew nuts and all spices in the food processor and mash into a paste. Put the jackfruit in a sieve, rinse under cold running water and drain. Cut coarsely lengthwise. Heat the oil in a thick-bottomed pan and fry the curry paste over medium heat for 5 minutes. Add the jackfruit and fry for another 2 minutes. Add the coconut milk, the tap water, the sweet soy sauce and the leftover stems of lemongrass and let it simmer for 45 minutes with the lid on. If it gets too dry, add some more water. Remove the lid from the pan and reduce for another 10-15 minutes. If necessary, break larger pieces of jackfruit into smaller pieces with a ladle. Remove the lemongrass stem, season with salt and pepper. Bring water to a boil, add the cauliflower rice and cook for 1-2 minutes. If you have at home, sprinkle some fresh coriander and fried onions over the dish.
Nutritional value per portion:
Energy: 431 kcal
Protein: 9.9 grams
Carbohydrates: 26.7 grams
- including sugars: 9.8 grams
Fat: 29.2 grams
Fiber: 12.4 grams
Salt: 2.2 grams
Bron: AH Allerhande maart-april 2019
Reactie plaatsen
Reacties