

Wat heb ik toch een zondags gerecht op de vrijdag geserveerd. Zo leuk om een eigen pesto te maken, en eigenlijk zo simpel om te doen. Ik ga nog wel eens uitrekenen wat goedkoper is. Een super combinatie om het varkensfiletlapje te vullen met deze pesto en dan te bakken. We hebben er van genoten. De tomaatjes uit de oven is een leuk bijgerecht, heb je geen omkijken naar.
🍽
It looks like I have served a Sunday dish on Friday. So much fun to make your own pesto, and actually so simple to do. I will calculate what is cheaper. A great combination to fill the pork fillet with this pesto and then fry it. We enjoyed this dish. The tomatoes from the oven is a nice side dish, you do not have to worry about.
🇳🇱
VARKENSFILETS GEVULD MET ‘HOME MADE’ RUCOLA-PESTO EN GARNITUUR
2 personen / 577 kcal per portie
Ingrediënten:
- 10 gram pijnboompitten
- 30 gram rucola
- ½ teentje knoflook
- 2 zongedroogde tomaten
- 25 gram Parrano vlokken
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 varkensfiletlapjes à la minute
- 200 gram cherrytomaten
- 400 gram krieltjes
- verse peper en zout
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180°C. Tomaatjes in ovenschaal leggen en met ½ eetlepel olijfolie besprenkelen en verse peper er overheen malen. Plaats de schaal voor minimaal 10 minuten in de oven. Rooster de pijnboompitten in droge koekenpan bruin. Snijd de helft van rucola grof en de gedroogde tomaten grof. Snijd de knoflook fijn. In keukenmachine gesneden rucola, knoflook, geroosterde pijnboompitten, tomaat en kaas pureren. 1½ eetlepel olie toevoegen, en draaien tot er een smeuïge pesto ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. 1 eetlepel olie verhitten in koekenpan en krieltjes bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Vul de varkensfiletlapjes met zodat de helft van de pesto en vouw het dubbel. Steek de filet dicht met cocktailprikkers. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Vlees op matig vuur in ca. 6 minuten gaar en bruin bakken, halverwege keren. Bestrooien met zout en peper. Rest van rucola in kom omscheppen met ¼ eetlepel pesto. Vlees op 2 borden leggen. Het bakvet afblussen met 1 eetlepel water. Aanbaksels losroeren en rest van pesto door jus roeren. Pesto-jus over vlees scheppen. Serveren met de krieltjes, tomaten en salade.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 577 kcal
Eiwit: 26,8 gram
Koolhydraten: 40,1 gram
- waarvan suikers: 6,5 gram
Vet: 32,6 gram
Vezels: 6,9 gram
Zout: 1,0 gram
🇬🇧
PORK FILLETS FILLED WITH HOME MADE RUCOLA-PESTO AND GARNISCH
2 persons / 577 kcal per serving
Ingredients:
- 10 grams pine nuts
- 30 grams arugula
- ½ clove of garlic
- 2 sun dried tomatoes
- 25 grams Parrano flakes
- 4 tablespoons olive oil
- 2 pork fillet steaks à la minute
- 200 grams cherry tomatoes
- 400 grams baby potatoes
- fresh pepper and salt
Preparation:
Preheat the oven to 180°C. Place tomatoes in baking dish and sprinkle with ½ tablespoon of olive oil and grind fresh pepper over it. Place the dish in the oven for at least 10 minutes. Roast the pine nuts in a dry frying pan until brown. Cut half of the arugula coarsely and the dried tomatoes coarsely. Finely chop the garlic. Mash arugula, garlic, roasted pine nuts, tomato and cheese in a food processor. Add 1½ tablespoon of oil and turn until a smooth pesto is formed. Season with salt and pepper. Heat 1 tablespoon of oil in frying pan and prepare baby potatoes according to package directions. Fill the pork fillet steaks with half of the pesto and fold in half. Fill the fillet with cocktail sticks. Heat 1 tablespoon of oil in frying pan. Cook the meat over medium heat for approx. 6 minutes and brown, turning halfway through. Sprinkle with salt and pepper. Spoon the rest of arugula with ¼ tablespoon of pesto. Place meat on 2 plates. Deglaze the shortening with 1 tablespoon of water. Stir the browning and stir the rest of the pesto with gravy. Spoon pesto gravy over meat. Serve with the potatoes, tomatoes and salad.
Nutritional value per portion:
Energy: 577 kcal
Protein: 26.8 grams
Carbohydrates: 40.1 grams
- including sugars: 6.5 grams
Fat: 32.6 grams
Fiber: 6.9 grams
Salt: 1.0 grams
Bron: max600kcal
Reactie plaatsen
Reacties