GEBAKKEN RIJST MET JAPANSE WOK GROENTE EN VEGA KIP / FRIED RICE WITH JAPANESE WOK VEGETABLES AND VEGA CHICKEN

Grappig vandaag weer een gerecht met vleeswaren, dit keer wel vega kip. Doordat de AH hier in Wierden veel kleiner is dan die in Amsterdam is het assortiment ook een stuk kleiner. Wel jammer dat er minder keuze is aan vlees vervangende producten.

Een lekker vegetarisch gerecht, waarbij de tomatensaus wel op die van foi yong hai saus lijkt.

🍽

Funny today another dish with ‘meat’ products for your sandwich, this time veggie chicken. Because the Albert Heijn in Wierden (Dutch food convenience store) is much smaller than the one in Amsterdam, the choice is also a lot smaller. It is a pity that there is less choice of meat replacement products.

A tasty vegetarian dish, where the tomato sauce resembles that of ‘foi yong hai’ sauce.

πŸ‡³πŸ‡±

GEBAKKEN RIJST MET JAPANSE WOK GROENTE EN VEGA KIP

 

2 personen / 515 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 130 gram basmatirijst
  • 2 cm verse gember
  • 100 gram Quorn ‘chicken free slices‘
  • 175 gram tomato frito
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram Japanse wok groente
  • 10 gram amandelschaafsel
  • peper en zout

 

Bereiding:

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm vervolgens het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot deze lichtbruin van kleur is geworden. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in de wok en roerbak de groente en gember 5 minuten. Voeg de rijst toe en bak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de ‘chicken free slices’ in repen van 1 cm breed en doe samen met de tomato frito en chilisaus in een koekenpan. Breng aan de kook en laat 4 minuten op laag vuur stoven. Verdeel de gebakken rijst en kip met tomatensaus over de borden en top het af met het amandelschaafsel.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 515 kcal

Eiwit: 15,1 gram

Koolhydraten: 75,3 gram

  • waarvan suikers: 17,8 gram

Vet: 16,6 gram

Vezels: 7,8 gram

Zout: 2,0 gram

GEBAKKEN RIJST MET JAPANSE WOK GROENTE EN VEGA KIP
PDF – 799,7 KB 207 downloads

πŸ‡¬πŸ‡§

FRIED RICE WITH JAPANESE WOK VEGETABLES AND VEGA CHICKEN

 

2 persons / 515 kcal per person

 

Ingredients:

  • 130 grams of basmati rice
  • 2 cm of fresh ginger
  • 100 grams of Quorn chicken free slices
  • 175 grams of tomato frito
  • 2 tablespoons of sweet chili sauce
  • 1 tablespoon of oil
  • 400 grams of Japanese wok vegetables
  • 10 grams of almond flakes
  • pepper and salt

 

Preparation:

Prepare the rice according to the instructions on the package. Heat the almond flakes in a dry frying pan until it has turned light brown in color. Peel and grate the ginger. Heat the oil in the wok and stir-fry the vegetables and ginger for 5 minutes. Add the rice and fry for 1 minute more. Season with pepper and salt if desired. In the meantime, cut the chicken free slices into 1 cm wide strips and place in a frying pan with the tomato frito and chili sauce. Bring to the boil and simmer for 4 minutes on low heat. Divide the fried rice and chicken with tomato sauce over the plates and top with the almond flakes.

 

Nutritional value per person:

Energy: 515 kcal

Protein: 15.1 grams

Carbohydrates: 75.3 grams

  • including sugars: 17.8 grams

Fat: 16.6 grams

Fiber: 7.8 grams

Salt: 2.0 grams

FRIED RICE WITH JAPANESE WOK VEGETABLES AND VEGA CHICKEN
PDF – 802,5 KB 199 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb