

Op mijn Instagram pagina heb ik vandaag ook het recept van de Chinese ei geplaatst. Dit bijgerecht was door mede-foodblogger #luukskitchen op zijn Instagram geplaatst. Alleen was deze in combinatie met bami. Het lukte mij niet om dit gerecht zo aan te passen dat het binnen mijn maximale 600 kcal zou vallen. Dit lukte wel in combinatie met deze nasi met gember.
Het is een smaakvolle nasi met weinig kruiden toevoegingen, de kracht komt door de zoete sojasaus, gember, knoflook en scherpe rode peper.
🍽
Today I also placed the recipe of the Chinese egg on my page. This side dish was posted on Instagram by fellow food blogger #luukskitchen. Only this was in combination with noodles. I was unable to adapt this dish so that it would fall within my maximum 600 kcal. This worked, in combination with this fried rice with ginger.
It is a tasty fried rice with little spice additives, the strength comes from the sweet soy sauce, ginger, garlic and red pepper.
🇳🇱
NASI MET GEMBER EN CHINEES EI
2 personen / 594 kcal per portie
Ingrediënten:
- 150 gram rijst
- 250 gram nasi/bami groentemix
- 125 gram champignons
- 2 eetlepels olie
- 150 gram nasi/bami-vlees
- 1½ eetlepel zoete sojasaus (ketjap)
- 1 cm verse gemberwortel (geschild en fijngesneden)
- ½ teentje knoflook (fijngesneden)
- 60 gram taugé
- peper en zout
- 2 Chinese eieren
Bereiding:
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat na het koken even goed uitdampen. Snijd het pepertje uit de nasi/bami-groenten fijn en de champignons in grove stukken. Verhit in een wok ½ eetlepel olie en roerbak hierin het vlees op hoog vuur in 5 minuten bruin en gaar, breng op smaak met ketjap, peper en zout. Schep het uit de pan. Verhit in dezelfde wok nog 1 eetlepel olie en bak hierin de gember, knoflook en de champignons tot ze licht verkleuren, schep de groenten erbij en roerbak ze nog ca. 5 minuten al omscheppend op hoog vuur mee tot ze een beetje beginnen te slinken, voeg de laatste minuut de taugé erbij. Schep de groenten uit de pan. Verhit in de wok de laatste ½ lepel olie en de gekookte rijst en bak het vlees al omscheppend mee. Schep de groenten door het rijstmengsel in de wok. Warm nog even goed door. Lekker met een Chinees ei.
Voedingswaarde per portie (incl. Chinees ei):
Energie: 594 kcal
Eiwit: 37,3 gram
Koolhydraten: 64,9 gram
- waarvan suikers: 4,0 gram
Vet: 19,8 gram
Vezels: 6,9 gram
Zout: 1,5 gram
🇬🇧
FRIED RICE WITH GINGER AND CHINESE EGG
2 persons / 594 kcal per serving
Ingredients:
- 150 grams rice
- 250 grams fried rice vegetable mix
- 125 grams mushrooms
- 2 tablespoons oil
- 150 grams of pork
- 1½ tablespoon sweet soy sauce
- 1 cm fresh ginger root (peeled and chopped)
- ½ clove garlic (chopped)
- 60 grams bean sprouts
- pepper and salt
- 2 Chinese eggs
Preparation:
Cook the rice according to the instructions on the package. Cut the red pepper from the fried rice vegetables mix and the mushrooms into large pieces. Heat in a wok ½ tablespoon of oil and stir fry the meat over high heat in 5 minutes brown and cooked, season with soy sauce, pepper and salt. Remove it from the pan. In the same wok, heat 1 tablespoon of oil and fry the ginger, garlic and mushrooms until they lightly discolor, add the vegetables and stir fry them for about 5 minutes over a high heat until they start to shrink, add the bean sprouts in the last minute. Remove the vegetables from the pan. Heat in the wok the last ½ spoon of oil and the cooked rice and fry the meat with scoop. Spoon the vegetables into the wok through the rice mixture. Warm through as well. Delicious with a Chinese egg.
Nutritional value per portion (including Chinese Eggs):
Energy: 594 kcal
Protein: 37.3 grams
Carbohydrates: 64.9 grams
- including sugars: 4.0 grams
Fat: 19.8 grams
Fiber: 6.9 grams
Salt: 1.5 grams
Bron: AH Allerhande / @luukskitchen (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties