

Als mijn partner niet wist dat ik een vega-schnitzel gebakken heb dan zou hij gedacht hebben dat dit een kipschnitzel was. Dit product van ‘Vivera’ (ik ben niet gesponsord) is echt een aanrader.
Ik heb de aardappelen iets te lang gekookt, waardoor er kleinere stukjes over bleven. Maar ook dit smaakt weer heel anders dan voorgesneden aardappelschijfjes.
We hebben weer genoten van een vegetarisch gerecht.
π½
If my partner didn't know I baked a vegan schnitzel he would have thought it was a chicken schnitzel. This product from "Vivera" (I am not sponsored) is highly recommended.
I cooked the potatoes a little too long, leaving smaller pieces. But this also tastes very different from pre-cut potato slices.
We enjoyed a vegetarian dish again.
π³π±
VEGA-SCHNITZEL MET GEBAKKEN AARDAPPELEN EN SPERZIEBONEN
2 personen / 571 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 350 gram sperziebonen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 stuks vega schnitzels ‘Vivera’
- ½ ui
- ½ theelepel mosterd
- 1 eetlepel abrikozen spread
- water
- peper en zout
Bereiding:
Kook de aardappelen in water met zout in 13 minuten net gaar. Giet de aardappelen af en snijd in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de aardappelplakjes in ca. 10 minuten goudbruin en krokant. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Verhit ondertussen de resterende olie in een andere koekenpan. Bak de schnitzel in 6 minuten. Houd de schnitzels warm op een bord onder aluminiumfolie. Snipper de ui. Fruit de ui in het bakvet. Voeg 60 ml water, mosterd en de abrikozen spread toe en laat 2 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de schnitzels over 2 borden. Serveer met de sperziebonen en de gebakken aardappelen. en schenk er de abrikozenjus over.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 571 kcal
Eiwit: 21,5 gram
Koolhydraten: 76,6 gram
- waarvan suikers: 8,4 gram
Vet: 19,2 gram
Vezels: 15,0 gram
Zout: 2,4 gram
π¬π§
VEGA SCHNITZEL WITH BAKED POTATOES AND GREEN BEANS
2 persons / 571 kcal per person
Ingredients:
- 500 grams waxy potatoes
- 350 grams of green beans
- 2 tablespoons of olive oil
- 2 pieces of vegetarian schnitzel "Vivera"
- ½ onion
- ½ teaspoon of mustard
- 1 tablespoon of apricot spread
- water
- pepper and salt
Preparation:
Boil the potatoes in water with salt for 13 minutes until just done. Drain the potatoes and cut into slices. Heat 1 tablespoon of oil in a frying pan and fry the potato slices for about 12 minutes until golden brown and crispy. Cook the green beans al dente for 8 minutes. Meanwhile, heat the remaining oil in another frying pan. Bake the schnitzel for 6 minutes. Keep the schnitzel warm on a plate covered with aluminum foil. Chop the onion. Fry the onion in the shortening. Add 60 ml water, mustard and the apricot spread and reduce for 2 minutes. Season with salt and pepper. Divide the cutlets between 2 plates. Serve with the green beans and baked potatoes and pour the apricot gravy over it.
Nutritional value per person:
Energy: 571 kcal
Protein: 21.5 grams
Carbohydrates: 76.6 grams
- including sugars: 8.4 grams
Fat: 19.2 grams
Fiber: 15.0 grams
Salt: 2.4 grams
Bron: AH Allerhande Magazine 2010 nr. 07
Reactie plaatsen
Reacties