FIVE SPICE ROERBAK MET RIJST / FIVE SPICE STIR-FRY WITH RICE

Na een heerlijke fietstocht, in het zonnetje, op onze elektrische vouwfietsen van @florismoo heb ik een frisse roerbak schotel bereid.

Een roerbakschotel met sperziebonen en tomaten en de woksaus five spice van Conimex. Onze vakantiewoning ruikt nu heerlijk naar de geuren van de 5 kruiden.

🍽

After a wonderful bike ride on our electric folding bikes from @florismoo , I prepared a fresh stir-fry dish.

A stir-fry dish with green beans and tomatoes and the stir-fry sauce of five spices from Conimex. Our holiday home smells wonderfully now of the 5 herbs flavors.

.

🇳🇱

FIVE SPICE ROERBAK MET RIJST

 

2 personen / 582 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 150 gram basmatirijst
  • 200 gram gebroken sperziebonen
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1½ eetlepel olie
  • 250 gram nasi/bami-vlees
  • 3 eetlepels woksaus five spice

 

Bereiding:

Rijst bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Tomaten schoonmaken en in stukjes snijden. Ui pellen, halveren en in halve ringen snijden. Sperziebonen in ruim kokend water met zout naar smaak in 10 minuten gaarkoken. Afgieten. Olie in wok verhitten en hierin vlees 4 minuten roerbakken. Uien toevoegen en 3 minuten meebakken. Tomaat toevoegen en nog 1 minuut bakken. Woksaus en boontjes erdoor roeren, mengsel even opwarmen. Samen met rijst opdienen.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 582 kcal

Eiwit: 39,0 gram

Koolhydraten: 70,2 gram

  • waarvan suikers: 5,2 gram

Vet: 14,4 gram

Vezels: 6,5 gram

Zout: 0,3 gram

FIVE SPICE ROERBAK MET RIJST
PDF – 812,5 KB 243 downloads

🇬🇧

FIVE SPICE STIR-FRY WITH RICE

 

2 persons / 582 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 150 grams basmati rice
  • 200 grams broken green beans
  • 2 tomatoes
  • 1 onion
  • 1½ tablespoon of oil
  • 250 grams pork
  • 3 tablespoons stir-fry sauce five spice

 

Preparation:

Prepare rice according to package instructions. Clean and cut tomatoes. Peel the onion, cut it in half and cut it in half rings. Cook green beans in plenty of boiling water with salt to taste for 10 minutes. Drain. Heat oil in a wok and stir fry for 4 minutes. Add onions and fry for 3 minutes. Add tomato and cook for 1 minute more. Add the stir-fry sauce and beans to the mixture and heat it briefly. Serve the stir-fry with rice.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 582 kcal

Protein: 39.0 grams

Carbohydrates: 70.2 grams

  • including sugars: 5.2 grams

Fat: 14.4 grams

Fiber: 6.5 grams

Salt: 0.3 grams

FIVE SPICE STIR FRY WITH RICE
PDF – 810,5 KB 239 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb