


Hier weer eens een vegetarisch gerecht. Een heerlijke risotto. Ik heb het originele recept gevolgd, wel de bereiding van de risotto toegevoegd. Bij mij waren de tuinbonen nog niet gaar genoeg. Ik heb het recept zoals hier omschreven heb ik aangepast zodat dit nu wel het geval is.
Ook een leuk gerecht om in kleinere portie als starter te gebruiken bij een diner.
🍽
Here again a vegetarian dish. A delicious risotto. I have followed the original recipe but added the preparation of the risotto. The broad beans were not cooked enough for me. I have adapted the recipe as described here so that this is the case now.
Also, a nice dish to use as a starter in a smaller portion at a dinner.
🇳🇱
KAAS-TIJMRISOTTO MET TUINBOONTJES
2 personen / 473 kcal per persoon
Ingrediënten:
- 150 gram risottorijst
- 300 gram tuinbonen
- 1½ bosui
- ½ eetlepel olie
- 450 ml groentebouillon (gemaakt van 1 bouillonblokje)
- 3 gram verse tijm
- 50 gram geraspte kaas
- peper en zout
Bereiden:
Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem. Roer de risotto rijst erdoor en bak kort totdat de rijst glazig is. Voeg steeds in delen de bouillon bij de rijst en roer af en toe. Kook gaar in circa 18-20 min. Voeg pas een nieuwe scheut bouillon toe als een vorig deel volledig door de rijst is opgenomen. Kook de tuinboontjes 7-9 min. in een laagje water. Intussen bosui in smalle ringetjes snijden. Tijmblaadjes van takjes halen. Tuinboontjes, bosui, tijm en naar smaak zout en peper aan risottorijst toevoegen. Goed mengen en met deksel op pan 5 min. laten staan. Kaas door risotto scheppen. Over 2 borden verdelen.
Voedingswaarde per persoon:
Energie: 473 kcal
Eiwit: 18,7 gram
Koolhydraten: 66,8 gram
- waarvan suikers: 0,6 gram
Vet: 12,8 gram
Vezels: 7,8 gram
Zout: 3,2 gram
🇬🇧
CHEESE-THYME RISOTTO WITH BROAD BEANS
2 persons / 473 kcal per person
Ingredients:
- 150 grams of risotto rice
- 300 grams of broad beans
- 1½ spring onion
- ½ tablespoon of oil
- 450 ml vegetable stock (made from 1 stock cube)
- 3 grams of fresh thyme
- 50 grams of grated cheese
- pepper and salt
Prepare:
Heat the olive oil in a pan with a thick bottom. Stir in the risotto rice and fry briefly until the rice is translucent. Always add the stock to the rice in parts and stir occasionally. Cook for about 18-20 minutes. Only add another dash of stock when a previous part has been completely absorbed by the rice. Boil the broad beans in a layer of water for 7-9 minutes. Meanwhile cut spring onions into small rings. Remove thyme leaves from twigs. Add broad beans, spring onion, thyme and salt and pepper to the risotto rice to taste. Mix well and let it stand with the lid on the pan for 5 minutes. Add cheese to the risotto. Divide over 2 plates.
Nutritional value per person:
Energy: 473 kcal
Protein: 18.7 grams
Carbohydrates: 66.8 grams
- including sugars: 0.6 grams
Fat: 12.8 grams
Fiber: 7.8 grams
Salt: 3.2 grams
#hoofdgerecht #maincourse #max600kcal #avondeten #dinner #gezonderecepten #lekkeregerechten #recepten #recipes #homecooking #healthy #homemaderecepten #watetenwevandaag #instafood #foodoftheday #dinnertime #afslanken #kokkerellen #foodblogger #foodstagram #thuiskok #makkelijkerecepten #eetsmakelijk #fooddiary #aantafel @albertheijn @allerhande #allerhande #kanker #cancer #vegetarisch #vegetarian @lassie_official @maggi_nederland
Bron: AH Allerhande Receptkaart 2008 week 18-19
Reactie plaatsen
Reacties