

Wat leuk om zelf piccalilly te maken van wat verse producten en atjar tjampoer. Dit is een goede combi bij de andijvie. Ook de kaasschnitzel smaakt er goed bij. Weer een lekker vegetarisch gerecht al zeg ik dit zelf.
🍽
How nice to make your own piccalilli from some fresh products and atjar tjampoer. This is a good combination with the endive. The cheese schnitzel also tastes good. Another tasty vegetarian dish, even if I say this myself.
ANDIJVIESTAMPPOT MET SNELLE PICCALILLY EN KAASSCHNITZEL
2 personen / 471 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappelen
- 1 middelgrote ui
- 75 gram bloemkool roosjes
- 20 gram roomboter
- ½ theelepel kerriepoeder
- 2 vega kaasschnitzels
- 50 ml halfvolle melk
- 250 gram fijngesneden andijvie
- 165 gram atjar tjampoer
- 1 eetlepel mayonaise
- peper en zout
Bereiding:
Snipper de ui. Snijd de bloemkool in roosjes van ca 1 cm. Smelt 5 gram van de boter in een steelpannetje. Fruit de ui met de kerrie en bloemkool 3 minuten op laag vuur. Haal de piccalilly van het vuur en laat minimaal 15 minuten op een bord afkoelen. Kook de aardappelen in laagje kokend water met wat zout in 14-16 minuten gaar. Smelt de rest van de roomboter in een koekenpan en bak hierin de kaasschnitzel op middelhoog vuur 3 minuten per kant. Verwarm intussen de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze grof. Voeg de melk in scheutjes toe en voeg de andijvie toe. Verwarm al roerend op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Giet de atjar tjampoer af en voeg samen met de mayonaise aan de bloemkool toe. Meng goed. Serveer de stamppot met de kaasschnitzel en de piccalilly.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 471 kcal
Eiwit: 15,4 gram
Koolhydraten: 43,7 gram
- waarvan suikers: 23,0 gram
Vet: 22,9 gram
Vezels: 11,2 gram
Zout: 3,1 gram
🇬🇧
ENDICE ‘STAMPPOT’ (MASHED POTATOES) WITH FAST PICCALILLI AND CHEESE SCHNITZEL
2 persons / 471 kcal per person
Ingredients:
- 500 grams of floury potatoes
- 1 medium onion
- 75 grams of cauliflower florets
- 20 grams of butter
- ½ teaspoon of curry powder
- 2 vegetarian cheese schnitzels
- 50 ml semi-skimmed milk
- 250 grams of finely chopped endive
- 165 grams of atjar tjampur
- 1 tablespoon of mayonnaise
- pepper and salt
Preparation:
Chop the onion. Cut the cauliflower into florets of about 1 cm. Melt 5 grams of the butter in a saucepan. Fry the onion with the curry and cauliflower for 3 minutes on low heat. Remove the piccalilli from the heat and let it cool on a plate for at least 15 minutes. Boil the potatoes in boiling water with a little salt for 14-16 minutes until tender. Melt the rest of the butter in a frying pan and fry the cheese cutlet on medium heat for 3 minutes per side. Meanwhile, heat the milk. Drain the potatoes and mash them roughly. Add the milk in dashes and add the endive. Heat over medium heat while stirring. Season with pepper and salt if necessary. Drain the atjar tjampoer and add to the cauliflower together with the mayonnaise. Mix well. Serve the stamppot with the cheese schnitzel and the piccalilli.
Nutritional value per person:
Energy: 471 kcal
Protein: 15.4 grams
Carbohydrates: 43.7 grams
- including sugars: 23.0 grams
Fat: 22.9 grams
Fiber: 11.2 grams
Salt: 3.1 grams
Bron: JUMBO ‘wat eten we vandaag’ / @max600kcal (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties