SPINAZIE-RODE UI-STAMPPOT / SPINACH-RED ONION-MASHED POTATOES

Dan lag er door een klein inkoop foutje nog een zak met spinazie in de koelkast 🤭. Daar kan natuurlijk altijd weer iets mee gemaakt worden.

Wat is dit een verrassend heerlijk vegetarisch gerecht, gemaakt met weinig ingrediënten.

🍽

Then there was a bag of spinach in the fridge due to a small purchasing error 🤭. Of course, there is always a recipe to make something with it.

What is this a surprisingly delicious vegetarian dish, made with few ingredients.

🇳🇱

SPINAZIE-RODE UI-STAMPPOT

 

2 personen / 453 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 2 eieren
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 eetlepel seroendeng
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de aardappelen in water met zout in 18 minuten gaar. Kook de eieren in 8 minuten hard. Pel en halveer. Snijd de ui in halve bogen. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui en het kerriepoeder 4 minuten. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schenk het overtollige vocht uit de pan. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en rest van de olie tot puree, gebruik wat kookvocht voor smeriger te maken. Schep de spinazie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de eieren. Bestrooi met de seroendeng.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 453 kcal

Eiwit: 15,0 gram

Koolhydraten: 50,0 gram

  • waarvan suikers: 5,7 gram

Vet: 19,9 gram

Vezels: 6,7 gram

Zout: 1,0 gram

SPINAZIE RODE UI STAMPPOT
PDF – 783,6 KB 232 downloads

🇬🇧

SPINACH-RED ONION-MASHED POTATOES

 

2 persons / 453 kcal per person

 

Ingredients:

  • 500 grams of floury potatoes
  • 2 eggs
  • 1 red onion
  • 2 tablespoons olive oil
  • 1 teaspoon of curry powder
  • 200 grams of fresh spinach
  • 1 tablespoon of serundeng
  • pepper and salt

 

Preparation:

Boil the potatoes in water with salt for 18 minutes until tender. Boil the eggs for 8 minutes. Peel and halve. Cut the onion into half arcs. Meanwhile, heat half of the oil in a frying pan and fry the onion and curry powder for 4 minutes. Add the spinach in parts and let it shrink while stirring. Pour the excess liquid from the pan. Drain the potatoes and collect a cup of the cooking water. Mash the potatoes and the rest of the oil into a puree, use some cooking water to make it smoother. Add the spinach and season with salt and pepper. Serve with the eggs. Sprinkle with the serundeng.

 

Nutritional value per person:

Energy: 453 kcal

Protein: 15.0 grams

Carbohydrates: 50.0 grams

  • including sugars: 5.7 grams

Fat: 19.9 grams

Fiber: 6.7 grams

Salt: 1.0 grams

SPINACH RED ONION MASHED POTATOES
PDF – 782,3 KB 234 downloads

Bron: AH Allerhande Magazine 2012 nr. 01

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb