ZOMERS STAMPPOTJE MET VELDSLA EN CHERRYTOMAATJES / SUMMER ‘STAMPPOT’ (MASHED POTATOES) WITH LAMB’S LETTUCE AND CHERRY TOMATOES

Na een heerlijke zonnige dag met een wandeling langs de weilanden van Hoge-Hexel, met inachtneming van de minimale 1,5 meter afstand met mede deelnemers van het verkeer, en heerlijk in het zonnetje gezeten te hebben bij onze vakantiewoning was het tijd voor een zomers stamppotje.

Een frisse stamppot i.p.v. de reguliere hutspot en andijviestamppot. Beide ook lekker maar vandaag dus een zomers stamppotje met tomaatjes, veldsla en spekreepjes.

🍽

After a lovely sunny day with a walk along the meadows of Hoge-Hexel, taking into account the minimum distance of 1.5 meters with fellow traffic participants, and having enjoyed the sun at our holiday home it was time for a summer ‘stamppot’ (mashed potatoes).

A fresh ‘stamppot’ instead of the regular ‘hutspot’ and endive ‘stamppot’. Both also tasty, but today a summer ‘stamppot’ with tomatoes, lamb's lettuce and bacon strips.

 

🇳🇱

ZOMERS STAMPPOTJE MET VELDSLA EN CHERRYTOMAATJES

 

2 personen / 490 kcal per portie

 

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappel
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 6 gram verse bieslook
  • 75 gram veldsla
  • 60 ml crème fraîche
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • ¼ eetlepel gedroogde nootmuskaat
  • peper en zout

 

Bereiding:

Bak de spekreepjes zonder boter of olie in 5-7 minuten gaar. Kook de aardappelen in een pan met een bodem water en zout in ca. 14-16 minuten gaar. Was de tomaatjes en snijd ze in kwarten. Knip de bieslook fijn. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met crème fraîche, peper en de nootmuskaat stevig tot puree. Schep de veldsla, tomaatjes, bieslook en spekreepjes door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

 

Voedingswaarde per portie:

Energie: 490 kcal

Eiwit: 14,8 gram

Koolhydraten: 50,3 gram

  • waarvan suikers: 6,6 gram

Vet: 24,1 gram

Vezels: 6,2 gram

Zout: 2,6 gram

 

ZOMERS STAMPPOTJE MET VELDSLA EN CHERRYTOMAATJES
PDF – 156,6 KB 237 downloads

🇬🇧

SUMMER ‘STAMPPOT’ (MASHED POTATOES) WITH LAMB’S LETTUCE AND CHERRY TOMATOES

 

2 persons / 490 kcal per portion

 

Ingredients:

  • 500 grams floury potato
  • 125 grams cherry tomatoes
  • 6 grams fresh chives
  • 75 grams lamb’s lettuce
  • 60 ml crème fraiche
  • 100 grams smoked bacon strips
  • ¼ tablespoon of dried nutmeg
  • pepper and salt

 

Preparation:

Bake the bacon strips without butter or oil for 5-7 minutes. Cook the potatoes in a pan with a bottom of water and salt for about 14-16 minutes. Wash the tomatoes and cut them into quarters. Cut the chives finely. Drain the potatoes. Mash the potatoes with crème fraiche, pepper and the nutmeg. Spoon the lamb's lettuce, tomatoes, chives and bacon into the puree. Season with pepper and salt.

 

Nutritional value per portion:

Energy: 490 kcal

Protein: 14.8 grams

Carbohydrates: 50.3 grams

  • including sugars: 6.6 grams

Fat: 24.1 grams

Fiber: 6.2 grams

Salt: 2.6 grams

 

SUMMER STAMPPOT MASHED POTATOES WITH LAMBS LETTUCE AND CHERRY TOMATOES
PDF – 157,5 KB 241 downloads

Bron: AH Allerhande

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb