GROENTELOEMPIA'S MET GEBAKKENRIJST / VEGETABLE SPRING ROLLS WITH BAKED RICE

Vandaag eens een loempia bij mijn gerecht, ja het kan. Wel eentje die al kant-en-klaar is, ik weet het kan ook verser.

Na wat berekenen en aanpassingen tijdens het koken kwam ik tot dit vegetarisch gerecht.

🍽

Today an egg roll with my dish, yes it is possible. It is ready-made, I know it can also be fresher.

After some calculations and adjustments during cooking, I came to this vegetarian dish.

🇳🇱

GROENTELOEMPIA'S MET GEBAKKENRIJST

 

2 personen / 545 kcal per persoon

 

Ingrediënten:

  • 2 groenteloempia's
  • 130 gram rijst
  • ½ ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 1 groene paprika
  • ½ komkommer
  • ½ eetlepel zoete chilisaus
  • ½ eetlepel olie
  • peper en zout

 

Dipsaus:

zoete chilisaus

 

Bereiding:

Bereid de loempia's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gember. Snipper de knoflook en ui. Was de paprika en snijd in stukjes. Was de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd in plakjes. Verhit de olie in een wok. Roerbak de knoflook, gember, ui en paprika ca. 1 minuut. Voeg de komkommer toe en bak ca. 3 minuten mee. Voeg de rijst toe en roerbak 2 minuten. Schep regelmatig om. Voeg de chilisaus toe en bak nog 3 minuten. Serveer de gebakkenrijst samen met de loempia en dipsaus.

 

Voedingswaarde per persoon:

Energie: 545 kcal

Eiwit: 11,7 gram

Koolhydraten: 95,7 gram

  • waarvan suikers: 21,3 gram

Vet: 10,6 gram

Vezels: 8,0 gram

Zout: 2,5 gram

GROENTELOEMPIAS MET GEBAKKENRIJST
PDF – 857,4 KB 240 downloads

🇬🇧

VEGETABLE SPRING ROLLS WITH BAKED RICE

 

2 persons / 545 kcal per person

 

Ingredients:

  • 2 vegetable spring rolls
  • 130 grams rice
  • ½ onion
  • 1 clove of garlic
  • 2 cm of fresh ginger
  • 1 green bell pepper
  • ½ cucumber
  • ½ tablespoon of sweet chili sauce
  • ½ tablespoon of oil
  • pepper and salt

 

Dipping sauce:

sweet chili sauce

 

Preparation:

Prepare the spring rolls according to the directions on the package. Cook the rice according to the directions on the package. Grate the ginger. Chop the garlic and onion. Wash the bell pepper and cut into pieces. Wash the cucumber, remove the seeds and cut into slices. Heat the oil in a wok. Stir fry the garlic, ginger, onion and bell pepper for about 1 minute. Add the cucumber and fry for about 3 minutes. Add the rice and stir fry 2 minutes. Stir regularly. Add the chili sauce and fry 3 minutes more. Serve the fried rice with the spring roll and dipping sauce.

 

Nutritional value per person:

Energy: 545 kcal

Protein: 11.7 grams

Carbohydrates: 95,7 grams

  • including sugars: 21.3 grams

Fat: 10.6 grams

Fiber: 8.0 grams

Salt: 2.5 grams

VEGETABLE SPRING ROLLS WITH BAKED RICE
PDF – 860,3 KB 238 downloads

#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #weightloss #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn #kanker #cancer #vegetarisch #vegetarian @lassie_official @gotan_nl

 

Bron: @max600kcal

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb