

Na een heerlijke zonnige dag met een wandeling langs de weilanden van Hoge-Hexel, met inachtneming van de minimale 1,5 meter afstand met mede deelnemers van het verkeer, en heerlijk in het zonnetje gezeten te hebben bij onze vakantiewoning was het tijd voor een zomers stamppotje.
Een frisse stamppot i.p.v. de reguliere hutspot en andijviestamppot. Beide ook lekker maar vandaag dus een zomers stamppotje met tomaatjes, veldsla en spekreepjes.
🍽
After a lovely sunny day with a walk along the meadows of Hoge-Hexel, taking into account the minimum distance of 1.5 meters with fellow traffic participants, and having enjoyed the sun at our holiday home it was time for a summer ‘stamppot’ (mashed potatoes).
A fresh ‘stamppot’ instead of the regular ‘hutspot’ and endive ‘stamppot’. Both also tasty, but today a summer ‘stamppot’ with tomatoes, lamb's lettuce and bacon strips.
🇳🇱
ZOMERS STAMPPOTJE MET VELDSLA EN CHERRYTOMAATJES
2 personen / 490 kcal per portie
Ingrediënten:
- 500 gram kruimige aardappel
- 125 gram cherrytomaatjes
- 6 gram verse bieslook
- 75 gram veldsla
- 60 ml crème fraîche
- 100 gram gerookte spekreepjes
- ¼ eetlepel gedroogde nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding:
Bak de spekreepjes zonder boter of olie in 5-7 minuten gaar. Kook de aardappelen in een pan met een bodem water en zout in ca. 14-16 minuten gaar. Was de tomaatjes en snijd ze in kwarten. Knip de bieslook fijn. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met crème fraîche, peper en de nootmuskaat stevig tot puree. Schep de veldsla, tomaatjes, bieslook en spekreepjes door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 490 kcal
Eiwit: 14,8 gram
Koolhydraten: 50,3 gram
- waarvan suikers: 6,6 gram
Vet: 24,1 gram
Vezels: 6,2 gram
Zout: 2,6 gram
🇬🇧
SUMMER ‘STAMPPOT’ (MASHED POTATOES) WITH LAMB’S LETTUCE AND CHERRY TOMATOES
2 persons / 490 kcal per portion
Ingredients:
- 500 grams floury potato
- 125 grams cherry tomatoes
- 6 grams fresh chives
- 75 grams lamb’s lettuce
- 60 ml crème fraiche
- 100 grams smoked bacon strips
- ¼ tablespoon of dried nutmeg
- pepper and salt
Preparation:
Bake the bacon strips without butter or oil for 5-7 minutes. Cook the potatoes in a pan with a bottom of water and salt for about 14-16 minutes. Wash the tomatoes and cut them into quarters. Cut the chives finely. Drain the potatoes. Mash the potatoes with crème fraiche, pepper and the nutmeg. Spoon the lamb's lettuce, tomatoes, chives and bacon into the puree. Season with pepper and salt.
Nutritional value per portion:
Energy: 490 kcal
Protein: 14.8 grams
Carbohydrates: 50.3 grams
- including sugars: 6.6 grams
Fat: 24.1 grams
Fiber: 6.2 grams
Salt: 2.6 grams
Bron: AH Allerhande
Reactie plaatsen
Reacties