

Afgelopen week zag ik bij @getfit.janneke (Instagram) dit gerecht voorbijkomen. Ik heb naar haar geschreven dat ik het een zondags gerecht vond. Na het berekenen van het aantal kcal-en, en dit kwam uit op minder dan 600, wist ik dat ik dit gerecht kon maken.
Vandaag (zondag) heb ik het gerecht nagemaakt. Ik kan je zeggen het is een echte zwarte pepersaus
TIP: Speel met de zwarte peper om het meer of minder scherp te krijgen.
🍽
Last week I saw this dish pass by @getfit.janneke (Instagram). I wrote to her that I thought it was a Sunday dish. After calculating the number of calories and this came to less than 600, I knew I could make this dish.
Today (Sunday) I copied the dish. I can tell you it is a real black pepper sauce
TIP: Play with the black pepper to get it more or less spicier.
🇳🇱
VARKENSHAAS IN OOSTERSE - ZWARTE PEPERSAUS
⠀
2 personen / 506 kcal per portie
Ingrediënten:
- 200 gram varkenshaas
- 250 gram Italiaanse roerbakgroente met champignons
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 knoflookteentje
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2-3 theelepels zwarte peper
- ½ kippenbouillonblokje
- 1 eetlepel zoete sojasaus (ketjap)
- 1 eetlepel zoute sojasaus
- 1 eetlepel azijn
- ½ eetlepel maïzena
- 1 eetlepel olie
- 20 gram ongezouten roomboter
- 150 gram rijst
Bereiding:
Kook de rijst volgens omschrijving op de verpakking. Snijd de knoflook fijn. 1 eetlepel olie verhitten in hapjespan en roerbak hierin de roerbakgroenten met de knoflook, gemberpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder en zwarte peper voor 3 minuten. Voeg de zoete en zoute sojasaus, de azijn toe en voeg water toe tot de groenten onder staat. Verkruimel het bouillonblokje eroverheen en laat de saus zachtjes door garen en voeg op het laatst een papje van een halve lepel maïzena met een lepel water toe, zodat de saus gebonden wordt. Verhit ondertussen de roomboter en bak het varkenshaasje voor 5-7 minuten, laat het 2-3 minuten rusten voordat je deze aansnijdt.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 506 kcal
Eiwit: 31,4 gram
Koolhydraten: 67.0 gram
- waarvan suikers: 6,2 gram
Vet: 11,7 gram
Vezels: 5,7 gram
Zout: 3,3 gram
🇬🇧
PORK TENDERLION IN ORIENTAL - BLACK PEPPER SAUCE
⠀
2 persons / 506 kcal per serving
Ingredients:
- 200 grams pork tenderloin
- 250 grams Italian stir-fry vegetables with mushrooms
- 1 teaspoon ginger powder
- 1 garlic clove
- 1 teaspoon curry powder
- 1 teaspoon paprika powder
- 2-3 teaspoons black pepper
- ½ chicken stock cube
- 1 tablespoon sweet soy sauce
- 1 tablespoon salty soy sauce
- 1 tablespoon vinegar
- ½ tablespoon cornstarch
- 1 tablespoon oil
- 20 grams of unsalted butter
- 150 grams rice
Preparation:
Cook the rice according to the description on the package. Finely chop the garlic. Heat 1 tablespoon of oil in a frying pan and stir-fry the vegetables with the garlic, ginger powder, curry powder, paprika and black pepper for 3 minutes. Add the sweet and salty soy sauce, the vinegar and add water until the vegetables are covered. Crumble the stock cube over it and let the sauce simmer gently, then add half a spoon of cornstarch with a spoonful of water to bind the sauce. Meanwhile, heat the butter and fry the pork tenderloin for 5-7 minutes, let it rest for 2-3 minutes before slicing.
Nutritional value per portion:
Energy: 506 kcal
Protein: 31.4 grams
Carbohydrates: 67.0 grams
- including sugars: 6.2 grams
Fat: 11.7 grams
Fiber: 5.7 grams
Salt: 3.3 grams
Bron: @getfit.janneke (Instagram)
Reactie plaatsen
Reacties