AZIATISCHE SCHNITZEL / ASIAN SCHNITZEL

Wat een verrassend eindresultaat gaf dit gerecht mij.
De toevoeging van de five spice woksaus klopt perfect bij de krokante schnitzel, en ook door de gesmoorde kool. De vorige keer schreef ik het ook al, de geur die vrijkomt in de keuken/woonkamer vind ik echt heerlijk.

🍽

What a surprising end result this dish gave me.

The addition of the five spice wok sauce is perfect with the crispy schnitzel, and also with the braised cabbage. Last time I wrote it already, I really love the smell that is released in the kitchen / living room

🇳🇱

AZIATISCHE SCHNITZEL

 

2 personen / 577 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 150 gram witte rijst
  • 125 ml kraanwater
  • ½ kippenbouillontablet
  • 1½ eetlepel olie
  • 1 gepaneerde varkensschnitzels
  • 1 middelgrote ui
  • 200 gram fijngesneden spitskool
  • ½ rode paprika
  • 60 gram woksaus five spice
  • peper en zout

 

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de rode paprika in smalle repen. Breng het water aan de kook en los het ½ bouillontablet op. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de varkensschnitzels in ca. 4 minuten per kant goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de uien goudbruin in 3 minuten. Voeg de spitskool en de paprika toe en laat de kool al omscheppend slinken. Voeg de bouillon en 35 gram woksaus toe en breng aan de kook. Laat de kool ca. 5 minuten garen. Breng het verder op smaak met peper. Snijd de schnitzel in smalle stukken, verdeel deze over de borden en schep over elke portie 1 eetlepel woksaus. Serveer met de rijst en de gesmoorde kool.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 577 kcal

Eiwit: 23,1 gram

Koolhydraten: 83,8 gram

  • waarvan suikers: 10,5 gram

Vet: 14,9 gram

Vezels: 6,9 gram

Zout: 5,0 gram

AZIATISCHE SCHNITZEL
PDF – 933,1 KB 226 downloads

🇬🇧

ASIAN SCHNITZEL

 

2 persons / 577 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 150 grams white rice
  • 125 ml tap water
  • ½ chicken stock tablet
  • 1½ tablespoon of oil
  • 1 breaded pork cutlets
  • 1 medium onion
  • 200 grams finely chopped pointed cabbage
  • ½ bell pepper
  • 60 grams wok sauce five spice
  • pepper and salt

 

Preparation:

Cook the rice according to package instructions. Cut the onion in half rings. Cut the bell pepper into strips. Bring the water to a boil and dissolve the ½ stock tablet. Heat 1 tablespoon of oil in a frying pan and fry the pork cutlets for about 4 minutes per side until golden brown and cooked through. Heat the rest of the oil in a wok and stir fry the onions golden brown in 3 minutes. Add the pointed cabbage and the bell pepper and let the cabbage shrink. Add the stock and 35 grams of wok sauce and bring to a boil. Let the cabbage cook for about 5 minutes. Season it further with pepper. Cut the schnitzel into small pieces, divide them over the plates and spoon 1 tablespoon of wok sauce over each portion. Serve with the rice and braised cabbage.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 577 kcal

Protein: 23.1 grams

Carbohydrates: 83.8 grams

  • including sugars: 10.5 grams

Fat: 14.9 grams

Fiber: 6.9 grams

Salt: 5.0 grams

ASIAN SCHNITZEL
PDF – 933,1 KB 227 downloads

Bron: AH Allerhande / max600kcal

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb