PUREE MET SALAMI & SLA MET GEBAKKEN TOMATEN / MASHED POTATOES WITH SALAMI & LETTUCE WITH BAKED TOMATOES

Ik heb in andere gerechten ontdekt dat verse puree maken haast net zo makkelijk is als gebruik maken van een zakje kant-en-klare puree.

Bij dit gerecht is het geen stamppot geworden met groenten door de puree, maar juist het vlees. De groenten wordt ernaast geserveerd als sla met gebakken tomaat. De lichtzoete tomaat krijgt door het bakken in de oven een nog meer intense smaak.

🍽

I have found in other dishes that making fresh mashed potatoes is almost as easy as using a bag of ready-to-eat mashed potatoes.

With this dish it has not become a stew with vegetables due to the mashed potatoes, but rather the meat. The vegetables are served next to it as lettuce with fried tomato. Baking in the oven gives the slightly sweet tomato an even more intense flavor.

🇳🇱

PUREE MET SALAMI & SLA MET GEBAKKEN TOMATEN

 

2 personen / 582 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 10 gram boter
  • 300 gram romatomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram goudsalami
  • 30 gram zwarte olijven zonder pit
  • 100 gram gemengde sla
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

 

Bereiding:

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Oven voorverwarmen op 200 °C. Tomaten wassen, in stukjes snijden, in ovenschaal leggen en besprenkelen met olie, peper en zout. Knoflook pellen en snipperen en over tomaten verdelen. Tomaten ca. 15 minuten in oven bakken. Intussen salami in blokjes snijden. Olijven in ringetjes snijden. Giet de aardappelen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de boter, indien nodig wat kookvocht, met de pureestamper tot een smeuïge, puree. Salami en olijven door puree scheppen. Sla in slaschaal doen, gebakken tomaten erover verdelen en azijn erover sprenkelen. Puree serveren met salade.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 582 kcal

Eiwit: 17,1 gram

Koolhydraten: 44,5 gram

  • waarvan suikers: 10,3 gram

Vet: 35,6 gram

Vezels: 7,2 gram

Zout: 2,8 gram

 

PUREE MET SALAMI SLA MET GEBAKKEN TOMATEN
PDF – 933,5 KB 191 downloads

🇬🇧

MASHED POTATOES WITH SALAMI & LETTUCE WITH BAKED TOMATOES

 

2 persons / 582 kcal per serving

 

Ingredients:

  • 400 grams floury potatoes
  • 10 grams butter
  • 300 grams Roma tomatoes
  • 1 tablespoon olive oil
  • 1 clove of garlic
  • 100 grams gold salami
  • 30 grams black olives
  • 100 grams mixed lettuce
  • 1 tablespoon balsamic vinegar

 

Preparation:

Boil the potatoes in salted water for 20 minutes. Preheat the oven to 200°C. Wash tomatoes, cut into pieces, place in baking dish and sprinkle with oil, pepper and salt. Peel and chop the garlic and spread over tomatoes. Bake tomatoes in the oven for about 15 minutes. Meanwhile cut the salami into cubes. Cut olives into rings. Drain the potatoes and collect a cup of cooking liquid. Mash the potatoes with the butter, if necessary some cooking liquid, with the puree masher to a smooth, puree. Mix salami and olives with mashed potatoes. Put the lettuce in a salad bowl, spread fried tomatoes over it and sprinkle vinegar over it. Serve mashed potatoes with salad.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 582 kcal

Protein: 17.1 grams

Carbohydrates: 44.5 grams

  • including sugars: 10.3 grams

Fat: 35.6 grams

Fiber: 7.2 grams

Salt: 2.8 grams

MASHED POTATOES WITH SALAMI LETTUCE WITH BAKED TOMATOES
PDF – 929,5 KB 208 downloads

Bron: AH Allerhande / max600kcal

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb