GROENTELASAGNE MET VEGETARISCH GEHACKT / VEGETABLE LASAGNA WITH VEGETARIAN MINCED MEAT

Zoals eerder geschreven deze week meer vegetarische gerechten hier op mijn Instagram / Facebook pagina, dit n.a.v. vega favorieten cadeaukaart van de @postcodeloterij.

Bij de kaart zaten ook een paar receptenkaartjes en deze groentelasagne was daar één van. Zelf het ik wel de hoeveelheid olie aangepast naar 1 eetlepel. Bij gebruik van een teflon pan is dit meer als voldoende. Voor de lasagnebladen heb ik de verse variant all'uovo gebruikt. Ik at eigenlijk nooit meer lasagne omdat bij gebruik van de droge vellen het eindresultaat ook vaak harde stukken had in het gerecht. Door gebruik te maken van de verse vellen is dit probleem opgelost.

Wat een heerlijk smaakvol vegetarisch gerecht was dit weer een echte aanrader.

🍽🍽🍽

As written earlier this week, more vegetarian dishes here on my Instagram / Facebook page, this because of the vegetarian favorites gift card from the @postcodeloterij.

The gift card also came with a few recipe cards and this vegetable lasagna was one of them. I myself have adjusted the amount of oil to 1 tablespoon. When using a Teflon pan, this is more than sufficient. For the lasagne sheets I used the fresh variant all'uovo. I actually never ate lasagna again because when using the dry sheets the end result often had hard pieces in the dish. This problem has been solved by using the fresh sheets.

What a tasty vegetarian dish it was, highly recommended.

🇳🇱

GROENTELASAGNE MET VEGETARISCH GEHACKT

 

4 personen / 512 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 200 gram vegetarisch gehakt
  • 500 gram pastasaus kruidig
  • 1 zakje roomsaus basilicum
  • 125 gram mozzarella
  • 1 courgette
  • 250 gram verse lasagne all'uovo
  • 1 eetlepel olijfolie

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180˚C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 5 min. op matig vuur. Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak 2 min. mee. Meng de pastasaus erdoor en neem de pan van het vuur. Bereid ondertussen de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de mozzarella en de courgette in plakjes. Bedek de bodem van de ovenschaal met een dunne laag roomsaus. Verdeel achtereenvolgens 1/3 van de lasagnebladen, 1/3 van de gehacktsaus en de helft van de courgette erover. Maak zo nog 2 lagen en eindig met de roomsaus i.p.v. courgette. Verdeel de mozzarella over de lasagne. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 512 kcal

Eiwit: 29,4 gram

Koolhydraten: 58,0 gram

  • waarvan suikers: 19,8 gram

Vet: 15,8 gram

Vezels: 9,1 gram

Zout: 2,6 gram

GROENTELASAGNE MET VEGETARISCH GEHACKT
PDF – 1,7 MB 219 downloads

🇬🇧

VEGETABLE LASAGNA WITH VEGETARIAN MINCED MEAT

 

4 persons / 512 kcal per person

 

Ingredients:

  • 400 grams of Italian stir-fry vegetables
  • 200 grams of vegetarian minced meat
  • 500 grams of pasta sauce spicy
  • 1 bag of basil cream sauce
  • 125 grams of mozzarella
  • 1 zucchini
  • 250 grams of fresh lasagna all'uovo
  • 1 tablespoon of olive oil

 

Preparation:

Preheat the oven to 180˚C. Heat the oil in a frying pan and fry the stir-fry vegetables on medium heat for 5 minutes. Add the vega minced meat and fry for 2 minutes. Mix in the pasta sauce and remove the pan from the heat. Meanwhile prepare the cream sauce according to the directions on the package. Cut the mozzarella and zucchini into slices. Cover the bottom of the baking dish with a thin layer of cream sauce. Divide successively 1/3 of the lasagna sheets, 1/3 of the hacked sauce and half of the zucchini on top. Make 2 more layers and finish with the cream sauce instead of zucchini. Divide the mozzarella over the lasagna. Bake the lasagna in the middle of the oven for about 45 minutes until golden brown and done. Cover with aluminum foil if the lasagna gets too dark.

 

Nutritional value per person:

Energy: 512 kcal

Protein: 29.4 grams

Carbohydrates: 58.0 grams

  • including sugars: 19.8 grams

Fat: 15.8 grams

Fiber: 9.1 grams

Salt: 2.6 grams

VEGETABLE LASAGNA WITH VEGETARIAN MINCED MEAT
PDF – 1,7 MB 240 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @postcodeloterij #kanker #cancer @bertolli_olijfolie @devegetarischeslager @knorrnederland #lasagne #vegafavorieten #vegetarisch #vegetarian

 

Bron: Vega favorieten Postcodeloterij / AH

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.