

Vandaag een zomers gerecht, een lauwwarme couscous salade met rauwe broccoli. Ik ben dol op broccoli, maar heb zover ik weet het nog nooit rauw gegeten. Samen met de pecannoten, koriander en limoen een heerlijk frisse salade.
Het varkenshaasje kwam perfect uit de oven met een Oosters kruiden laagje.
Het was weer een feestje om dit te bereiden en op het op te eten. Dit gerecht komt van de zomer zekers nog wel een keer op tafel.
🍽
Today a summer dish, a lukewarm couscous salad with raw broccoli. I love broccoli, but I've never eaten it raw as far as I know. Together with the pecans, coriander and lime a delicious fresh salad.
The pork tenderloin came out of the oven perfectly with an oriental spice layer.
It was another party to prepare this and eat it. This dish will certainly be on the table again this summer.
🇳🇱
COUSCOUS & BROCCOLI SALADE MET VARKENSHAAS
2 personen / 554 kcal per portie
Ingrediënten
- 150 gram broccoli
- 30 gram gezouten pecannoten
- 7 gram verse koriander
- ½ limoen (schoongeboend)
- 100 gram couscous
- 130 ml kraanwater
- 150 gram varkenshaas (op kamertemperatuur)
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- versgemalen peper en zout
- kruidenmix:
-
- ½ eetlepel gemalen komijnzaad
- ½ eetlepel gemalen gedroogde tijm
- ½ eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel zwarte peper
- 1 theelepel rozemarijn
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de broccoli in roosjes en hak de pecannoten grof. Snijd de koriander grof. Rasp de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes. Maak de kruidenmix om door de aangegeven ingrediënten met elkaar te mengen, strooi het uit op een bord. Bestrijk het vlees met de olie rol het door de kruidenmix heen. Leg het vlees op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 minuten in het midden van de oven. Keer halverwege. Laat 5 min. afgedekt rusten. Doe ondertussen de couscous in een kom en schenk er 130 ml kokend water over. Laat 10 minuten afgedekt staan. Doe de broccoli, het limoenrasp, de kaneel, extra vierge olijfolie, helft van de pecannoten en 2/3 van de koriander in de keukenmachine en maal fijn. Roer de couscous los met een vork en schep om met het broccolimengsel en de rest van de noten. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bestrooi met de rest van de koriander. Snijd het vlees in plakjes en serveer bij de couscous. Garneer met limoen.
Voedingswaarde per portie:
Energie:
554 kcal
Eiwit:
26,8 gram
Koolhydraten:
40,6 gram
- waarvan suikers:
2,2 gram
Vet:
30,7 gram
Vezels:
5,8 gram
Zout:
1,2 gram
🇬🇧
COUSCOUS & BROCCOLI SALAD WITH PORK TENDERLION
2 persons / 554 kcal per serving
Ingredients
- 150 grams broccoli
- 30 grams salted pecans
- 7 grams fresh coriander
- ½ lime (scrubbed clean)
- 100 grams couscous
- 130 ml tap water
- 150 grams pork tenderloin (at room temperature)
- 1 tablespoon oil
- 1 teaspoon cinnamon
- 2 tablespoons extra vierge olive oil
- freshly ground pepper and salt
- spice mix:
- ½ tablespoon cumin seeds
- ½ tablespoon dried thyme
- ½ tablespoon toasted sesame seeds
- ½ teaspoon salt
- ½ teaspoon black pepper
- 1 teaspoon rosemary
Preparation:
Preheat the oven to 190°C. Cut the broccoli into florets and chop the pecans coarsely. Coarsely chop the coriander. Grate the green zest of the lime and cut the fruit into wedges. Prepare the spice mix by mixing the indicated ingredients together, divide on a plate. Brush the meat with the oil and roll it through the spice mix. Place the meat on a baking tray lined with baking paper and bake in the middle of the oven for about 15 minutes. Turn halfway through. Let it rest covered for 5 min. Meanwhile, put the couscous in a bowl and pour 130 ml of boiling water over it. Leave covered for 10 minutes. Place the broccoli, lime zest, cinnamon, extra vierge olive oil, half of the pecans and 2/3 of the coriander in a food processor and grind finely. Stir the couscous with a fork and toss with the broccoli mixture and the rest of the nuts. Season with salt and pepper and sprinkle with the rest of the coriander. Cut the meat into slices and serve with the couscous. Garnish with lime.
Nutritional value per portion:
Energy: 554 kcal
Protein: 26.8 grams
Carbohydrates: 40.6 grams
- including sugars: 2.2 grams
Fat: 30.7 grams
Fiber: 5.8 grams
Salt: 1.2 grams
Bron: AH Allerhande / max600kcal
Reactie plaatsen
Reacties