CURRY & TOMATEN-MAALTIJDSOEP / CURRY & TOMATO MEAL SOUP

Soms is een maaltijdsoepje ook lekker om te eten. Vandaar deze dag een curry & tomaten-maaltijdsoep. De boemboe maakt dat de soep lekker pittig (niet te hoor) en kruidig is, ik heb geen zout en peper extra aan toegevoegd.

Samen met de naanbrood een echte maaltijd.

🍽

Sometimes a meal soup is also nice to eat. Hence this day a curry & tomato meal soup. The curry paste makes the soup nice and spicy (not too spicy) and aromatic, I have not added extra salt and pepper.

A real meal together with the naan bread.

🇳🇱

CURRY & TOMATEN-MAALTIJDSOEP

 

2 personen / 567 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • ½ ui
  • 1 eetlepel olie
  • 50 gram Java boemboe currypasta
  • 225 gram kikkererwten
  • 250 ml kokend water
  • 400 gram tomatenblokjes
  • ½ struik paksoi
  • 60 gram taugé
  • 2 mini naanbroden

 

Bereiding:

Bak de naanbroden zoals omschreven op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de boemboe en de kikkererwten toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg het hete water en de tomatenblokjes toe, roer door en breng aan de kook. Was ondertussen de paksoi en snijd in reepjes. Voeg de paksoi en taugé toe aan de soep en breng opnieuw aan de kook. Laat 2 minuten koken. Serveer de maaltijdsoep met de naanbrood.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 567 kcal

Eiwit: 25,9 gram

Koolhydraten: 83,0 gram

  • waarvan suikers: 13,1 gram

Vet: 11,8 gram

Vezels: 12,3 gram

Zout: 1,3 gram

CURRY TOMATEN MAALTIJDSOEP
PDF – 914,8 KB 240 downloads

🇬🇧

CURRY & TOMATO MEAL SOUP

 

2 persons / 567 kcal per person

 

Ingredients:

  • ½ onion
  • 1 tablespoon of oil
  • 50 grams of Java curry paste
  • 225 grams of chickpeas
  • 250 ml of boiling water
  • 400 grams of diced tomatoes
  • ½ pak choi plant
  • 60 grams of bean sprouts
  • 2 mini naan bread

 

Preparation:

Bake the naan bread as described on the package. Chop the onion. Heat the oil in a stockpot and fry the onion for 2 minutes. Add the curry paste and the chickpeas and fry for 2 minutes on medium heat. Add the hot water and diced tomatoes, stir and bring to the boil. Meanwhile wash the pak choi and cut into strips. Add the pak choi and bean sprouts to the soup and bring to the boil again. Cook for 2 minutes. Serve the meal soup with the naan bread.

 

Nutritional value per person:

Energy: 567 kcal

Protein: 25.9 grams

Carbohydrates: 83.0 grams

  • including sugars: 13.1 grams

Fat: 11.8 grams

Fiber: 12.3 grams

Salt: 1.3 grams

CURRY TOMATO MEAL SOUP
PDF – 914,3 KB 235 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.