HOLLANDSE BOERENKOOL MET VEGETARISCHE KIP-SHOARMA / DUTCH KALE WITH VEGETARIAN CHICKEN SHAWARMA

Mijn break naar mijn vakantiewoning zit er weer op helaas. Tijd om me weer bezig te houden met mijn Instagram- / Facebook-pagina. Ook al heb ik tijdens mijn verblijf daar ook wel wat gerechten geplaatst. Er komt er zelfs nog eentje aan welke ik zelfs 2 maal heb gekookt.

Vandaag weer een vegetarisch gerecht. Ik kook dit wel vaker en mijn voornemens zijn ook nog steeds dat ik minimaal één maal per week vegetarisch kook. Door de cadeaukaarten (van mijzelf en die van de buren) van de @Postcodeloterij zal ik deze week wel wat meer gerechten op tafel toveren.

Ik heb het originele recept aangepast om het vegetarisch te maken en ook met andere hoeveelheden om aan mijn max600kcal te voldoen. Het was een verrassing dit gerecht. Heerlijk de combinatie van alle ingrediënten. En ook deze vleesvervanger van @deVegetarischSlager smaakt weer goed. Het kuiltje knoflooksaus maakte het helemaal af.

🍽

My break to my holiday home is over, unfortunately. Time to get back to my Instagram / Facebook page.

Today another vegetarian dish. I cook this more often and I still intend to cook vegetarian at least once a week. Thanks to the gift cards (mine and my neighbors) of the @Postcodeloterij, I will conjure up some more dishes this week.

I adapted the original recipe to make it vegetarian and also with different amounts to meet my max600kcal. It was a surprise this dish. Delicious the combination of all ingredients. And this meat substitute from @deVegetarischSlager also tastes good. The dimple garlic sauce topped it off.

🇳🇱

HOLLANDSE BOERENKOOL MET VEGETARISCHE KIP-SHOARMA

 

2 personen / 540 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 150 gram boerenkool
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 1 oranje paprika
  • 160 gram ‘vegetarische slager’ kip-shoarma
  • 1 eetlepel olie
  • 4 eetlepels pittige knoflooksaus
  • zout en peper

 

Bereiding:

Kook de aardappelen samen met de boerenkool in water met zout in 15 minuten gaar. Snijd de paprika in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 4-5 minuten aan één kant bruin en krokant op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak nog 4 minuten mee tot de shoarma geheel is verwarmd. Giet de aardappelen met de boerenkool af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen, boerenkool en een scheut kookvocht met een pureestamper tot een grove en smeuïge stamppot. Voeg de shoarma en de 2 eetlepels knoflooksaus toe en roer erdoor. Breng op smaak met peper. Schep de boerenkoolstamppot op de borden. Maak een kuiltje en schenk hier op ieder bord 1 eetlepel knoflooksaus in.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 540 kcal

Eiwit: 26,4 gram

Koolhydraten: 63,2 gram

  • waarvan suikers: 7,1 gram

Vet: 16,8 gram

Vezels: 14,0 gram

Zout: 2,8 gram 

HOLLANDSE BOERENKOOL MET VEGETARISCHE KIP SHOARMA
PDF – 964,7 KB 214 downloads

🇬🇧

DUTCH KALE WITH VEGETARIAN CHICKEN SHAWARMA

 

2 persons / 540 kcal per person

 

Ingredients:

  • 150 grams of kale
  • 600 grams of floury potatoes
  • 1 orange bell pepper
  • 160 grams of ‘vegetarische slager’ chicken shawarma
  • 1 tablespoon of oil
  • 4 tablespoons of spicy garlic sauce
  • salt and pepper

 

Preparation:

Boil the potatoes together with the kale in water with salt for 15 minutes until tender. Cut the bell pepper into cubes. Heat the oil in a frying pan and fry the shawarma on one side for 4-5 minutes until brown and crispy over medium heat. Add the bell pepper and fry for another 4 minutes until the shawarma is completely heated. Drain the potatoes with the kale, but collect a cup of the cooking water. Mash the potatoes, kale and a dash of cooking water with a mash to a coarse and creamy stew. Add the shawarma and 2 tablespoons of garlic sauce and stir through. Season with pepper. Spoon the kale stew onto the plates. Make a well and pour 1 tablespoon of garlic sauce on each plate.

 

Nutritional value per person:

Energy: 540 kcal

Protein: 26.4 grams

Carbohydrates: 63.2 grams

  • including sugars: 7.1 grams

Fat: 16.8 grams

Fiber: 14.0 grams

Salt: 2.8 grams

DUTCH KALE WITH VEGETARIAN CHICKEN SHAWARMA
PDF – 967,0 KB 194 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #kanker #cancer #vegetarisch #vegetarian #vegafavorieten @postcodeloterij @devegetarischeslager

 

Bron: AH Allerhande Receptkaart 2013 week 52

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb