

Gister was een hectische dag, veel administratie te verwerken voor mijn functie als bestuurder van een VvE. Vandaar dat ik ook gekozen heb voor een snel gerecht op tafel met daarbij een makkelijke variant voor de tzatziki saus, gewoon een kant-en-klare verse saus.
Wil je hem zelf maken kan natuurlijk ook, hier het recept.
VERSE TZATZIKI SAUS
Ingrediënten:
- ¼ komkommer
- 3¾ gram verse dille
- 100 gram Griekse yoghurt 0%
- ½ teen knoflook
Bereiding:
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de rasp de komkommer op een grove rasp. Snijd de dille fijn. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt en dille en pers de knoflook erboven. Breng de tzatziki op smaak met peper.
π½
Yesterday was a hectic day, a lot of administration to process for my position as director of a VvE. That is why I have also opted for a quick dish on the table with an easy variant for the tzatziki sauce, just a ready-made fresh sauce.
Of course you can also make it yourself, here the recipe.
FRESH TZATZIKI SAUCE
Ingredients:
- ¼ cucumber
- 3¾ grams of fresh dill
- 100 grams of Greek yogurt 0%
- ½ clove of garlic
Preparation:
Cut the cucumber in half lengthwise and remove the seeds with a teaspoon. Cut the cucumber on a coarse grater. Chop the dill. Mix the grated cucumber with the yogurt and dill and squeeze the garlic over it. Season the tzatziki with pepper.
π³π±
PITABROODJES MET FILETLAPJES & TZATZIKI
2 personen / 502 kcal per portie
Ingrediënten:
- 100 gram tzatziki salade
- 2 grote volkorenpitabroodjes
- 1 rode ui
- 210 gram filetlapjes à la minute
- ¼ eetlepel gemalen komijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram spinazie
- peper en zout
Bereiding:
Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de filetlapjes in reepjes en meng met de komijn, olie en peper. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de ui en het vlees in 3 minuten op hoog vuur gaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en voeg de spinazie in delen toe. Bak 2 minuten tot de spinazie een beetje is geslonken. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de pitabroodjes open en vul met de spinazie, het vlees en tzatziki.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 502 kcal
Eiwit: 35,3 gram
Koolhydraten: 38,0 gram
- waarvan suikers: 3,8 gram
Vet: 20,7 gram
Vezels: 9,5 gram
Zout: 1,3 gram
π¬π§
PITA BREADS WITH FILLET STRIPS & TZATZIKI
2 persons / 502 kcal per serving
Ingredients:
- 100 grams tzatziki salad
- 2 large wholegrain pita breads
- 1 red onion
- 210 grams fillet steaks à la minute
- ¼ tablespoon ground cumin
- 1 tablespoon olive oil
- 200 grams spinach
- pepper and salt
Preparation:
Prepare the pita breads according to the package directions. Cut the onions in half rings. Cut the fillet into strips and mix with the cumin, oil and pepper. Heat a skillet without oil or butter and fry the onion and meat over high heat for 3 minutes. Meanwhile, heat a skillet without oil or butter and add the spinach in parts. Bake for 2 minutes until the spinach has shrunk slightly. Shovel regularly. Season with salt and pepper. Cut open the pita breads and fill with the spinach, meat and tzatziki.
Nutritional value per portion:
Energy: 502 kcal
Protein: 35.3 grams
Carbohydrates: 38.0 grams
- including sugars: 3.8 grams
Fat: 20.7 grams
Fiber: 9.5 grams
Salt: 1.3 grams
Bron: max600kcal
Reactie plaatsen
Reacties