ROMIGE HUTSPOT MET UITSMIJTER KAAS & UI / CREAMY DUTCH ‘HUTSPOT’ WITH FRIED EGG WITH CHEESE & ONION

Ik kom er net achter dat ik dit gerecht al eerder gemaakt heb dit jaar en wel in januari. Maar er is niets mis mee om zelf ook eens weer gerechten te maken die ik al eerder heb geserveerd.

Dit keer heb ik wel andere kaas en crème fraîche gebruikt. Ook dit keer weer een geslaagd vegetarisch gerecht. Zelf ben ik wel gek op de los gebakken uien i.p.v. meegekookt, zoals het eigenlijk hoort bij de hutspot.

🍽

I just found out that I made this dish before this year, in January. But there is nothing wrong with making dishes that I have served before.

This time I did use different cheese and crème fraiche. This time again a successful vegetarian dish. Personally, I love the loosely fried onions instead of boiled, as it should be with the traditional Dutch ‘hutspot’.

🇳🇱

ROMIGE HUTSPOT MET UITSMIJTER KAAS & UI

 

2 personen / 594 kcal per persoon

 

Ingrediënten

  • 500 gram hutspotgroenten
  • 400 gram kruimige kookaardappels
  • 1 eetlepel boter
  • ½ eetlepel olie
  • 2 eieren
  • 80 gram jong gemalen kaas
  • 40 gram veldsla
  • 60 ml crème fraîche light
  • peper en zout

 

Bereiding:

Haal de uien uit de zak hutspot. Kook de aardappelen met de gesneden wortelen gaar in 16-20 minuten. Smelt de boter in een koekenpan met en fruit hierin de uien goudbruin in ~10 minuten. Schep ze uit de pan. Voeg de olie toe aan het bakvet en bak hierin 2 spiegeleieren. Verdeel de kaas erover zodra het eiwit is gestold. Verdeel de helft van de gebakken uien erover, dek de pan af en laat de eieren op laag vuur nog ca. 5 minuten doorwarmen. Giet de aardappelen met wortelen af, houd wat kooknat achter, en stamp ze tot een grove puree. Roer de veldsla, de rest van de gebakken uien en de crème fraîche erdoor, voeg wat achtergehouden kooknat toe en warm de hutspot even door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de hutspot over 2 diepe borden en serveer de kaasuitsmijters ernaast.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 594 kcal

Eiwit: 22,5 gram

Koolhydraten: 53,8 gram

  • waarvan suikers: 14,8 gram

Vet: 29,8 gram

Vezels: 9,8 gram

Zout: 1,9 gram

ROMIGE HUTSPOT MET UITSMIJTER KAAS UI
PDF – 866,9 KB 219 downloads

🇬🇧

CREAMY DUTCH ‘HUTSPOT’ WITH FRIED EGG WITH CHEESE & ONION

 

2 persons / 594 kcal per person

 

Ingredients

  • 500 grams of ‘hutspot’ vegetables (carrots/onions)
  • 400 grams of floury potatoes
  • 1 tablespoon of butter
  • ½ tablespoon of oil
  • 2 eggs
  • 80 grams of young ground cheese
  • 40 grams of lamb's lettuce
  • 60 ml crème fraiche light
  • pepper and salt

 

Preparation:

Remove the onions from the bag of ‘hutspot’. Boil the potatoes with the sliced ​​carrots for 16-20 minutes until tender. Melt the butter in a frying pan and fry the onions until golden brown for ~ 10 minutes. Remove them from the pan. Add the oil and fry 2 fried eggs in it. Divide the cheese on top as soon as the egg white has set. Divide half of the fried onions over it, cover the pan and let the eggs heat for another 5 minutes on low heat. Drain the potatoes with carrots, keep some cooking liquid behind, and mash them into a coarse puree. Stir in the lamb's lettuce, the rest of the fried onions and the crème fraiche, add some reserved cooking liquid and heat the stew for a while. Season with pepper and salt if desired. Divide the stew among 2 deep plates and serve the cheese eggs on the side.

 

Energy: 594 kcal

Protein: 22.5 grams

Carbohydrates: 53.8 grams

  • including sugars: 14.8 grams

Fat: 29.8 grams

Fiber: 9.8 grams

Salt: 1.9 grams

CREAMY DUTCH HUTSPOT WITH FRIED EGG WITH CHEESE ONION
PDF – 868,3 KB 220 downloads

Bron: AH Allerhande Receptkaart 2009 week 10-11

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.