BROODJE SHOARMA MET SPITSKOOL / SHAWARMA WITH POINTED CABBAGE

Ik heb zo nu en dan toch wel trek in soort ‘fastfood’ en daarbij hoort ook een broodje shoarma. Maar ja dan schiet ik mijn maximale kcal-en de lucht in. Toch lukt het met deze samenstelling van ingrediënten om onder de 600 kcal te blijven.

De shoarma is aangevuld met lekker veel groenten en de knoflooksaus is vervangen door wat ketjap als smaakmaker toe te voegen. Een geslaagd broodje kunnen we wel stellen.

🍽

Every now and then I do feel like 'fast food' and that includes shawarma. But then I mostly eat more than the max of 600 kcal. However, with this composition of ingredients it is possible to stay below this max.

The shawarma is supplemented with a lot of vegetables and the garlic sauce has been replaced by adding some soy sauce as a seasoning. We can say a successful shawarma.

🇳🇱

BROODJE SHOARMA MET SPITSKOOL

 

2 personen / 599 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • ½ rode paprika
  • 200 gram gesneden spitskool
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram shoarmavlees
  • 4 afbakshoarmabroodjes
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • peper en zout

 

Bereiding:

Snipper de ui. Was de paprika, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in stukjes. Verhit in een wok de olie en roerbak de ui en de paprika ca. 2 minuten. Voeg het shoarmavlees toe en roerbak ca. 4 minuten mee. Bak ondertussen de shoarmabroodjes af in een broodrooster. Voeg de spitskool aan het vlees toe en roerbak nog ca. 4 minuten mee. Breng op smaak met ketjap, peper en zout. Serveer de shoarma met de shoarmabroodjes.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 599 kcal

Eiwit: 37,5 gram

Koolhydraten: 58,0 gram

  • waarvan suikers: 8,5 gram

Vet: 22,5 gram

Vezels: 7,0 gram

Zout: 3,0 gram

BROODJE SHOARMA MET SPITSKOOL
PDF – 900,5 KB 231 downloads

🇬🇧

SHAWARMA WITH POINTED CABBAGE

 

2 persons / 599 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 1 onion
  • ½ red bell pepper
  • 200 grams sliced pointed cabbage
  • 1 tablespoon olive oil
  • 250 grams shawarma meat
  • 4 bake off shawarma bread
  • 1 tablespoon sweet soy sauce
  • pepper and salt

 

Preparation:

Chop the onion. Wash the pepper, cut in half and remove the seeds. Cut the bell pepper into pieces. Heat in a wok the oil and stir fry the onion and the bell pepper for about 2 minutes. Add the shawarma meat and stir fry for about 4 minutes. Meanwhile, bake the shawarma bread in a toaster. Add the pointed cabbage to the meat and stir fry for another 4 minutes. Season with soy sauce, pepper and salt. Serve the shawarma with the shawarma bread.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 585 kcal

Protein: 37.5 grams

Carbohydrates: 58.0 grams

  • including sugars: 8.5 grams

Fat: 22.5 grams

Fiber: 7.0 grams

Salt: 3.0 grams

SHAWARMA WITH POINTED CABBAGE
PDF – 900,1 KB 239 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.